13 pro 2012, 07:58
ronin je napisao/la:Ina i ja sam završila filozofski i nisam naučila nešto teologije tamo.
Nitko ne tvrdi da je Tomić neobrazovan.
pčelica_maja_23 je napisao/la:pa iz istog razloga zbog kojeg se usudio to objaviti: jer ne zna da ne zna. misli to je vrlo jednostavno i prostodušno područje koje on bez problema može shvatit iz par citata i knjižica na koje je naišao u životu.
13 pro 2012, 09:39
13 pro 2012, 09:43
13 pro 2012, 09:53
Beppa Joseph je napisao/la:Zbog toga ću ja, ali i velik broj do sada politički umjerenijih katolika odsad glasati samo za opciju koja obećava rješenje za bioetička pitanja koja meni odgovaraju. Kad već nema različitosti, glasam za "svoju" opciju.
Zato se više i ne brinem, uvjerena sam da će ovakve odluke ovu vlast pokopati i da će se stvar promijeniti. Budući da nisu ni na gospodarskom planu učinili ništa, sumnjam da će dobiti dovoljno glasova da se održe.
Mislim da nikako nešto ne kužite, mi sad nemamo pravo i borit ćemo se do kraja da ga dobijemo, Crkva i biskupi neće odustati, a do sada još nikad nije bilo toliko vjernika uz njih za miješanje u politiku.
13 pro 2012, 09:59
Zbog toga ću ja, ali i velik broj do sada politički umjerenijih katolika odsad glasati samo za opciju koja obećava rješenje za bioetička pitanja koja meni odgovaraju. Kad već nema različitosti, glasam za "svoju" opciju.
Zato se više i ne brinem, uvjerena sam da će ovakve odluke ovu vlast pokopati i da će se stvar promijeniti. Budući da nisu ni na gospodarskom planu učinili ništa, sumnjam da će dobiti dovoljno glasova da se održe.
Mislim da nikako nešto ne kužite, mi sad nemamo pravo i borit ćemo se do kraja da ga dobijemo, Crkva i biskupi neće odustati, a do sada još nikad nije bilo toliko vjernika uz njih za miješanje u politiku.
jer smo u govnu da dublje ne možemo bit, u stvari možemo, sa i bez ZO
13 pro 2012, 10:00
a ne ti.
13 pro 2012, 10:08
13 pro 2012, 10:23
medo14 je napisao/la:koliko znam sad su po školama organizirani i roditeljski sastanci na tu temu pa eto ako tko ima info kako to sve izgleda...

13 pro 2012, 10:32
)
i opet smo na polarizaciji društva - iako ovaj kurikulum stvarno nije radikalan a vidim koliko je nekima nasušno potreban.
13 pro 2012, 10:33
13 pro 2012, 11:17
ivana7997 je napisao/la:mi smo jucer imali roditeljski na tu temu, u trecem razredu. procitala nam je nazive modula, rekla da prva tri ionako redovito obradjuje na svim satovima, a cetvrti modul, rodno-spolna ravnopravnost, ona ne kani uopce dirati i prepusta nama da taj dio odradimo.
'ne morate se nista sekirati', rekla je.
13 pro 2012, 11:19
13 pro 2012, 11:28
Beppa Joseph je napisao/la:mi sad nemamo pravo na izbor
13 pro 2012, 11:39
13 pro 2012, 11:41
iris je napisao/la:Pošto je anketni listić očito jednoobrazan i dio šire akcije - zna li neto kako izgleda i što se točno potpisuje?
13 pro 2012, 11:43
13 pro 2012, 11:49
13 pro 2012, 12:06
13 pro 2012, 12:09
iris je napisao/la:hvala Ina - ne znam uopće šta reći kad se počne govoriti o "promociji homoseksualnih odnosa"ili
![]()
no, neki od argumenta vezanih za pripremljenost učitelja i profesora svakako stoji a ovako dobro organizirana kampanja "na drugoj strani" nažalost ne postoji pa se kolebljivi lako uvjere uz par ovakvih mahanja sodomom i gomorom.
To da Ministarstvo nema prezentaciju koje kroz sustav ide na roditeljskom sastanku nego da se koriste prezentacije raznih inicijativa je totalno van pameti i njihova velika greška.
slažem se s MON a i Sanikom/Stazićem
13 pro 2012, 12:09
13 pro 2012, 12:24
Sanika je napisao/la:Citiram Nenada Stazića:
"Ja mislim da se ovdje radi o nedopustivom, teškom zadiranju Crkve u jednu tako svjetovnu stvar kao što je obrazovanje. I dosad se na vjeronauku tumačio jedan način postanka svijeta, a u zemljopisu sasvim drugi. Zemljopis uči da je svemir nastao prije 13,7 milijardi godina velikim praskom, a na vjeronauku da ga je Bog stvorio za 7 dana. U biologiji se i danas u školi uči da je čovjek nastao na jedan način, a na vjeronauku na drugi pa nikakvih problema nema. Prema tome, zašto bi bilo problema ako bi se u zdravstvenom odgoju razilazilo stajalište Crkve i stajalište znanosti", rekao je Stazić."
13 pro 2012, 12:29
Buhtlica je napisao/la:ovo mi je divno. da učiteljica jasno i glasno kaže da ona ne kani poštivati zakon.![]()
pa kamo bismo stigli da se učitelji/profesori tako odnose prema svim predmetima? e, sad ovaj neće obraditi tupi kut jer mu se ne sviđa, e ovaj neće iz engleskog učiti nepravilne glagole pa neka mi sami djeci objasnimo, u povijesti će izostaviti rimsko carstvo jer je to bilo davno pa koga briga...![]()
13 pro 2012, 12:31
13 pro 2012, 12:32
nevenera je napisao/la:Buhtlica je napisao/la:ovo mi je divno. da učiteljica jasno i glasno kaže da ona ne kani poštivati zakon.![]()
pa kamo bismo stigli da se učitelji/profesori tako odnose prema svim predmetima? e, sad ovaj neće obraditi tupi kut jer mu se ne sviđa, e ovaj neće iz engleskog učiti nepravilne glagole pa neka mi sami djeci objasnimo, u povijesti će izostaviti rimsko carstvo jer je to bilo davno pa koga briga...![]()
offtopik ali evo kao prof engleskog mogu reć da se ima propisani dio, 90% gradiva a da je onih 10% na meni da obradim što i kako želim.
nastava se prilagođava djetetu. ili se pokušava, ili ima nas koji to pokušavaju.
dakle jedne godine smo morali učiti imperativ. razred je bio koma. jako im je loše išlo. obrađivala sam vremena koja su "važnija" i ostavila taj imperativ za drugu godinu. nisam se dakle držala programa do kraja niti sam ostvarila planirano. izbacila sam ga iz ispita, nisam ga ispitivala, sljedeće godine sam prvo ponavljala pa uvela to pa krenula s gradivom za tu godinu.
možda zvuči čudno ali nastava nije uvijek ono što piše na papiru. meni može pisati da radim nepravilne glagole. ali ako oni nisu skužili simple present ja ne idem dalje.
što se zdravstvenog tiče i nama je u školi rečeno da se ne brinemo o tome. bit će govora o ulogama - mama radi, tata kuha i tome slično. ništa više.
13 pro 2012, 12:37
ivana7997 je napisao/la:neve, kad si vec offtopik, moram i ja malo - imperativ nije vrijeme

13 pro 2012, 12:46
medo14 je napisao/la:koliko znam sad su po školama organizirani i roditeljski sastanci na tu temu pa eto ako tko ima info kako to sve izgleda...
13 pro 2012, 15:35
a vidiš, ja sam iz razgovora s mojim prijateljicama vjernicama stekla sasvim drugačiji dojam. puno njih se protivi miješanju Crkve u politiku, dapače, to im jako zamjeraju.
što se ZO tiče, većina njih nema ništa protiv istoga
13 pro 2012, 15:43
ivana7997 je napisao/la:neve, kad si vec offtopik, moram i ja malo - imperativ nije vrijeme
13 pro 2012, 15:47
"pederčine, Jugoslavenčine i Srbi neće nama nametati svoj odgoj"
13 pro 2012, 16:02
MON je napisao/la:Beppa Joseph je napisao/la: a onda da se sjetimo da mi ovdje nismo slika stanja prosječnog roditeljstva u HR.
. izgleda da je antikampanja odradila svoje (zapravo kampanje nije ni bilo). zašto se nisu organizirali roditeljski sastanci kod upitnih programa iz povijesti, zemljopisa, hrvatskog u proteklih 20 godina?