Switch to full style
Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Odgovori

Ima li nastave?

Da, normalno po rasporedu sati (dijete br.1)
34
34%
Da, normalno po rasporedu sati (dijete br.2)
15
15%
Ide u školu ali nema organizirane nastave (dijete br 1)
6
6%
Ide u školu ali nema organizirane nastave (dijete br 2)
4
4%
Ne, ostalo je doma (dijete br 1)
25
25%
Ne, ostalo je doma (dijete br 2)
9
9%
Ostalo
6
6%

Ukupno glasova : 99

Štrajk u školi + anketa

28 ruj 2015, 12:22

Dakle, već je drugi dan štrajk u osnovnoj i srednjoj školi. Zanima me da li podržavate štrajk ili ne pordržavate?
također sam složila anketu vezano na odlazak u školu u vrijeme štrajka. Čini mi se da je veliko šarenilo po pitanju odlaska u školu i održavanja nastave u vrijeme štrajka.
Moguće je za više opcija glasati, za svako dijete pojedinačno.
Nadam se da sam sve opcije pokrila :znoj

Re: Štrajk u školi + anketa

28 ruj 2015, 12:34

otišlo duplo

ali samo da još dodam da u principu podržavam štrajk, ali isto tako je trebalo pričekati kraj izbora
malo mi je isforsirano

28 ruj 2015, 12:37

Izostavljena opcija dijete br. 3 :)

znam, isto tako će se netko javiti da je izostavljena opcija br. 4 :mrgreen
obzirom da je ovo okvirna anketa a ne popis stanovnika, a najčešća je opcija max 2 školarca u kući, malo sam skratila priču da bude preglednije :)

28 ruj 2015, 12:38

Rad učitelja i profesora je obezvrijeđen i podržavam poboljšanje njihovih uvjeta rada u svakom smislu, povećanje plaća nam svima naravno najviše znači u uvjetima rada jer ne živimo od ugodne glazbe na poslu. :)
Štajk ne podržavam jer je neorganiziran, bez reda i smisla, njime kao i dosad sindikati i sindikalisti žele opravdati svoje postojanje i dizati buru pred izbore.

Djeca su u školi, naša škola ne štrajka.

28 ruj 2015, 12:40

Barbi je napisao/la:Rad učitelja i profesora je obezvrijeđen i podržavam poboljšanje njihovih uvjeta rada u svakom smislu, povećanje plaća nam svima naravno najviše znači u uvjetima rada jer ne živimo od ugodne glazbe na poslu. :)
Štajk ne podržavam jer je neorganiziran, bez reda i smisla, njime kao i dosad sindikati i sindikalisti žele opravdati svoje postojanje i dizati buru pred izbore.

Slažem se s Barbinim mišljenjem o štrajku, što se drugog dijela tiče - moje su otišle do škole da bi im netko rekao da idu doma.

28 ruj 2015, 12:44

Barbi je napisao/la:Rad učitelja i profesora je obezvrijeđen i podržavam poboljšanje njihovih uvjeta rada u svakom smislu, povećanje plaća nam svima naravno najviše znači u uvjetima rada jer ne živimo od ugodne glazbe na poslu.

X

Svog sam danas htjela poslati u školu jer me u petak iznervirao neki od sindikalaca kad je na tv-u izjavio da roditelji masovno podržavaju štrajk jer djecu ne šalju u školu što nije istina jer ja ne podržavam štrajk :basnecu , u školi su rekli da ne šaljemo djecu jer nema profesora tako da je na kraju ostao doma. :angry

28 ruj 2015, 12:50

potpis na barbi i da nadodam da šaljem redovito dijete u školu i onda mi ju iz škole pošalju nazad doma.

jutros sam bila bijesna jer je grad pun djece koja lutaju okolo...roditelji ih pošalju u školu, iz škole ih pošalju van i onda se klatare okolo. srednjoškolci, o njima govorim.

28 ruj 2015, 12:52

Barbi je napisao/la:Rad učitelja i profesora je obezvrijeđen i podržavam poboljšanje njihovih uvjeta rada u svakom smislu, povećanje plaća nam svima naravno najviše znači u uvjetima rada jer ne živimo od ugodne glazbe na poslu. :)

x na svako slovo

28 ruj 2015, 12:53

medo14 je napisao/la:Dakle, već je drugi dan štrajk u osnovnoj i srednjoj školi. Zanima me da li podržavate štrajk ili ne pordržavate?
također sam složila anketu vezano na odlazak u školu u vrijeme štrajka. Čini mi se da je veliko šarenilo po pitanju odlaska u školu i održavanja nastave u vrijeme štrajka.
Moguće je za više opcija glasati, za svako dijete pojedinačno.
Nadam se da sam sve opcije pokrila :znoj

A dijete broj 3?
Meni je ono u školi. :mrgreen

28 ruj 2015, 12:54

i ja potpisujem Barbi s time da bih nadodala da je nastavnička profesija plaćena ispod prosjeka i da su zaslužili više, ali nažalost nije razdvojen loš i dobar rad nastavnika, jednako su plaćeni.

28 ruj 2015, 13:11

I ja potpisujem Barbi, i Medu. Apsolutno sam za da dobiju vece place i bolje uvjete rada.

Mmar, prvo se trebaju oni izmedju sebe dogovoriti i medjusobno se podrzati i prikladniji tajming izabrati. Organizacija im je nikakva jer prebacuju teret odluke o tome hoce li dijete doci u skolu ili ne na roditeljeva ledja. Sto im vrijedi strajk kada se sabor raspustio, a tehnicka vlada ne moze donositi nikakve odluke koje bi mogle utjecati na njihov strajk. Znaci, ispolitizirano je.

U nasem kvartu jedna skola radi kompletno, u drugoj skoli polovica profesora radi, druga polovica ne :roll
Moja jedna je imala nastavu danas, druga nije. Idu u istu skolu.

28 ruj 2015, 13:16

sandram je napisao/la:Mmar, prvo se trebaju oni izmedju sebe dogovoriti i medjusobno se podrzati i prikladniji tajming izabrati. Organizacija im je nikakva jer prebacuju teret odluke o tome hoce li dijete doci u skolu ili ne na roditeljeva ledja. Sto im vrijedi strajk kada se sabor raspustio, a tehnicka vlada ne moze donositi nikakve odluke koje bi mogle utjecati na njihov strajk. Znaci, ispolitizirano je.

potpis
zbilja mi nije jasno tko bi im trebao povisiti plaće

28 ruj 2015, 13:19

Prvo i osnovno - nije štrajk jedini način na koji se može tražiti bolje uvjete rada. Ja ne radim u državnoj službi već u velikoj privatnoj firmi, uopće na pomisao štrajka mogu se samo grohotom nasmijati. :zub :p Pravo na štrajk je još jedno beskorisno pravo :whew kojim se može guza obrisati. Baš me zanima kako bi to pravo iskoristio itko tko ne radi u državnoj službi ili u firmi koja je već otišla u klinac i mjesecima ne isplaćuje plaće da ionako nemaju što izgubiti.

Drugo, ti sindikati koji postoje cijelu godinu, svaku godinu, desetljeće, obitavaju i zarađuju plaće a ne rade ništa osim mlaćenja prazne slame i nitko me ne može uvjeriti da je drugačije. I troše pare kojima bi se moglo svašta napraviti.
Sigurna sam da postoje i razni EU fondovi namijenjeni obrazovanju, možda da malo istražuju, naprave neki projekt, prijave se na neki drugi projekt, sigurno ima raznih područja na kojima se može djelovati u svrhu poboljšanja uvjeta.

Može se i na redovitoj bazi tražiti od vlade povećanje plaća uz argumentiranje, da su ih na mjesečnoj bazi bombardirali zahtjevima sigurna sam da bi dobili nešto samo da prestanu. :mrgreen

Ne, nego ovako, navrat-nanos (i pred izbore) napraviti štrajk pa ko hoće, ko neće, ko podržava ko ne podržava i onda su krivi ljudi koji ne podržavaju i nemaju sluha a oni se trude :roll ma :whew

edit: užas koliko tipfelera :ajme
Zadnja izmjena: Barbi; 28 ruj 2015, 13:21; ukupno mijenjano 2 put/a.

28 ruj 2015, 13:20

Koji je to štrajk dobro organiziran i da nekom ne ide na živce?

meni ide na živce što se taj isti sindikat ne udruži i ne štrajka za kvalitetnije školovanje, jer iskreno naše škostvo je skoro na istoj razini kad sam i ja išla zu školu, a to je bilo prije užasno puno vremena. :mrgreen
zasniva se na štrebanju, pamćenju hrpe detaljističkih podataka, preopširno gradivo na 6. decimalu i ono što je najvažnije izjednačavanju odličnih, dobrih i loših nastavnika, svi su u istom košu.
i ova anketa, iako je obuhvatila po dvoje klinaca u obitelji pokazuje da nije odaziv štrajka baš takav kao što sindikat tvrdi, sami sa sobom nisu jedinstveni i organizirani

28 ruj 2015, 13:24

da, medo, baš to s izjednačavanjem dobrih i loših nastavnika i meni smeta :dada

28 ruj 2015, 13:42

Meni smeta to što mi djeca idu u školu (jer im kažu da dođu) i onda nemaju nastave tj. danas su imali sat matematike (ta nastavnica ne štrajka) u 11.00. Do onda su bili kod prijateljice koja je blizu škole :roll
U petak su imali mat i hrv (i to dva sata od svakog predmeta).
Kad se štrajka onda se ne ide u školu i gotovo...mlađa je inzistirala da ide jer će u protivnom dobiti neopravdani.
Inače podržavam štrajk ali mogao se i bolji tajming naći.

28 ruj 2015, 13:59

Barbi po tome meni ispada ako radiš u firmi u kojoj riječju štrajk možeš guzu obrisat da nitko drugi ne treba također imati drugu mogućnost.

To nije bila moja poanta uopće, žao mi je ako je tako shvaćeno.

Nažalost, u državnoj službi često se ponaša po onoj "ne mogu me tako malo platiti koliko ja malo mogu raditi". Čast iznimkama kojih svoj posao rade s ljubavlju entuzijazmom unatoč lošim uvjetima.

28 ruj 2015, 14:21

ja radim u školi i ovaj put ne štrajkam. do sad jesam
što se tiče moje škole nastava je organizirana. 5 školskih sati (ne 7 kad je većinom izborna). djeca dolaze neka, neka ne.
svoje sate nisam radila :whew već sam u matičnoj zgradi mijenjala kolege koji štrajkaju. danas sam predavala glazbeni i vjeronauk. bilo je odlično :lol

što se sindikata tiče, naš predstavnik je odličan. ponekoliko puta se izborio za moje pravo (o tuđima neću sad). od putnih koji su mi bili uskračeni, do nekih drugih stvari...

što se tiče nastavnika, podijeliti loše i dobre... nemam pojma kako.

28 ruj 2015, 14:33

sandram je napisao/la:Sto im vrijedi strajk kada se sabor raspustio, a tehnicka vlada ne moze donositi nikakve odluke koje bi mogle utjecati na njihov strajk. Znaci, ispolitizirano je.

ovo je ključno traže krive stvari u krivo vrijeme , profesori kažu da treba vratiti dostojanstvo profesiji ali to na ovaj način neće uspjeti čak naprotiv jer ovako samo izazivaju negodovanje roditelja.
Kao i Medo mislim da bi se svi trebali udružiti i tražiti bolje radne uvijete, bolje programe i mogućnost da se to naše školstvo konačno krene na bolje, da se počnu boriti da djeci bude bolje u školama sigurna sam da bi ih roditelji podržali.

28 ruj 2015, 15:08

dok se ne promijeni sustav školovanja pedagoškog kadra, džaba sve reforme. i štrajkovi.

nema standarda, nema sustava vrednovanja nastavnika i možemo mi imati najbolji obrazovni program, ali ga nema tko provesti. oni dobri, biseri u sve mutnijoj žabokrečini, su nam još jedina nada. ali trebamo ih još, tj trebamo poboljšati obrazovanje i selekciju nastavnika i profesora.

28 ruj 2015, 15:12

oš "..."od ponedjeljka 28. rujna 2015., nastaviti rad sa učenicima produženog boravka, razredne i predmetne nastave prema uobičajenom tjednom rasporedu.

takav smo mi mail/obavijest dobili
:dada

28 ruj 2015, 15:16

a od nasih niti slova
opća zbrka vlada.
valjda ne smiju reci..ne dolazite u skolu.
pola ih ide, pola ne...pa onda oni koji dodju, idu doma nakon nekog vremena.

nemam pojma do kada...hoce li biti neopravdanih? danas? sutra?
klinci se cuju na fejsu i dogovaraju doci ili ne.

28 ruj 2015, 15:16

svakako podrzavam vece place u obrazovanju, to je baza svega dalje :dunno i slazem se uglavnom sa svim recenim prije.
ono s cime se ne slazem da se rezultati strajka lome na djeci :basnecu

kod nas u skoli je situacija preslikana 'rvacka :basnecu totalni kaos i nebuloza. nit imaju skolu, nit nemaju, nit imaju zamjenu...
evo, jutros kao, tko nije dosao dobit ce ili je dobio neopravdani sat (tjelesni i matematika, a pazi vamo, tjelesni nisu uopce imali, a matematiku im je drzala prof.iz tjelesnog i kartali su :nesvist ). eh, ali tko nije dosao, neopravdani sat. fiziku isto tako nisu imali, ali nitko nije niti bio, morali su sami sjediti u razredu i biti tiho. :liza
gledala sam, neke su skole na webu objavile jel ima nastave, nema, po kojem rasporedu, neke nisu. jedni prof.pricaju jedno, drugi drugo :dunno mislim, ok, ne strajkaju djeca, strajkaju profesori, ali sve se ipak lomi preko djece.

28 ruj 2015, 15:34

nama konačno osvanula obavijest na webu škole za sutra - nastava će biti po redovnom rasporedu
danas i u petak nisu imalu ništa, tj. poslali su ih doma :dunno

28 ruj 2015, 15:56

nisam odabrala niti jedan odgovor.
u petak nije išao u školu a imali su nastavu :roll

danas je išao ali njegove učiteljice nema jer je na izletu pa ne znam jesu li imali organiziranu zamjenu ili ne.

inače podržavam prosvjetare da dignu svoj glas ali ovaj puta im je timing zaista loš.

28 ruj 2015, 17:08

Na webu osnovne je jucer isto osvanulo da je danas redovna nastava, a u srednjoj isto kao i kd Bubidee - nis se ne zna, kao, uglavnom kaos.

28 ruj 2015, 17:24

nama bi odgovarala opcija, ide u skolu, ima nesto organizirano (pedagog na satu npr.), ali vraca se ranije iz skole, evo vec drugi dan
danas je umjesto 6 sati imala samo 3 :dunno i ne dolaze sva djeca

na fakultetu izgleda ne strajkaju

28 ruj 2015, 17:40

nama je raska iz primijenjene danas poslala poruku da će sutra dobiti neopravdane ako ne dođu. malo sam biijesna, jer sam N poslala i u petak i danas u školu, pa su im tam otprilike rekli da mogu ići doma. a oni, srednjoškolci, naravno da ne odu doma nego se smucaju po gradu. a po ovoj poruci ispada kao da ih mi ne šaljemo u školu. ma, totalna zbrka i kaos, a ne štrajk...

28 ruj 2015, 17:53

da, MON, baš zbrka i kaos
na našoj školi nikakvih obavijesti

28 ruj 2015, 19:28

meni je zapravo bilo normalno da idu u skolu ako nije nista receno
ali sada mi se cini bezveze, jer kakva je poruka ako uredno, vec dva dana, neka djeca ne dolaze i nikome nista??
Odgovori