Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

radni listici za grafomotoriku

21 tra 2010, 13:09

trazila sam slican topic po forumu i nisam ga nasla, a trazila sam i nekakve zadatke / crteze za vjezbanje grafomotorike po netu i opet nista :/
znate li kakve stranice na kojima bi se tako nesto zgodno moglo naci i isprintati?
hvala.

Re: radni listici za grafomotoriku

21 tra 2010, 13:18

bilo je tu nesto

http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=50&t=45190

21 tra 2010, 13:25

K je imao problema s grafomotorikom i nama su preporučili igračke tipa pika-slika (ona plastika u kojoj ubadaš pa stvaraš slikice)
onda one drvene igračke koje imaju špagu za provlačenje i puno plastelina

nadam se da san bar malo pomogla

21 tra 2010, 13:26

imaš i na ovom linku listiće za razvoj grafomotorike
http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=45&t=53856

edit:sad vidim da ne radi linko koji sam ja stavila a bi je baš zgodan jer je bilo puno listića za print i vježbanje

21 tra 2010, 14:17

mamainana, trebaju mi CRTEZI.

tnx cure :kiss

21 tra 2010, 14:21

ja sam ti znala ovom mom sama raditi listiće
uzela sam polje točkica npr. 4x4 (znači 4 točkice u horizontalu i 4 u vertikalu u razmaku i tako nacrtaš pravokutnik točkica) i onda onako pospajala linijama te točkice i to je trebao ponoviti na praznom predlošku točkica.
Možeš iskopirati u prazno listić sa točkicama i onda svojevoljno odrediš težinu zadatka koji mora ponoviti.
To sam vidjela kod naših teta u vrtiću da tako rade.
ako te zanima detaljnije priložiti ću ti jedan ogledni listić

21 tra 2010, 14:28

Patuljkova učilica (set tih rješavalica, A5 formata, vesele, nisu "zatrašujuće" velike ni debele i baš su vesele) iz Mozaika/Svijeta knjige nam je bio ok, ima ih za 5 i 6 godina - ako trebaš nekog sa iskaznicom Svijeta knjige, imam ju (tako je povoljnija kupnja od one direktno u Mozaik knjiga) :mah - te su možda najzabavnije i najmanje nalik radnim listovima za školu koji su ponešto ozbiljniji. I sad kad nam se piše neko dugo čekanje (kod dr., u nekoj putnoj čekaonici i slično, ponesem nešto takvo pa si kratimo vrijeme/strah).

21 tra 2010, 14:59

Shnito ja ti imam listice koje nam je dala defektolog kada je Jovan poceo vjezbat grafomotoriku.
Posalji mi tvoj mail na pp i poslacu ti ih. Imam ih u jpg formatu u kompjuteru. :dada

21 tra 2010, 15:11

kod nas tete u vrtiću izrezuju iz razno raznih časopisa/reklama razne likove (od najobičnijih tipa kvadrat, krug, preko npr jabuka i kruški pa do lica), bitno je da se može raditi simetrija i onda odrežu po polovini, zalijepe na papir i daju klincima da nacrtaju drugu polovinu.

Poslije to izlože na panou grupe i stvarno mi je nevjerojatno koliko se mijenjaju sposobnosti klinaca svake godine i koliko se razlikuju crteži ovisno o dobi malih crtača

Možda bi i ti mogla napraviti slično?
Moja starija s 6,5 to sad već rješava jako lijepo :srca , a mlađa s 4 (ajde, zadnji put sam vidjela što je napravila prije pola godine) - ajme meni :lol
i čini mi se da im je to jako zabavno

trenutno mi D. rješava nekakvu knjižicu koja ima medalje za polijepiti i to joj je super, nekad ne želi stati rješavati jer si želi zalijepiti tu medalju ;) (zlatnu, naravno) - s tim da to nije samo grafomotorika nego i npr. računanje

21 tra 2010, 17:52

Školska knjiga, Početnica šaptalica 1, autor: Vesna Đurek.
Kupi, fotokopiraj i derite po tome. To je predvježba i vježba za tiskana slova i čitanje, ima i crteža i bojanja i spajanja točkica i svega.

21 tra 2010, 19:55

sandra, dobra ti je slika!!!! :mah

21 tra 2010, 23:11

baš gledam i mislim si jel to naša alex, al onda sam vidjela potpis. super je ;)

22 tra 2010, 11:51

Moji su jako voljeli labirinte, negdje sam ih skinula sa neta, moram malo potražiti jer je davno bilo, vjerujem da bi se i tvom malcu svidjelo a stvarno je dobro za grafomotoriku.
Tipa ovoga, ovi su jednostavni:
http://www.papermazes.com/pics/labyrint ... yrinth.gif
http://www.papermazes.com/pics/labyrint ... yrinth.gif
http://image.shutterstock.com/display_p ... 577023.jpg

ak nađem onu staru stranu javim :dada

22 tra 2010, 20:20

imam ti ja nesto toga, posalji mi adresu na pp pa ti posaljem :) narucivali smo iz fome.

24 tra 2010, 15:00

Šnita, imam netaknutu knjigicu za pripremu za školu ak hoćeš.

24 tra 2010, 15:03

tnx cure :D
andjo, saljem pp.
faith, kava? :)

24 tra 2010, 15:27

Shnito, trebala bih imati kod mame Vježbenicu za razvoj grafomotorike Lucije Puljak...potražit ću pa javim :mah
Odgovori