22 ruj 2011, 11:29
skorpionka je napisao/la:Da bi se kvaliteno raspravljalo o ovoj temi, treba definirati točno pojam samohranog roditelja, a onaj tko prima alimentaciju nije samohran.
22 ruj 2011, 11:30
22 ruj 2011, 11:31
mamainana je napisao/la:skorpionka je napisao/la:Da bi se kvaliteno raspravljalo o ovoj temi, treba definirati točno pojam samohranog roditelja, a onaj tko prima alimentaciju nije samohran.
tu je previše toga u što je bolje ne ulaziti
i način naplate alimentacije kod dosta žena bude problematičan
tu skupinu bi ja ostavila na miru
22 ruj 2011, 11:36
22 ruj 2011, 11:40
Da bi se kvaliteno raspravljalo o ovoj temi, treba definirati točno pojam samohranog roditelja, a onaj tko prima alimentaciju nije samohran.
Na meni ili na onima koje sjede u Poglavarstvu i Skupštini? Da li sam ja nešto utajila ili neku traženu potvrdu nisam donijela?
Hoćemo li dalje o etici i moralu? Možemo poćeti sa izjavom g. Lovrića na TV neki dan: "Ukoliko otac obitelji nije prijavljen na istoj adresi kao i ostatak obitelji, njegova plaća NE ULAZI, jer iako daje prihode u tu obitelj onda nije član kućanstva!"
22 ruj 2011, 11:42
22 ruj 2011, 11:49
skorpionka je napisao/la:Inače, bi bilo potšeno alimentaciju pribrojiti prihodima onog kućanstva koja ju troši a ujedno je odbiti od prihoda onog kućanstva koje ju isplaćuje.
22 ruj 2011, 11:50
No, da li je moguće postići potpunu pravednost - ili još bolje pitanje: od kuda poćeti? Od vlasnika privatnih firmi ili od samohranih roditelja?
A šta je sa onima koji na papiru ništa nemaju, a njihove nekretnine i pokretnine govore drugačije.
No, nema veze, najlakše je udariti po kako sam već rekla, srednjoj klasi. I da još sam nešto zaboravila reći
a za one koji misle da je život rastavljene majke sa malim djetetom i "basloslovnom" alimentacijom čisti luksuz i uživanje, pa slobodni su poduzeti korake da se nađu u toj poziciji.
Hodajte malo u tim cipelama, pa da vidimo da li će vas žuljati.
22 ruj 2011, 12:31
22 ruj 2011, 12:37
22 ruj 2011, 12:37
Upravo tako!!!
ali nije me briga, to je njihova stvar i sve dok mene netko ne proziva neću ja ni njega
otrpjeti insinuacije i staviti posramljenog smajlića kao da sam nešto krivo napravila ?
22 ruj 2011, 12:39
22 ruj 2011, 12:42
22 ruj 2011, 12:42
22 ruj 2011, 12:48
Ioanko svi znamo da je boravak prošao samo zato što su svi manje više bili orijentirani na cijenu vrtića
Ili možda griješim
pripremam se i u niskom startu sam jer imam sjednicu Vijeća roditelja... uffff
22 ruj 2011, 12:53
), niti tvoja sreća zbog novog života koju ti u svakom slučaju želim i sada i u budućnosti, nego ukazivanje na nepravednost sustava plaćanja. To što si baš ti iskočila kao primjer proizlazi iz nekoliko tvojih postova u kojima uz prigodni smajlić
naglašavaš da te boravak košta 0,0 kuna, i činjenice da svojim upisima na forumu nisi pokazivala da si primjer onih kojima je pomoć potrebna. A sustav je zamišljen da oni koji imaju više plaćaju troškove onima koji imaju manje. U ovom slučaju su neki, pa tako i ja, među onima koji tvom djetetu plaćaju boravak. Razmisli dobro o pravednosti prije nego što stisneš ovaj smajlić
Kako se usuđujete insinuirati da sam krivotvorila podatke o plaći ili nisam donijela neku potvrdu koju sam trebala? Na osnovi toga što si negdje pročitala sam putovala? A pozadinu oko toga ne znaš, a niti ću ti je ja objašnjavati.
Žalosno je da na jednom ovakvom, prvenstveno majčinskom forumu, ima ovoliko gorčine i ljubomore koju iščitavam iz nekih primjedbi ovdje. Umjesto podrške koju bi trebale pružiti jedne drugima, očito praćenje tuđih života po raznim temama kako bi se nekim polu-argumentima, na nekoj drugoj temi „zaskočilo“ malicioznim primjedbama je stvarno prevršilo svaku mjeru.
22 ruj 2011, 12:55
Sunshine je napisao/la:svaki dan biraju djecu koja za nagradu ne trebaju ići na spavanje. Helooooo??!!.
22 ruj 2011, 12:57
Sanika je napisao/la:Sunshine je napisao/la:svaki dan biraju djecu koja za nagradu ne trebaju ići na spavanje. Helooooo??!!.
Ovo je strašno. Pa jesi zvala ravnateljicu?
22 ruj 2011, 13:01
thalia je napisao/la:
htjela sam vas pitati, vas koje plaćate boravak toliko, jel imate ikakvu mogućnost za nešto drugo? mislim, više se isplati platiti te novce nekome s akademije tko bi radio s djetetom, nego ovo s 30 djece
22 ruj 2011, 13:04

22 ruj 2011, 13:04
Sanika je napisao/la:
22 ruj 2011, 13:05
thalia je napisao/la:Sanika je napisao/la:Sunshine je napisao/la:svaki dan biraju djecu koja za nagradu ne trebaju ići na spavanje. Helooooo??!!.
Ovo je strašno. Pa jesi zvala ravnateljicu?
ja ovo čitam i ne vjerujem
kod nas je boravak jeftiniji, ali nabere se 900 kn po djetetu, s toplim obrokom.
htjela sam vas pitati, vas koje plaćate boravak toliko, jel imate ikakvu mogućnost za nešto drugo? mislim, više se isplati platiti te novce nekome s akademije tko bi radio s djetetom, nego ovo s 30 djece
22 ruj 2011, 13:06
22 ruj 2011, 13:11
22 ruj 2011, 13:15
22 ruj 2011, 13:17
Sunshine je napisao/la:thalia, da ovo je za vrtićanca.
Produženi mi je 400 kn plus prehrana.
No, desilo se da je pola D. razreda odustalo od produženog boravka (ostale su samo njih 3 curice) i već nas je tjednima prije škole svakodnevno masirala da više ne želi ići na produženi jer joj je užasno dosadno i bezveze i ... milion dr. stvari.
Dogovorili smo se da ipak ide ovaj 9. mjesec pa sama odluči da li želi ići i dalje, ali odgovor je ne tako da mislim da će s 1.10. prestati ići.
22 ruj 2011, 13:18
lara72 je napisao/la:Thal ti si u Rijeci?
Moja kuma je ove godine ispisala stariju djevojčicu iz boravka jer je mlađa krenula u vrtić. Boravak + vrtić bi je došao 1.700,00 kn što je ogroman trošak na njihova primanja koja su nešto niža od 10.000,00 kn. Suludo!

22 ruj 2011, 13:19
) te me je iznenadilo (i bogami i nekako prestrašilo) kako me neki prate i onda još prozivaju na temelju nekih poluinformacija i krivih dojmova koje su stekli o meni.
Niti ja se neću ljutiti na tebe samo sam iznijela činjenice i argumentirala tvojedoživljavam kao dobronamjernu osobu neću se naljutiti
Upravo zahvaljujući tebi moj malac je naučio čitati

22 ruj 2011, 13:20
22 ruj 2011, 13:22
ivana7997 je napisao/la:sad mi je sinulo da nemam pojma kako se raskida ugovor. je li uopce navedeno?