Sada je: 17 tra 2026, 11:51.
Moderator/ica: nadicab

možete mi reći koliko se povečava naknada za roditelja njegovatelj i otkad hvala

pepita je napisao/la:sanjo nije to od prije..ja imam na st banci i dali su i minus i kreditnu karticu

alexandra je napisao/la:s time da se svakako moramo sjetiti da roditelji dobivaju 2.500 kn naknadu (ok i mirovinsko i zdrastveno na tu osnovicu), a da smještaj u instituciji košta cca 7 - 8000 kn mjesečno.

nadicab je napisao/la:ja sam sada dogovarala kredit i meni su rekli da za prosjek mi mogu uzeti samo dio koji mi isplaćuje firma jer je ovo drugo naknada; to onda ne mogu uzeti kao instrument osiguranja jer po zakonu na naknade ne smiju sjedati

Djeni je napisao/la:http://www.jutarnji.hr/bez-pomoci-oni-koji-imaju-auto-skuplji-od-2000-eura-i-zive-u-vise-od-35-kvadrata-/885792/?pageNumber=2#page_2
Novosti se uvode i u institut roditelja njegovatelja. Takav status ima 2003 roditelja, a za to primaju naknadu od pet osnovica, odnosno 2500
kuna mjesečno. Prema novom prijedlogu, naknada bi se za te roditelje povećala na osam osnovica. Poveća li se osnovica na 700 kuna, naknada bi
iznosila čak 5600 kuna. No, pravo na status dobili bi i roditelji djeteta s manjim oštećenjima, ali uz naknadu od 3500 kuna.

martina mama je napisao/la:Zao mi je da andrij sve ovo prolazi. Zelim joj da ostvari ono sto joj treba!!! Ti sudari sa sustavom su mi uzas!!!
Dobila sam status njegovatelja još lani - al me sve iscrpilo
((((

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.