Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Tema je zaključana

Re: Polaznici glazbenih škola - 2. dio

06 ruj 2011, 17:50

nema jos aparatic, jos ga ceka, mislim da cemo ga platiti ako treba samo da sto prije ga dobije i da ostane na flauti jer je ipak tuga golema zbog toga ako nece moci. na zalost kod nas se dugo ceka na aparatic , trebala bi dobiti ovaj sto se skida. tako cu reci profesoru, no ako nikako nece moci odlucila se za violu.

06 ruj 2011, 22:29

DA vi samo krenite s flautom pogotovo ako ce aparatic biti na skidanje. Nema problema nikakvih kod sviranja ako se skine, a cak i sa fiksnim bi trebalo biti ok.

07 ruj 2011, 07:23

ma on kaze da taj razmak zubi ce smetat ..probat cu inzistirat pa cu mu reci da cu sama kupiti aparatic da sto prije krene s ispravkom zubi.
a i klavir moram novi kupiti, kupila krivi , tj kupila nesto sto nije klavir jer ima samo 61 tipku. :ajme
sto je kod elektricnih bitno ?

07 ruj 2011, 10:24

DA ne znam ti ništa za električne klavire, ja bih pitala učitelja za preporuku. Držim fige za uspješno sviranje na flautu unatoč problemima sa zubićima.

08 ruj 2011, 11:27

DA, profesorica vam je odobrila kupovinu elektičnog klavira?

08 ruj 2011, 11:31

J je jučer bio prvi put na pripremnoj, gledali su neki crtani, malo su plesali, njemu se dopalo! Al pomiješao je muzičku i vjeronauk pa je tatu uvjeravao da je bi jučer na vjeronauku. Malo mu se previše događa odjednom :dada
Izjavio je da će on svirati bubnjeve :ajme Pred spavanje me zabrinuto pita da gdje ćemo staviti bubnjeve ako ih on bude svirao. Bome ne znam. Nemamo mjesta ni za njegov radni stol a kamoli za bubnjeve :conf.

08 ruj 2011, 12:44

Mi bili na violini . Profesor ju je pohvalio za držanje i rekao je da su dobro radili prošle godine u školi u koju je išla.
Njoj se isto svidjelo iako je na prvu loptu bila malo razočarana što je muško. Ali mislim da će biti dobro jer izgleda mirno.
A uspjeli smo i uskladiti raspored na tri puta.

08 ruj 2011, 13:04

Evo nas ovdje... Bili na 1. satu solfeggia, krenuli odmah s arzom i terzom :shock
Mi oduševljena, a danas ima prvi sat harfe... uzbuđena je beskrajno :srca

Raspored nam je :ajme - imamo bedaste rupe, ni sim ni tam... a trudili smo se.
Odn. nismo se mogli uskladiti s francuskim.

08 ruj 2011, 13:52

jučer je imala prvi sat gitare, odusevljena je bila, još je poslije pola sata tamburala da nam pokaze kako je naucila lupat po 3 žice :lol
umjesto solfeggia imali roditeljski jer jos nemamo prof. solfeggia (jedna u penziji, druga jos nije odabrana...zbrka neka)
isto imamo u 3puta dolaske, ponedjeljak solf., srijeda oboje jedno za drugim i u petak gitara

08 ruj 2011, 15:02

DA, profesorica vam je odobrila kupovinu elektičnog klavira?
da, s tim da preporuca klavinovu jamahinu ili kawai , al mi je to preskupo, nema nista ispod 5000 kn, bar ono sto sam nasla na netu. ako netko zna negdje u zg. gdje ima trgovina s instrumentima nek pliz napise.
sta ja znam ima po netu rabljenih piana /nina (koja je uopce razlika :ajme / i po 4000 kn, al se u njih uopce ne razumijem i strah me to kupiti da ne kupim nesto jako lose, trulo i sl. a i kako ga uopce dovesti i donesti u stan bez lifta...

l. se prebacila danas na violu, flauta ne moze zbog zubi, ima otvoreni zagriz i to bi islo jako jako tesko. sutra ide na prvi sat, dogovor i po violu.

08 ruj 2011, 22:51

Viola ti je super! Moj brat je violist :)

Ha čuj, može se sigurno naći dobrih pianina. Ljudi često ni ne znaju što imaju, a prodaju jer nitko ne svira i treba im lova, ili im smeta u kući.
Trebao bi ti samo netko tko svira da ti ga procijeni.
Ovisi kakvo ti je stubište, ali pianino se uglavnom može prenijeti :dada
Ja bih uvijek radije pianino nego električni.

I mi smo imali prvi sat klavira i solf. Ona je oduševljena! Onako, euforična potpuno :ajme

09 ruj 2011, 07:32

ma bas sam s jos jednog prof. pitala i kaze nikako pravi, jer pitanje jer ce nastaviti svirat i za godinu dvije, kaj cu onda .. ovak manje love ulazem, a ak krene u srednju lako joj kupim akusticni.

an jel viola teska za nauciti ?meni isto predivno zvuci :)
citala sam da je viola pogodna za ljevake a l. jest ljevakinja ;) mozda joj to olaksa...

09 ruj 2011, 08:51

Natasa36 je napisao/la:Odn. nismo se mogli uskladiti s francuskim.

Mi smo čak dobro uskladili s francuskim (kad već nismo mogli violinu i solfeggio), jedino nas malo zaribalo što su franc. premjestili u Petrinjsku pa sad moram zamoliti prof. solfeggia da pusti D. utorkom par minuta ranije i onda zamoliti prof. francuskoga da možemo par minuta zakasniti jer nema šanse da u 5 minuta stignemo od Gundulićeve do Petrinjske.
Četvrtkom sve ok.

Jučer bio 1. sat violine i to je bila sreća do neba.
Prof. joj je objašnjavala dijelove instrumenta, zajedno su pjevale, a kad je primila violinu u ruke mislila sam da će se rastopiti.
Čim je stigla doma, napravila zadaću (morala nacrtati violinu, gudalo i napisati dijelove), odmah spremila sve za solfeggio danas :lol
Sve u svemu, zadovoljna je, nadam se da će tako i ostati.

09 ruj 2011, 09:11

Sun, kod koga ste na solfeggiu?
OFFT: Inače, mene više brine da li ta Petrinjska ima lift do 4 kata :mrgreen
I inače se malo ljutim na Francuze jer su postali dezorganizirani (izgleda da će Ma imati francuski nakon Mi - navečer :shock i to u Kovačićevoj) ali vadi ih činjenica da su u poučavanju francuskoj još uvijek daleko najbolji u gradu.

OT:
Prvi sat harfe - sreća do neba.
Pričale su o povijesti harfe a profa ja pala u nesvijest kad je Mi rekla da su prve harfe u Egiptu imale 15 žica.
Naime, Mi je zadnjih tjedana u "egipatskoj fazi" pa je posuđivala knjige o Egiptu (starom, ne ovom sad :lol). Nije baš puno čitala, ali ono malo što jest - to joj je i ostalo :dada
Učila je o žicama, registrima, pjevale su... izgleda da je profa zadovoljna a Mi sretna.
Ja joj od srca želim da joj tako i ostane, rekla sam joj već da joj želim da glazbena škola bude baš gušt i veselje...
Danas opet solfeggio, već se veseli.

Nadam se da će svi naši mali glazbenici guštati i veseliti se i da im glazbena škola neće biti opterećenje...

09 ruj 2011, 10:57

Nato, kod prof. Kovač (utorkom i petkom od 16,45-17,3o).
Navodno neka mlada jer im je ove godine troje starih profesora otišlo u mirovinu.
Nadam se da će nam onda tolerirati onih par min. ranije sa solfeggia :mrgreen

Što se francuza tiče, otišli su iz Bogovićeve jer su im strahovito digli najamninu.
Kažeš 4. kat!? :ajme
Mislim da ću je pratiti do ulaza, dobije pusu i nek' se penje. Bez mene :mrgreen

09 ruj 2011, 12:39

Sun, onda se vidimo danas na solfeggiu - i mi smo kod nje :dada
Je, mlada je i odmah su počeli ozbiljno raditi. Ako stignete, kupite kajdanku...
Mi već ima sve spremno, prepisala je u kajdanku što su radili a ima i tekicu za zapisivanje "teorije". I jedva čeka...

I da, s nama je i dečko T koji je s njima na francuskom, on uči trubu.

Fino društvance se skuplja, a sa solfeggia će ih ranije odlaziti troje a toliko će ih kasniti i na francuski :dada

(i mislila sam da se radi o najamnini...)

09 ruj 2011, 12:52

aaaa, super, baš su lijepo društvo :)
Dora bude sretna kad čuje.
Vidimo se onda :kiss

09 ruj 2011, 16:43

mi zaduzili violu, sreca nam prevelika :)
na klaviru druga pocinje drugi tjedan s pjesmicama jer ide dobro. :)

10 ruj 2011, 07:26

nama je prosao i drugi sat gitare, radila je neke vježbe trzanja i dobila 3 za izvježbati doma do iduće srijede. Čim je stigla doma bacila se na vježbanje. Onda je i brat morao savladati isto to za njom. Uglavnom vidim da ce se kod mene poprilično tamburati :dada

DA na Ljubljanici (Remizi) ima jedan dućan baš s klavirima-pianima. Nemam pojma jel ima električne jer nisam ulazila obzirom da sam u potrazi za dućanom s potrepštinama za gitare. Nisam zapamtila web adresu iako sam vidjela da je vani napisana, a sad na netu ne mogu pronaći, ako ne zaboravim u ponedjeljak ću pogledati

11 ruj 2011, 21:52

joj hvata me panika od viole. citam za violinu koliko tesko ide, za sada ju l. ljubi i stalno vadi iz kutije, ajme ajme kako cemo mi to ako treba toliko vjezbati :ajme

11 ruj 2011, 22:03

Dobri andjeo je napisao/la:joj hvata me panika od viole. citam za violinu koliko tesko ide, za sada ju l. ljubi i stalno vadi iz kutije, ajme ajme kako cemo mi to ako treba toliko vjezbati :ajme

Ako ima sluha, uopće nejde teško, pogotovo ako će imati barem malo volje vježbati i slušati profu

12 ruj 2011, 15:35

stigao nam klavir danas :klanja nadam se da ce sada dalje sve biti ok :) , ipak je ono sto smo imali klavir , samo sto ima samo 5 oktava.
previse se brinem oko svega i oko te glazbene ... luna je imala i prvi sat viole. za sada su obje zadovoljne.

12 ruj 2011, 21:50

Evo pokupili i mi raspored danas solfeggia, sad pada dogovor za satove klavira, a ove godine moraju i zbor, preporučili mi da ide na školski ;) i to se prizna. Vježbala nije ništa preko ljeta, nije joj baš nešto napeto trenutno :roll

16 ruj 2011, 20:19

pocela je s pjesmicama, za zadacu twinkl twinkl little star... a viola vjezba vjezbice po gudalu, stavljanje i drzanje viole.
prosvjetlite me cemu sluzi kalafon.... i ono za kao stimanje, nesto u sto puses pa svira ?? to je moja dobila od prof. a ja citabu da posaljem 11o kn :mrgreen

16 ruj 2011, 22:24

Da, kalafonij ti služi za podmazivanje gudala :)

17 ruj 2011, 07:29

lastavica je napisao/la:Da, kalafonij ti služi za podmazivanje gudala :)

A ovo u što pušeš bi rekla da je štimer, mi ga nemamo :)

17 ruj 2011, 11:26

krenula i moja, dobila super raspored prvi dan, a na prvom satu i novu prof iz solfeggia pa se i raspored promijenio
još uvijek sve u isti dan i u slijedu :yess

17 ruj 2011, 18:02

koliko na dan vjezbate, mi po 20 min svaki dan. jel treba i onaj dan kad je sat u glazbenoj ?

17 ruj 2011, 18:04

Dobri andjeo je napisao/la:koliko na dan vjezbate, mi po 20 min svaki dan. jel treba i onaj dan kad je sat u glazbenoj ?

Dosta ti je to za sad ja mislim :)

18 ruj 2011, 19:38

nadam se da se ne ljutite, ali trebalo mi stiva i iskustva vasih, pa sam nasla stare topice pa stavljam tu linkove da budu pri ruci http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/view ... 53&t=44777

http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/view ... &start=120

jel kod vas ima nesto tipa da ako imas dvije produkcije godisnje nemoras na zavrsni iz instrumenta. to sam danas cula da je tako kod nas, i da treba zicat profesore da ih stave na produkciju.
Tema je zaključana