Sada je: 24 lip 2026, 21:38.

Komuniciranje preko informativke

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: Komuniciranje preko informativke

PostPostao/la faith » 21 ruj 2009, 09:49

Sad ste i meni dale misliti, ja se nisam potpisala na poruku učiteljice :oops: .
Ona je nama dala broj moba i možemo ju nazvati ako nešto baš treba.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la TinaL » 21 ruj 2009, 10:28

Pocinjem sa postovana/cijenjena - bla-bla - srdacan pozdrav - potpis.
Uciteljice su trazile potpis bas zato sto su onda sigurne da je roditelj procitao obavijest.
Dosta komuniciramo preko informativke i nekako mi je nejasno kako bi to bilo kad bi uciteljica redom zvala sve roditelje ucenika za neke dodatne obavijesti i detalje. :roll:
TinaL
sretnica s krilima

PostPostao/la mamma » 21 ruj 2009, 13:53

Postovana uciteljice a zavrsim sa svojim potpisom,tako je i ona pocela i naravno kad one meni nesto pisu obavezno se potpisem tako isto one.
2000-2002
mamma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Kristina4 » 21 ruj 2009, 15:05

Citajuci forum skuzila sam sto bi to informativka bila. Ne sjecam se da je toga bilo kada sam ja bila u skoli, niti je sada imaju moja djeca.
U slucaju da nesto treba donijeti u skolu ili je skracena nastava ili sl. onda to djeca napisu u biljeznicu - nekad iz hrvatskog nekad iz matematike. Nekoliko puta je uciteljica napisala u biljeznicu da nisu napisali zadacu ili da nisu "suradjivali" na nastavi ili nesto slicno i onda nam napise ovako R: - to je valjda da smo vidjeli i da se potpisemo. Ja sam nasu uciteljicu zamolila broj telefona na koji zovem jednom godisnje t.j. ako je bas nuzno.
Kristina4
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ivana7997 » 21 ruj 2009, 15:22

a kako pisete sms?

ja sam se jednom gadno zbrukala. samo sam napisala da je f bolestan i da nece doci u skolu zbog toga i toga, misleci da sms nije neka forma za romane, a i da ju ne pilim previse.

a ona mi odgovori Postovana gospodjo, hvala na informaciji. :oops:
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Luantaro » 21 ruj 2009, 16:59

i sms pišem "draga učiteljicE"
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la filipovamama » 21 ruj 2009, 19:56

ivana7997 je napisao/la:a kako pisete sms?

ja sam se jednom gadno zbrukala. samo sam napisala da je f bolestan i da nece doci u skolu zbog toga i toga, misleci da sms nije neka forma za romane, a i da ju ne pilim previse.

a ona mi odgovori Postovana gospodjo, hvala na informaciji. :oops:

Ajme, baš nezgodno, ali desi se. Mi ne komuniciramo sms-om, ali poznavajući sebe i ja bi pisala što kraće.

Sviđa mi se "draga učiteljice". Nekako srdačno i toplo djeluje, a opet pristojno. Kako se toga nikad nisam sjetila :bonk
Filip - 16.01.1996.

Onkraj born on 23 November 2008 at 14:20 in Zagreb
filipovamama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la direktorica svemira » 21 ruj 2009, 20:02

Nego, jel se preko informativke pravdaju izostanci ili se to radi na informacijama :conf ?
direktorica svemira
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 21 ruj 2009, 20:07

preko informativke pitaš učiteljicu kada bi mogla odvojiti dvije minute da opravdaš izostanak.
tada se pojaviš, objasniš i predaš papir na kojem si napisala kada i zašto nije bio u školi. do tri dana možeš ti, za više treba liječnička potvrda ili ako se radi o putovanju treba ga ranije najaviti pa nastavničko vijeće daje odobrenje.
eli
Sveta krava

PostPostao/la dunja » 21 ruj 2009, 20:14

Napišem u informativku - molim vas da XY opravdate izostanak dana tog i tog jer je bio bolestan, imao temperaturu, putovao, itd. itd.. Do 3 dana može opravdati roditelj, pa se time koristim ako su neke prehlade ili slično u pitanju.
Nikad ne naslovljujem, potpišem se imenom i prezimenom, i stavljam datum. SMS ne šaljem, ne zovem na mob, to smatram uznemiravanjem i napravila bi to ukoliko je zaista toliko hitno ili je neka izvanredna situacija.
Na obavijesti koje oni donesu se ne potpisujem, niti im itko pregledava dal im se roditelju potpisuju.
dunja
most

PostPostao/la Luantaro » 21 ruj 2009, 20:58

nama je učiteljica rekla da svakako napišemo poruku u informativku za opravdanje izostanka
obzirom da na informacije idem dva puta u polugodištu, tada više nema smisla opravdavati nešto od puno ranije

ja pisem u informativku ako unaprijed znam da ce izostati jer idemo na neki pregled i ako izostane nekoliko dana zbog bolesti ( iako čim mlađa izostane, starija ode do učiteljice i javi joj da je mala bolesna)

ako idemo na put pa treba izostati, to odem pitati učiteljicu osobno ( iako je ona unaprijed rekla da ih pusti bez problema, meni je to nekak draže da ju "pitam")
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mamuška » 21 ruj 2009, 22:43

lastavica je napisao/la:a u informativki se dobije hrpa informacija, tipa izrežite slova za slovaricu, 8. i 9. 10. nema škole, utorkom imaju dodatni tjelesni pa pošaljite dvije majice ako vam se dijete jako znoji, ....

u našoj informativki od prošle godine evo baš listam pune 3 stranice i to naljepljen raspored,obavjesti o roditeljskom i o izletima - u tončekovoj 1 opomena zbog trčanja,a u petrinoj zbog boravljenja u pazi sad MUŠKOM wc-u pod isprikom da se zabrinula za brata pa ga je išla potražiti :D

naša učiteljica ima logiku da im sve kaže usmeno jer su oni tako pametni i sve mogu zapamtiti i kod kuće prenijeti roditeljima...za petru ok ali da sam bila ovisna o tončeku nebi imala pojma ni o zadaći ni kaj se događalo u školi
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Luantaro » 21 ruj 2009, 22:46

da, i kod nas ima u informativci puno informacija kao kod lastavice i to moramo potpisati
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Barbi » 21 ruj 2009, 22:48

Kod nas još ništa u informativki, baš ništa. :dunno
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Kris2 » 21 ruj 2009, 22:58

Mi smo so sad imali dvije poruke - da je došao novac za osiguranje i drugu da trebaju pisanke (to su sami napisali i učiteljica se potpisala)
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Matilda » 22 ruj 2009, 09:34

Barbi je napisao/la:Kod nas još ništa u informativki, baš ništa. :dunno

I kod nas ništa.
Imam osjećaj kao da je uopće ne trebaju. :/
I uvijek ću te voljeti i gorjeti, od prvog trena za tobom žeđam.
slika
slika
Matilda
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Imge » 22 ruj 2009, 09:49

dunja je napisao/la:Napišem u informativku - molim vas da XY opravdate izostanak dana tog i tog jer je bio bolestan, imao temperaturu, putovao, itd. itd.. Do 3 dana može opravdati roditelj, pa se time koristim ako su neke prehlade ili slično u pitanju.
Nikad ne naslovljujem, potpišem se imenom i prezimenom, i stavljam datum. SMS ne šaljem, ne zovem na mob, to smatram uznemiravanjem i napravila bi to ukoliko je zaista toliko hitno ili je neka izvanredna situacija.
Na obavijesti koje oni donesu se ne potpisujem, niti im itko pregledava dal im se roditelju potpisuju.

kod nas je bas ovako od rijeci do rijeci. posebno ovo sto sam potcrtala.
uz opasku da sam 2x zvala uciteljicu, no, ne zbog malenog nego zato sto sam u nekakvom roditeljskom vijecu, i u okviru toga zaduzena za nekakav humanitarni sajam i onda je tu trebalo nesto organizacijski istitrati. no, kazem, to nema nikakve veze s razredom i s malenim. tu nema sanse da bih davila uciteljicu na mobitel.
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la palunkica » 22 ruj 2009, 09:50

Matilda je napisao/la:
Barbi je napisao/la:Kod nas još ništa u informativki, baš ništa. :dunno

I kod nas ništa.
Imam osjećaj kao da je uopće ne trebaju. :/

Isto kao i kod nas. :dunno
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la beammama » 22 ruj 2009, 09:59

Ajme, neću ni čitat sve. :oops:
Sad sam skužila da sam u stvari nekulturna. :oops: Ja to telegrafski, bez oslovljavanja i pozdrava. Jedino hvala na kraju.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la skorpionka » 22 ruj 2009, 10:07

Dunja, nama je gledala ponedjeljkom da li smo upoznati s porukom o vladanju petkom i da li smo to potpisali. Kod mog sina su prošle godine u drugom polugodištu petkom dobivali u informativku smajlić za vladanje od jutarnje učiteljice koji je opisivao njihovo ponašanje tijekom tjedna. Mi smo se morali potpisati pod smajlić svaki tjedan da se zna da smo upoznati sa situacijom.
Zadnja izmjena: skorpionka; 22 ruj 2009, 10:12; ukupno mijenjano 1 put/a.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la skorpionka » 22 ruj 2009, 10:11

S obzirom da se putem informativke mogu obraćati bilo jutarnjoj bilo popodnevnoj učiteljici, uvijek naslovim: Poštovana učiteljice xy. da se zna na koju se od njih poruka odnosi. Završim s pozdravom i potpisom.

Popodnevnoj moram napisati ako J. ide doma sam iz boravka nakon pisanja zadaće, a to traže da se ne bi dogodilo da puste klinca samog doma, a da klinac nema za to dopuštenje roditelja. li.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la IINA » 22 ruj 2009, 11:00

kurtizana je napisao/la:Nego, jel se preko informativke pravdaju izostanci ili se to radi na informacijama :conf ?

Isprika za izostanak trebala bi se napisati na posebnom papiru, jer
učiteljica treba imati dokaz za opravdavanje sati tj. taj papirić sačuvati.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la iris » 22 ruj 2009, 11:20

jao, hvala vam svima na iskustvima - ja pokrenem topik pa odblejim u suton :zub

Mi trebamo u informativku pisati ovako kao i kod škorpi - ako je dižemo ranije ili kasnije od 15.30 kad većina razreda izlazi.

Ona se isto ispod naše poruke potpisala i napisala hvala pa ću i ja tako s moje strane. :plavusa
L. Jesenarka 2002.
V. Zmajica 2004.
iris
slavonska gazela

PostPostao/la dunja » 22 ruj 2009, 12:35

Škorpi, ma ja sam samo napisala kao primjer za izostanak kako pišem u informativku, naravno da ima više toga. I za odlazak iz boravka ranije, i kaj ima za dz, itd. Ovo za vladanje - stariji nije išao u boravak pa to nisu imali bar mi se čini, a mlađi je dobivao neke smajliće nešto al nismo morali potpisivati.
dunja
most

PostPostao/la mamuška » 22 ruj 2009, 12:38

IINA je napisao/la:
kurtizana je napisao/la:Nego, jel se preko informativke pravdaju izostanci ili se to radi na informacijama :conf ?

Isprika za izostanak trebala bi se napisati na posebnom papiru, jer
učiteljica treba imati dokaz za opravdavanje sati tj. taj papirić sačuvati.

kod nas uopće netrebaju ispričnice-ludo-ali to učiteljici netreba ni kad je dijete bolesno i kad nije
stvarno imamo sreće-vidim ,,,kad smo išli na produženi vikend jednostavno smo joj to rekli i ona ih je pustila bez neke drame i suvišnih pitanja
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la skorpionka » 22 ruj 2009, 12:42

Ovo za vladanje - stariji nije išao u boravak pa to nisu imali bar mi se čini

To za vladanje nema veze s boravkom jer im to ocjenjuje jutarnja (učiteljica T.) i inzistira da se potpiše.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la JiA » 22 ruj 2009, 12:59

nikakve informacije ne dobijem u toj informativki. decki si zapisu neke podsjetnike, ali ja to ne potpisujem. :dunno
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Neda3kids » 22 ruj 2009, 13:35

Ja uvijek potpisujem. Svaku obavijest. Jer je to potvrda učiteljici/učitelju da sam pročitala. Time "dokazujem" da mi dijete pokazuje informativku - bez obzira kakve su obavijesti u njoj.
Nedavno sam potpisala i obavijest. "Govorio sam kada nisam trebao."

S druge strane pišem i ja svoje obavijesti učiteljici. Događa se da ne stignem u školu, ili smatram da je nepotrebno zbog nekih stvari dolazit u školu - ali onda napišem zamolbu, obavijest što već.
I uvijek počinjem sa "Poštovana učiteljice..." pa nadopišem prezime, i završavam sa "unaprijed hvala" ili "zahvaljujem na razumijevanju".
Meni se čini da je to razumna razina komunikacije.
Dosad su mi se učiteljice uvijek potpisivale na moja "pisma". Kao "dokaz" da su ista pročitala.
A nikad im to nisam trebala reć. Ili napomenut.
"I had found my true place in the world, the place I fit, the place I shined." slika
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ZacKa » 23 ruj 2009, 11:51

Mi prvu poruku dobili od učiteljice, niti ima naslova niti zahvale samo potpis. Poruka je bila molim vas.......donesite.....i nabrajanje.... lova.......igračka.....itd i ja sam se potpisala na ono što sam izvršila a npr. za lovu sam napisala da će donijeti tada i tada........
Nije se potpisala da je vidjela, a drugi put sam ja ko vojnik napisala u žurbi prije škole u učioni isto tako bez naslova da bi F. sutra išao sam doma.....i molim njezino odobrenje, i dala mi ga je učiteljica s dnevnog..........s potpisom.

A vidiš moj je jedan dan bio izostao ja sam kako smo još ulazili u učionu rekla učiteljici da je bio bolestan i što mu je bilo, ali nitko mi nije rekao da mora donijeti neku moju izjavu o tome :dunno :dunno :dunno
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Berta » 23 ruj 2009, 21:07

kod nas su informativke telegramske:
U petak treba donijeti 45kn za kazaliste.
Roditeljski sastanak je x.y. u xy sati.
J je u zadnje vrijeme jako nemiran.
sve te poruke uciteljica trazi da potpisemo jer ovo:
podrazumijevam da svaki roditelj pregleda sve knjige i informativku svaki dan

ne stoji bas
istim stilom i ja odgovaram:
30 kn za osiguranje
J je bio odsutan u ponedjeljak x.y. zbog bolesti.
Od tog i tog datuma J ide sam kuci nakon boravka u 15,30.

kad trebam vise informacija o necemu pisem mail onoj uciteljici od koje trebam informacije i tada zapocinjem s Draga uciteljice i zavrsavam s pozdravom. Trudim se da ne bude presluzbeno, ali opet ne ni previse lezerno iako bi nekad rado ubacila neki smajlic :lol:
J ide sam u skolu i iz skole pa jutarnju uciteljicu vidim na informacijama, a popodnevnu na zavrsnim priredbama.
Berta
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.