Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
08 srp 2011, 11:49
o hvala Nadice ... malo je zatišje sad kad su praznici.
N je dobila svoju violinu konačno tzv "demšaricu"
http://www.demsarvioline.si. Bili smo u radionici kod majstora skupa s njom, tamo je do mile volje isprobavala violine i gudala, malo nam je savjetovao, odlučila se za jednu s posebnijim zvukom. Pokazao nam je sve faze izrade, sve objasnio

u jednu je violinu uloženo 150 sati ručne izrade (npr 30 premaza lakom).
L će isto tako dobiti svoju flautu, znamo već i koju, po preporuci učiteljice Yamaha YFL-271.
18 kol 2011, 20:13
uf uskoro krecemo. kako to sad uopce ide? nama je receno da dodjemo prvi dan skole u kontra smjenu solfegia, a kako ide uopce sa sviranjem ? jel dobijemo termin ili se o terminu dogovara ?
18 kol 2011, 21:14
Ajme moram vas pozdraviti

Baš mi je drago da postoji ovakva tema...ja sam inače glazbenica,pa ako negdje prifali nastavnika javite

šalim se...pozdrav svim malim glazbenicima
18 kol 2011, 22:04
DA kod nas bude izvješen termin kad se dogovaraju termini instrumenta s predmetnim profesorom i počinje se zapravo odmah prvi tjedan
19 kol 2011, 08:34
Kod nas prvi dan nastave (1.9.) bude podjela satnice i onda se naguravaš s drugim roditeljima i moljakaš za termin. Cure imaju svaka svoj termin za solfeggio, pa dva put tjedno instrument, N ima orkestar, J će imati svoj pripremni, treba to uskladiti da se čim manje vozimo.
Preko ljeta vježbanje nula bodova, jedva da su u ruke malo uzele instrumente

.
19 kol 2011, 08:42
Hajdi potpisujem za vježbanje, Ivo je par puta (10-ak) vježbao cijelo ljeto - utješno je što se nije pogubio koliko vidim
20 kol 2011, 09:20
ok thx, to mi je bas korissna info kao i ona koju ste mi dali o izboru profesora
20 kol 2011, 22:57
Hajdi ovo ste baš kupili violinu (gledala sam već ranije malo što ima na tržištu). Morali ste kupiti ili ste htjeli ?
Mi smo mislili I odmah kupiti (naravno nešto puno jeftinije), pa su nas profesori razuvjerili da sad ne treba da je bolje posuđivati ...
21 kol 2011, 12:54
Htjeli smo kupiti. N sad upisuje 6. razred pa je i bilo vrijeme da ima svoju, do sada smo posuđivali. Još ovu godinu i završit će nižu glazbenu a violina joj ostaje. Drugi đaci su i ranije imali svoju.
Kaže mi sestrična violinistica da ima za kupiti preko neta čak solidnih kineskih violina za malu lovu ali ja se ne bih usudila tako kupovati. Ima i tržište polovnih ali cijene su skoro kao nove jer violina ne gubi vrijednost ako je dobra.
21 kol 2011, 15:45
još malo

Moj je ipak vježbao peko ljeta, no nije se baš ubio
Obećao je profesorici svašta nešto naučiti.
Mia se veseli, ona sad kreće.
31 kol 2011, 22:34
Dogovorili smo raspored za klavir

, solf. za Miu nismo dobili profu koju smo željeli, jer nema 1. r.
31 kol 2011, 23:00
Kod nas još uopće nema rasporeda izvješenog
01 ruj 2011, 07:22
nema ni kod nas tj. nema na web stranici ništa o početku, samo o upisima
An je napisao/la:Moj je ipak vježbao peko ljeta, no nije se baš ubio
isto kao i moja. ubijala se svaki dan po cca pola saata
01 ruj 2011, 08:37
Ina66 je napisao/la:nema ni kod nas tj. nema na web stranici ništa o početku, samo o upisima
An je napisao/la:Moj je ipak vježbao peko ljeta, no nije se baš ubio
isto kao i moja. ubijala se svaki dan po cca pola saata

Bravo za vježbače
01 ruj 2011, 10:39
I mi se prijavljujemo, upisali smo prvi razred - violinu :-)
01 ruj 2011, 10:40
Dobrodošli violinisti
01 ruj 2011, 10:46
Hvala...sad ste me sjetile da pod pauzom skoknem do muzičke vidjet jel su stavili raspored kad se školarci trebaju pojaviti na dogovoru ...
01 ruj 2011, 11:28
Mi dobili raspored za solffegio, za violinu u ponedjeljak. Nadamo se da smo dobre profesore dobili
01 ruj 2011, 13:47
Ja se zagrebala za termine telefonom kod učiteljica već u ponedjeljak a danas popodne idemo to samo potvrditi

Grozna sam al šta ću kad ih je troje u muzičkoj.
01 ruj 2011, 15:37
i maleni kreće? WoW!!!!!
01 ruj 2011, 16:12
Mi imamo u pon u 3 dogovor tj solf.a poslije s uciteljima instrumenata.
01 ruj 2011, 18:15
savjet iz našeg iskustva - ako želiš da ti imaju instrument odmah poslije solf., budi prva na dogovoru
01 ruj 2011, 18:49
Evo mi se vratili

zeznula me od N. učiteljica koja je potpuno promijenila dane i sve mi je palo u vodu.
na sreću smo neki kompromis našli i još poslije s L. učiteljicom promijenili jedan termin pa je nekako ispalo. Za J sam gnjavila da mi ga prebace u termin koji nam bolje odgovara (pripremni stupanj), učiteljica zna da imam i cure pa je izašla u susret.
01 ruj 2011, 20:04
jel vi idete s djecom na taj prvi dogovor . kod nas se ide s djecom, i u biti treba doci u suprotnu smjenu od one koju taj dan imaju, pa vec i to podrazumijeva da dodjes s djecom. a prvi termin je u 10, no skolu imamo isto ujutro , pa bi trebali zajedno ici u 15 sati na dogovor.
02 ruj 2011, 11:09
Ako se radi o prvoj godini instrumenta obavezno s djetetom na prvi dogovor. Uredi se posuđivanje instrumenta, prava veličina itd.
02 ruj 2011, 11:19
super thx. ja sam tako i mislila ,jer iako izricito ne pise da treba doci s djetetom nekako mi se to podrazumijeva jer pise da treba doci u kontra smjenu od skolske
05 ruj 2011, 16:26
evo nas iz glazbene. dobili smo solidne termine, u pol 2 sviranje u 2,15 solfg. sto je super jer nemoram ja voditi vec siterica
jedino ce mozda biti problem, zubi

l. ima problem tj morat ce nositi aparatic za zube i prof. misli da mozda nece moci dobiti zvuk s ovakvim stanjem, no probat ce, ako ne prebacivat ce ju na obou ili klarinet.. nije ona u nekom bedu zbog toga pa mi lakse.
06 ruj 2011, 09:05
DA imate fiksni aparatić ili ga skidate? L ima ovaj drugi, skine ga i ništa joj ne smeta.
Kod nas jučer prošao uspješno prvi sat, N učiteljica jako pohvalila novu violinu da ima lijep zvuk, kod L isto sve ok. I sad treba početi vježbatiiiiii. N ima četvrtkom orkestar.
06 ruj 2011, 10:35
Evo i mi smo jučer bili prvi puta :-) Učitelj iz solfeggia je tako-tako, a iz violine je jako simpa tip. Klinac je sav važan i oduševljen. Danas ima prvi sat violine, baš me zanima kakvi će biti dojmovi