Sada je: 11 kol 2026, 17:58.

zubari - i opet

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

zubari - i opet

PostPostao/la nadicab » 15 stu 2011, 20:06

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/154785/Default.aspx
Zašto tako sporo ide i u tako malim koracima? što još čovjek treba napraviti pa da dijete dobije normalnu stomatološku uslugu kada mu treba :angry
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Re: zubari - i opet

PostPostao/la alexandra » 15 stu 2011, 21:15

ne ide uopće.

ovaj dio:
“Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi upoznato je s problemima oko ostvarivanja stomatoloških usluga za djecu s posebnim potrebama koji zahtijevaju rad u općoj anesteziji, te je posljednje dvije godine poduzelo niz aktivnosti i mjera u cilju rješavanja predmetne problematike” - stoji u dopisu koji smo primili iz Ministarstva i u kojemu se, među ostalim, navodi kako 20 posto djece s posebnim potrebama treba podvrgnuti anesteziji prilikom obavljanja stomatoloških usluga. Zubarske intervencije u općoj anesteziji pružaju se, inače, u Kliničkom bolničkom centru Rijeka, Kliničkoj bolnici Dubrava, Općoj bolnici Pula, Općoj bolnici Varaždin te Stomatološkoj poliklinici Split.

- Kroz ugovoreni program “Unapređenje kvalitete zubozdravstvene zaštite mentalno retardiranih osoba na području Splitsko-dalmatinske županije” provode se navedene usluge dva puta mjesečno, uz suradnju doktora medicine, specijalista anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja iz Kliničkog bolničkog centra Split, te se na taj način tijekom jedne godine zbrine oko 70 osoba s teškoćama u razvoju - stoji u odgovoru Zore Lažete, glasnogovornice Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

uopće ne razumijem. što je pisac htio reći. da je 70 osoba u 365 dana jako puno?
zašto nisu objavili podatak o listama čekanja? :mrgreen
u zagrebu se namjesto 8 mjeseci (prije par godina) čekanje produžilo na godinu do 14 mjeseci. stvarno veliki napredak.
osobno sam se javila svim mogućim instancama zaduženim za navedeno. dobila sam tapšanje po ramenu, sućutne poglede i stiskove ruku i obećanje da će se sve riješiti u najkraćem roku :lol: vidim.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la † zmijac » 16 stu 2011, 09:43

Mi smo baš sinoć odradili brušenje 6-ice kod "redovnog zubara" i za sad nam ide , ali naš košta svaki put velikog autića :faca .
Uz sve ostale probleme vezano za zubara i anestezije ( između ostalog)su kontrole koje treba prije odraditi ( vađenje krvi :/ i čekanja u bolničkim hodnicima danima)- veli kolegica iz Njemačke da kod njih ( isto ima autistića) anesteziolog dolazi u ambulantu zubara i sve odradi ležerno i sa klincem nema potrebe juriti po bolnicama -ko kod nas :place
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alexandra » 16 stu 2011, 15:48

zmijac, sad je to malo off topic, ali ja isto ne mogu razumjeti da djeca (i odrasli) iz spektra, mentalna i sl. poremećaji nemaju nikakvo pravo prednosti u bilo kojoj instituciji. kako misle da satima mogu sjediti u čekaonicama? kroz koju godinu morat ćemo vadit osobnu, ja se već sad preznojim kad se sjetim reda u mup-u :|
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la † zmijac » 16 stu 2011, 19:43

Alex, ja to odradim da uz uputnicu spojim papiric na kojem piše AUTIZAM- nekad pomogne nekad i ne :ajme
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alexandra » 16 stu 2011, 19:53

:ajme
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži