Sada je: 30 tra 2026, 03:54.
Moderator/ica: medo14

Već od iduće školske godine uvest će se strukovne gimnazije – ekonomska, turistička i tehnička – čiji će programi biti eksperimentalni. Namjera im je da fokus bude "na učenju kako učiti i razvijati sposobnosti, a ne na dobivanju ocjena", objasnila je za Večernji list pomoćnica ministra Ankica Nježić. Umjesto krutih nastavnih programa, učiteljima će se dopustiti sloboda da odrede opterećenost djeteta u školi i kod kuće.
meni zvuci odlicno ! Imas zanat a mozes na faks jer mozes maturu polozit 

Dobri andjeo je napisao/la:Strukovne gimnazije pojacavaju samo eng hrv i mat, ono sto se polaze na maturi !

Adorabla je napisao/la:obzirom da se na maturi polažu hrvatski, matematika i strani jezik kao obavezni i dodatno još psihologija, likovna umj, gospodarstvo, fizika, kemija, biologija, filozofija.... itd onda bi logično bilo da pokriva i sve te predmete. Zato i kažem da je to meni ni vrit ni mimo. Kao strukovna škola (koja nema strukovne predmetet izrađene kako treba) a nije ni gimnazija jer ne zadovoljava u cijelosti pokrivanje ispita za maturu

:
. Bilo bi mi draže da je samo pojačano ova tri i da ništa drugo nisu dirali (kao što pišeš da treba biti). Zaista, onda, tko želi na tehničke fakultete, ne bi trebalo biti problema. Ovako mi izgleda kao neki miš-maš.ali da se naprave jaki smjerovi u strukovnim školama (s kojih možeš na faks), ne nužno izmišljati kojekakve gimnazije.

nadicab je napisao/la:U moje doba, prijemni ja FERu su prolazili i oni iz gimnazije (MIOC) i oni iz jake strukovne (Rudjer, Tesla). Studenti iz MIOCa su rasturali prve godine matematicke predmete, ali im osnove elektortehnike je bila strah i trepet, dok je za strukovnjake bilo obratno. Znaci, tko je prezivio 1. godinu i isao dalje od strukovnjaka, oni su rasturali strucne predmete na visim godinama.
Tako nesto bi bilo dobro da se vrati ali u poboljsanom obliku. Bojim se da je to sve blize utopiji

sss3 je napisao/la:potvrda nadležnog školskog liječnika jel to treba dostavit u školu i do kada

newmom je napisao/la:sss3 je napisao/la:potvrda nadležnog školskog liječnika jel to treba dostavit u školu i do kada
samo za srednje strukovne koje to traže, ima u onoj brošuri na upisi.hr kalendar kad, kako i što, sve piše![]()
klikneš na upisi.hr, imaš link za brošuru

)Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.