Sada je: 24 lip 2026, 23:07.
Moderator/ica: medo14
Ova mapa na slici nije dovrsena, ali ono sto je uradjeno je tocno. Ako mislis da saksofon nije drveni instrument grdno se varas , a ovo drugo je blok-flauta. Tako da si tu totalno omanula.
i takvu djecu ne treba pustiti da se sami organiziraju i snose posljedice svojeg (ne)rada. jer će ih snositi kroz cijeli život radeći na loše plaćenim i težim poslovima.
kimama1 je napisao/la:e nasmijala si me sa saksofonom. mapi fali pol podjele, ako već granamo instrumente onda iz puhačeg ide podjela na drvene i limene, ne iz instrumenata. elem, vjerojatno mape nešto znače samo onome tko ih je sam radio za sebe (i jedini ih može pravilno protumačiti), al pretpostavljam da to jest zbilja tako, jer da ovo daš djetetu, ne bi shvatilo ili bi pogrešno naučilo.

eli je napisao/la:i takvu djecu ne treba pustiti da se sami organiziraju i snose posljedice svojeg (ne)rada. jer će ih snositi kroz cijeli život radeći na loše plaćenim i težim poslovima.
ogroman dio djece koja su loša u školi nisu to zato jer su manje inteligentna od odlikaša, već manje organizirana i imaju manje samodiscipline i motivacije.

a pa ni ne trebaju svi biti odlikaši......mislim da je ovo s učenjem učenja pretjerana stvar i da roditelji žele neke svoje ambicije ostvariti na svojoj djeci ili potvrditi svoj obiteljski rejting.......

, ali mi je iz perspektive štreberice udane za štrebera, to skroz nezamislivo.
Ja ne mislim da svi trebaju biti odlikaši - ali ako dijete može biti odlikaš, superodlikaš - onda to od njega treba zahtijevati.
Danas, sutra će mu ocjene itekako biti važne.
eli je napisao/la:Ja ne mislim da svi trebaju biti odlikaši - ali ako dijete može biti odlikaš, superodlikaš - onda to od njega treba zahtijevati.
Danas, sutra će mu ocjene itekako biti važne.
sa ovim se nikako ne slažem. od djeteta ne očekujem maksimum. ne očekujem ga niti od sebe. na kraju krajeva, svaka od nas bi mogla biti bolja kuharica, biti više fit, upisati još koji fakultet.... sve se može ako se dobro zapne. no isplati li se to?
jako je bitno da dijete zna učiti i da voli učiti. naravno, nitko ne voli učiti baš sve, ali da načelno voli učiti.
puno bitnije od ocjena koje je arthurica uvela u priču, a nisu ovdje ocjene glavna tema o kojoj razgovaramo.

a da li je to kontraproduktivno? mislim visit djetetu na glavi, jer je roditelj (subjektivno) procijenio da njegovo dijete može više od onog što ima?
slažem se da bi osnovnu školu trebalo zapeti da se možeš upisati u što bolju srednju, ali i to je na neki način nametnuto, i 5.0 je postao standard, iako je jasno da to nije realno.
ako nekom djetetu više leže prirodni predmeti od društvenih, da li ga treba poticati da se razvija u smjeru u kojem njemu odgovara, ili mu treba zagorčati život forsiranjem učenja društvenih predmeta i možda mu ubiti volju za učenjem?
sa ovim se nikako ne slažem. od djeteta ne očekujem maksimum. ne očekujem ga niti od sebe. na kraju krajeva, svaka od nas bi mogla biti bolja kuharica, biti više fit, upisati još koji fakultet.... sve se može ako se dobro zapne. no isplati li se to?
jako je bitno da dijete zna učiti i da voli učiti. naravno, nitko ne voli učiti baš sve, ali da načelno voli učiti.
puno bitnije od ocjena koje je arthurica uvela u priču, a nisu ovdje ocjene glavna tema o kojoj razgovaramo.
Drugo je što se to zbog upisa u srednju školu u 7. i 8. razredu prosjek ocjena nateže i rasteže, ali tu je krivi sistem i kriterij upisa, nadam se da će se mijenjati.

slažem se da bi osnovnu školu trebalo zapeti da se možeš upisati u što bolju srednju, ali i to je na neki način nametnuto, i 5.0 je postao standard, iako je jasno da to nije realno.
Ja sam ga lijepo saslušala i onda mu rekla: "Istina. Četvorka je dobra ocjena. Ali ta ocjena nije odraz tvoje inteligencije. Učini s ovom informacijom što želiš. Ali ja mislim da bi se trebao potruditi do kraja godine i istu pretvoriti u peticu. Ako trebaš pomoć - tu sam."
Valjda zato sto sam se osjecala ko da mi stavlja sol na ranu, jer ja nisam volila dobiti četvorku niti puno kasnije, na faksu."Istina. Četvorka je dobra ocjena. Ali ta ocjena nije odraz tvoje inteligencije. Učini s ovom informacijom što želiš. Ali ja mislim da bi se trebao potruditi do kraja godine i istu pretvoriti u peticu. Ako trebaš pomoć - tu sam."

skorpionka je napisao/la:Točno tako, Eli.![]()
Ja ne kuzim kako mozes stiskati odraslu osobu koja je počela studirati. Jako teško, samo s ucjenama.

Stvarno vidi brace. A moj na kraju ipak bolje zivi od mene, da ga hebes Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.