Sada je: 12 kol 2026, 00:49.

Život s različitima, Mirjana Krizmanić

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Život s različitima, Mirjana Krizmanić

PostPostao/la martina mama » 03 vel 2010, 00:55

Pročitala sam obje knjige Mirjane Krizmanić. Život s različitima me impresionirala zbog iskrenosti kojom je pisana. Mislim da bi svakome, bez obzira ima li neku blisku osobu s invaliditetom, bilo korisno pročitati knjigu. Roditeljima s ovog foruma će svakako biti bliska i mnogi će prepoznati situacije na koje svakodnevno nailaze. Knjiga je napisana u prilog želji za jednakošću svih ljudi bez obzira na njihove sposobnosti i sklonosti.
Svakako ju toplo preporučam!!!!!! :mah :dada
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Život s različitima, Mirjana Krizmanić

PostPostao/la nora28 » 03 vel 2010, 21:55

martinamama, preduhitrila si me! Ima par dana da razmisljam da li da napisem nesto ili ne, uglavnom mislim da bi je svi trebali imati doma. Na "Tkanje zivota" se ponovo vracam i citam neke djelove jer to nije knjiga koja se procita i zatvori. :dada
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 20 vel 2010, 07:59

Evo sam konačno i ja pročitala knjigu, jako mi se sviđa, prof. Krizmanić inače jako lijepo piše, a ovo je tema o kojoj se vrlo rjetko piše. :mah
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † zmijac » 21 vel 2010, 10:57

evo i ja pročitala-jako korektno za temu koju obrađuje.
Sinoć bila emisija sa njom ( cca 1 sat) žena još bolje priča nego piše. :bis I veli da je prvo morala napisati "Tkanje Života" da bi si napravila put kod
publike i izdavača a onda da bi mogla izdati knjigu koja je njoj bitnija "Život s različitima"
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 21 vel 2010, 21:07

pa kad vi stignete to sve vidjeti na telki?
dajte i nas obavijestitite kad drugi put bude nesto jer ja uopce ne pratim telku osim navecer..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 22 vel 2010, 06:56

zmijac je napisao/la:evo i ja pročitala-jako korektno za temu koju obrađuje.
Sinoć bila emisija sa njom ( cca 1 sat) žena još bolje priča nego piše. :bis I veli da je prvo morala napisati "Tkanje Života" da bi si napravila put kod
publike i izdavača a onda da bi mogla izdati knjigu koja je njoj bitnija "Život s različitima"

Baš mi je žao što nisam gledala. Da, vjerujem da je morala prvo izdati knjigu za šire mase. Važno je da je ova vani i da ljudi čitaju, neka samo djelić utjeće na svakoga i to je već puno.

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamma2x » 22 vel 2010, 08:43

I meni je žao što nisam gledala emisiju. :( Knjige su joj stvarno super.
mamma2x
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 22 vel 2010, 10:30

meni jw u knjizi jako imresivan autiricin dozivljaj invaliditeta. kako na njega ne zaboravlja ni jednog trena i onaj detalj o tome kako joj je i danas tesko nekoda zamoliti za pomoc. strasna jedna borba da samom sobom i sa svijetom oko nje. kad pogledas, stvari i dogadjaji o kojima pise su stari i pedesetak godina, a u nekim segmentima smo malo napredovali.
pozitivan je primjer Amerike u kojoj je sustavno narod senzibiliziran na osobe s invaliditetom i opis one godine koju je autorica provela tamo. Naravno da su predrasude prisutne i u Americi, ali se to odnosi na neke druge segmente zivota.
I da, ona: "Mala je lijepa, steta sto sepa!" mi je odnekud poznata.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † zmijac » 22 vel 2010, 12:48

u cijelom razgovoru najviše me rastužilo kad je autorice opisivala roditelje i kad je pričala da joj mama nikad nije bila potpora ( kao što joj je bio otac) jer se mama nije mogla nositi da joj je očekivana kćer invalid :cry:
Pričala je o sreći , o kućnm odgoju , o tome da su odnosi prema drugim ljudima stvar kućnog odgoja, o vikend radionicama "kako postati sretan u 6 koraka" :roll o roditeljima koji su pre zaštitnički raspoloženi prema djeci ( pa onda prvi problem postane prevelik) -ukratko jako OK
p.s.
i da ne pomislite da sam organizirana i da gledam TV- ovo je prva emisija koju sam pogledala nakon ohohoooo vremena ;) jer se čitala lektira
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 22 vel 2010, 20:59

zao mi je sto nisam gledala emisiju. kako se zvala? mozda netko ima snimku.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † zmijac » 23 vel 2010, 10:08

bila je na lokalnoj tv kod mene - ali je to emisija Pressica Talk Show-Vinkovačke televizije
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 23 vel 2010, 10:34

Onda nije ni čudo što nismo gledali.
Nadam se da će ovu knjigu pročitati što više ljudi i da će promijeniti bar nešto.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nora28 » 23 vel 2010, 11:50

"Mala je lijepa, steta sto sepa!"

jako, jako poznato. Nazalost. Odgledali smo emisiju, predivna, neiskompleksirana zena. Voljela bih da je vise takvih ljudi u nasoj blizini.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 23 ožu 2010, 22:46

Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.