Sada je: 30 tra 2026, 03:54.
Moderator/ica: medo14

eli je napisao/la:kriteriji trebaju biti nešto blaži kako se djeca ne bi obeshrabrila, no istina je da je inflacija odlikaša kroz cijelu osnovnu školu.
nekome je petica poticaj, drugome je lošija ocjena poticaj da se potrudi, a petica da se umrtvi (ta sam).
da, prije svega bi trebale pokazivati stupanj savladanog gradiva te trud djeteta (a to je malo teže procijeniti, neki su samozatajni). pokanjanjem petica onima koji su dosta ispod onih koji znaju za petice omalovažava se uspjeh onih prvih.

.

nadicab je napisao/la:"MOžeš ti to i bolj, pripremi se za drugi put da dobiješ bolju ocjenu"
Rezultat je dvostruk: djeca motivirana da uče da bi dobila bolju ocjenu. Znači, imamo i motivaciju i relano znanje.
Ima čak i dvojku iz matematike(među ostalim ocjenama)
Meni je to malo pretjerano,pogotovo za prvi razred,bar dok one osnove ne savladaju.
Da li onda to demotivira one koji redovito uče?! Dođe doma i misli si - stignem se ovaj put poigrat pa ako pita bit će i prilike za popravak, a ako ne pita još i bolje.
Sistem ocjenjivanja je isti kao u srednjoj školi.
Ako ima pet pitanja, jedna greška je ocjena manje.

mrava je napisao/la: Jedino kad mi dijete ima iz svega 5 a iz jednog predmeta ima npr. 4, onda mu povisim na 5.

"MOžeš ti to i bolj, pripremi se za drugi put da dobiješ bolju ocjenu"
mazilica je napisao/la:mrava je napisao/la: Jedino kad mi dijete ima iz svega 5 a iz jednog predmeta ima npr. 4, onda mu povisim na 5.
zašto? možda iz tog nekog predmeta s razlogom nema 5 čitavu godinu, pa zašto mu onda pokloniti na kraju?
osim toga, i ako ima jednu četvorku, i dalje prolazi s odličnim, samo mu prosjek nije 5,0
mrava je napisao/la:kod mene nema toga da su svi odlikaši, realna sam, koliko zaslužiš, zaslužiš

Mala Bornica je napisao/la:"MOžeš ti to i bolj, pripremi se za drugi put da dobiješ bolju ocjenu"
to je o.k. u prvom razredu. ali moram reci da mislim kako nije dobro za dalje. imam primjer kad je cura bila ljuta na svoju uciteljicu zbog slicnog pristupa, jer kad je dosla u vise razrede naravno da vise toga nije bilo.

Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.