Sada je: 25 lip 2026, 01:00.
Moderator/ica: medo14

,
(ali zato i volim ovaj forum)
na kraju sam nazvala seven u hr. 

i naravno da ovisi i o djetetu i o učitelju... ne shvate sva djeca gradivo u školi, neki učitelji ne znaju objasniti

. Sretno,Bubi, s instrukcijama, lak nak
ali kada dođeš u takvu situaciju, shvatila sam da je to super - ja i dalje mogu svom djetetu ostati mama, a ne samo 
jer ona ne gubi živce i ne drekne na njega "kako to ne znaš???
da joj je trebalo, nasla bih nekog da joj pokaze bez puno filozofiranja. Konkretno u njenom slučaju - ne bi joj mogao pomoći nitko iz razreda jer profa nista nije tumačio ni radio pa su svi bili na nuli sa znanjem i s peticom u imenikom sto je doslo na naplatu u 1. srednje 

: uvijek ti klinci budu pristojno dočekani, ugošćeni, dobiju slatkiš ili kolač (čega već ima doma), mogu izabrati sok ili čaj (iznenadilo me koliko njih se npr. odluči za kamilicu
) i dobro se osjećaju na instrukcijama. OK, osim magije lijepog ophođenja ima tu i dosta utakmica u nogama u gradivu, metodici i pedagogiji
) s više od pola jedinica zaključenih na polugodištu rekao kako vjeruje u skoro ispravljanje istih, odgovorio "Ne predajem vjeronauk nego fiziku" 
apsolutno!nadicab je napisao/la:Nije problematika da li roditelj zna gradivo, nego da li roditelj zna pedagošku metodiku? Ne zna, za to se ide u neke druge škole/fakultete gdje se uči teoretski plus puno prakse.
ili ove:medo14 je napisao/la:da je profesorica predmet povijest svela na štreberaj.
Nana1971 je napisao/la:Konkretno u njenom slučaju - ne bi joj mogao pomoći nitko iz razreda jer profa nista nije tumačio ni radio pa su svi bili na nuli sa znanjem i s peticom u imenikom sto je doslo na naplatu u 1. srednje
X ima, itekako.Volvo je napisao/la:osim magije lijepog ophođenja ima tu i dosta utakmica u nogama u gradivu, metodici i pedagogiji
mirbi, no sikiriki, ja nemam konkurenciju tu u bedastoćimirbi je napisao/la:Sad, po nekim napisima tu ispada da ja ne znam koliko je 2+2, pa to, posljedično, ne znam ni objasniti svojoj prvoškolici.
patkica je napisao/la:Nana - upravo to, mi smo pod normalno držali jedni drugima instrukcijeodnosno, krizne situacije riješavale su se unutar razreda i to je super funkcioniralo
Ne znam ima li toga danas
olja2208 je napisao/la:bila sam odlican ucenik i u osnovnoj i u gimnaziji, nesto od tog znanja je i ostalo, jelte,
ali,
nikako ne mogu reci da bih bila kompetentna u metodikama svih predmeta i da bih mogla pristupiti svakom djetetu i doskociti svakom problemu
- rekla bih da postane dobar ako se vidi rezultat. Inače će presušiti
) - ako rezultat instrukcija bude ispravak ocjena uz korak ka samostalnom savladavanju gradiva poslije, isplatile su se
Volvo je napisao/la:To s radnim navikama je sklizak teren, u nižim razredima neka djeca jedva da imaju potrebu što učiti, da li ona trebaju sjediti svakodnevno sat vremena uz stol da se "nauče učiti"? Znatiželjna ekipa može samo slušanjem na satu sve pokopčati. Kasnije gradiva bude sve više, miješa se s pubertetom i glavom u oblacima, kada se roditelji manje slušaju...bude i inata, pa nije popularno biti "štreber", svega se tu nasloži
Htjela sam ga zadaviti a sebe utopiti u wc školjci. I nikako mi nije bilo jasno kako pobogu ne kuži nešto što je meni samo po sebi tako kristalno jasno.

Volvo je napisao/la:A ne znam baš - definiraj dobar izvor zarade- rekla bih da postane dobar ako se vidi rezultat. Inače će presušiti
![]()
...koliko god nekome taj postupak bio nepojmljiv
.Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 38 gostiju.