18 sij 2010, 12:40
E pa ja isto želim da moja djeca budu sretna s onim što izaberu a ne ono što ja želim za njih i ja sretna.
, srednju upisjuje onu u koju idu njegovi prijatelji ili jer tako kažu roditelji.
i to mi je stvarno bila motivacija da popravim ocjene.
18 sij 2010, 12:42
18 sij 2010, 12:43
18 sij 2010, 12:43
zajecka je napisao/la:Sa onim što izaberu da rade, a ne sa izborom srednje škole gdje rekoh da ih treba usmjeriti i pomoći im pri izboru.
18 sij 2010, 12:48
18 sij 2010, 12:53
18 sij 2010, 12:57
18 sij 2010, 13:01
Znate što je meni nepravda u školskom sustavu? Meni su, recimo, cijelu osnovnu poklanjali pet iz glazbenog (osim one traume s polugodišta) zbog drugih ocjena i da mi ne kvari prosjek. A četvorka je realno vrlo dobar i nije bilo nužno da imam pet. S druge strane, neko umjetnički vudreno i talentirano dijete je imalo peticu iz glazbenog jednako kao ja, a imalo je recimo četvorku iz matematike i kemije. Pa šta ne bi bilo normalno da ono isto osjeti da ima 5 iz glazbenog a ja 4 jer je tako pravedno, jednako kao što njemu nitko nece pokloniti 5 iz matematike. Čisto da osjeti da je ono u nečemu bolje od ostalih
ja sam osjetila pravdu. poklanjali mi 2 iz matematike, u trećem srednje (u četvrtom nisam ni imala mat) sam imala dil s profkom- dam ti dva,samo briši da te ne vidim
( i dan danas je rado sretnem, moram priznat
)18 sij 2010, 13:02
Potica je napisao/la:Pa kad ti tvoj super odlikaš kaže da želi u trogodišnju za autolakirerera naravno da ćeš poduzeti sve da upiše nešto drugo jer ako sa 18 odluči da bi ipak bio fizičar nakon trogodišnje ne može na faks, fali mu jako puno gradiva za maturu dakle njegove šanse da postane ono što on želi su minimalne.![]()
18 sij 2010, 13:03
Ili bi bio nogometaš ??!!
18 sij 2010, 13:13
I ne, ne bi bila sretna da mi dijete bude fizikalac.
Svom djetetu govorim da će kopati kanale ako neće dobro učiti, onda kad nešto zabrlja kaže da netko mora i kopati kanale
18 sij 2010, 13:20
eli je napisao/la:I ne, ne bi bila sretna da mi dijete bude fizikalac.
Svom djetetu govorim da će kopati kanale ako neće dobro učiti, onda kad nešto zabrlja kaže da netko mora i kopati kanale
mislim da strašno griješiš i da možeš štetiti djetetu. ove dvije izvučene rečenice u biti nisu povezane.
prva je za si zamisliti i pitati se zašto smo djecu donijeli na svijet, da nas usreće svojim zanimanjem, jesu li oni neki privatni projekt kroz koji bi se mi roditelji trebali dokazati. zašto nam nije dovoljno da su zdravi, sretni i pošteni? trebamo li mi psihiča kako ne bi upropastili djecu?![]()
druga je tipična prijetnja neškolovanih seljaka. čula je i ja od svojih. nisam učila, bila superodlikaš i nisam završila faks. nikakva vajda od takvih prijetnji. a i svaki pošteni posao je za cijeniti. jer djeca kroz to "kopanje kanala" ne vide samo svoju moguću budućnost, već i druge ljude koji to rade. gledaju ih drugim očima ako se više puta susretnu sa takvim razmišljanjem i to im uđe u glavu. postanu malograđani. a roditelji su samo željeli da budu intelektualci.
skrenula ja sa teme, ko po običaju.
i jer je recesija.
18 sij 2010, 13:25
18 sij 2010, 13:30
18 sij 2010, 14:45
zajecka je napisao/la:Trenutno bi on za svečenikaIli bi bio nogometaš ??!!
18 sij 2010, 14:46
Krumpirić je napisao/la:zajecka je napisao/la:Trenutno bi on za svečenikaIli bi bio nogometaš ??!!
zna mali di su pare
18 sij 2010, 15:16
Potica je napisao/la:Krumpirić je napisao/la:zajecka je napisao/la:Trenutno bi on za svečenikaIli bi bio nogometaš ??!!
zna mali di su pare
18 sij 2010, 15:31

dakle sve samo da ne mora raditi
18 sij 2010, 15:42
Evo nek se javi i demantira me tko god bi zaista istinski bio sretan i ponosan da mu sin bude šljaker u nekoj limariji i cijeli dan za strojem radi već nešto što se tamo radi. Ili da se kćer nakon završene trogodišnje srednje srećom uspije zaposliti u Zrinjevcu i cijelo proljeće sretna i zadovoljna provede sadeći cvijeće po parkovima diljem Zagreba.
18 sij 2010, 15:45
Moj je jedno vrijeme bio fasciniran vulkanizerima, i tvrdio da ce to biti kad naraste

).
) i tada cvrsto odlucila da cu ipak ici nekaj studirati
. Mozda te prakse ipak nisu bile tak lose?18 sij 2010, 15:48
18 sij 2010, 15:49
N3k je napisao/la:"Istina. Četvorka je dobra ocjena. Ali ta ocjena nije odraz tvoje inteligencije. Učini s ovom informacijom što želiš. Ali ja mislim da bi se trebao potruditi do kraja godine i istu pretvoriti u peticu. Ako trebaš pomoć - tu sam."eli je napisao/la:nedo, a sad zamisli da su obrnute uloge i da nije izrečeno, već samo pomišljeno. da tvoj sin ide uspoređivati tvoju inteligenciju i plaću i zaključi da se ne trudiš dovoljno, da tvoja plaća nije odraz tvoje inteligencije.
a ocjene nikad nisu odraz inteligencije već okvirni pokazatelj naučenog, savladanog gradiva i baratanja njime u datom trenutku.
ili haljinama. I rekla da si može izabrat onu koju želi, ako i samo ako postigne rezultate o kojima se dogovorimo.
18 sij 2010, 15:50
marsovka je napisao/la:I ja sam svojedobno pocetkom srednje odradila praksu u industriji (stavljala cepove na boce ) i tada cvrsto odlucila da cu ipak ici nekaj studirati . Mozda te prakse ipak nisu bile tak lose
) i čvrsto odlučila studirati, i ne samo studirati nego i završiti fakultet.
18 sij 2010, 15:55
Percepcija većine ipak jest da su zanimanja i zvanja iza kojeg stoje fakulteti - ona koja će ti donijet status u društvu, a samim tim i financijsku nezavisnost, mogućnost za veći kredit, dobre veze i poznanstva, itd. itd.
18 sij 2010, 15:58
i onda ispada da je u biti bitno da se dobro situira
18 sij 2010, 15:58
Škorpi, ako malo bolje promisliš, mama ti je postigla cilj. Nisi više imala četvorku iz tog glazbenog, nikad. A to kaj to sad vadiš iz naftalina - svi mi imamo takve priče. Mene je tata izluđivao sa svojim detaljiziranjem, i dovođenja svega do savršenstva i što je svaka stvar imala svoje mjesto.
Jer je znala da je taj put pogriješila i ispričala mi se. Meni je manje važna četvorka u osnovnjaku, nego na faksu koji ti postane kruh svagdašnji. 18 sij 2010, 16:01
skorpionka je napisao/la:Bezveze, šta bi mi falilo da sam imala četvorku iz glazbenog kasnije ?
18 sij 2010, 16:03
18 sij 2010, 16:04
Jer ako su treneri, trebaju faks.
18 sij 2010, 16:05