Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Odgovori

Re: Treći i četvrti razred 2015/ 2016 - osnovci

03 ruj 2015, 07:36

kad je moja starija išla u školu stranih jezika i na odbojku, uz glazbenu školu, raspored joj je bio takav da je dva puta tjedno bila u glazbenoj (pon/čet), dva puta na engleskom (uto/pet) i dva puta na odbojci - prije ili poslije nastave, nije se preklapalo s ničim
osim glazbene koja je u gradu, ostale aktivnosti su u kvartu

03 ruj 2015, 07:51

moje uz glazbenu imaju jos dvije izvanskolske aktivnosti no to je nesto na sto ih ja ne vozim, pa ne brojim :lol

ina zavidim na rasporedu za glazbenu, kod nas je to do sada bilo cetiri dana u tjednu.

03 ruj 2015, 07:58

Daisy, nama se tako poklopilo da je E. imala zbor u iste dane kad i solfeggio i cello. ove godine će to biti još jedan dan jer kreće zbor i to će biti ili srijedom navečer ili subotom ujutro

za usporedbu - starija sestra je imala glazbenu svaki dan u četvrtom razredu: pon/čet zbor, sri - orkestar, uto/pet - solf./gitara. e, to je bilo veselo :lol

03 ruj 2015, 08:39

Bome ima dosta glazbenika među vama, baš lijepo.

Ima još nekog tko će ići u boravak od trećaša ili ste već svi u smjenama?
Ako jeste, kad vam počinje popodnevna smjena?

03 ruj 2015, 08:41

nama popodnevna počinje u 15h

03 ruj 2015, 10:06

kad vam počinje popodnevna smjena?

Kako koji dan...
Jednom tjedno u 11.30h (vannastavna; za ovu godinu se još premišlja koju će uzeti), ostali dani u 12.20h ili 13.10h.
Srećo, hoćete li nastaviti privatno njemački i kad bude mogla i u školi birati drugi strani, jako mi se sviđa kako ste to organizirali :dada.
Liv, kajdanke se nisam ni sjetila, samo mi u glavi bilo kako za glazbeni ne treba pisanka D :lol.

03 ruj 2015, 10:35

Mi nikad ni nismo imali mogucnost boravka. A popodnevna pocinje u 14:00 uvijek.
Inace, prve dvije je bila uvijek popodne u skoli. Tek proslu godinu su imali smjenski rad. Jutarnju nisam ni osjetila. Od petog su uvijek ujutro.

Da, bas imamo puno glazbenika. :luv

03 ruj 2015, 10:56

Moja je ovu godinu u tzv. međusmjeni (a zapravo ne postoji druga smjena, od petog su svi jutarnja). Veseli se zbog spavanja ujutro, s ja jos cekam dal ce imati rucak u skoli ili ne, s obzirom da je u skoli od pol 12 do 4 ili 15 do 5, bit ce gadno ak nece imati rucak.

03 ruj 2015, 11:04

Duga je napisao/la:Srećo, hoćete li nastaviti privatno njemački i kad bude mogla i u školi birati drugi strani, jako mi se sviđa kako ste to organizirali :dada.

Da, i mi smo jako sretni što imamo takvu mogućnost učenja, savršeno funkcionira.
S obzirom da će oni u 4. razredu dobiti francuski kao mogući drugi jezik, onda će P njem sigurno nastaviti učiti van škole.
Naravno da bi najradije nastavili ovako, ali činjenica da više neće biti boravak, nego ujutro/popodne, utjecat će sigurno na održivost grupe. O tom po tom...

Zavidim na isključivo jutranjoj smjeni u kasnijim razredima...

Kajdanke trebaju tek u 4., ili?

03 ruj 2015, 11:08

Da, kajdanke idu tek od cetvrtog jer ih preuzima profesor glazbenog.

Patko ta smjena je na kraju dosta nezgodna.

03 ruj 2015, 14:30

Nama je nezgodna ta smjena, a moja će uvijek i ići u smjenama (kod nas nema jednosmjenskih škola). Taj tjedan je nekako konfuzniji, često ne može ručati jer joj je premali razmak od doručka, a opet, ne može u školu bez ručka (kod nas samo boravkaši imaju ručak), onda, kad se vrati iz škole, želi riješiti što više obaveza za sutrašnji dan, a bude umorna, onda neka aktivnost navečer, a ujutro, opet, ne može puno duže odspavati i tako...

03 ruj 2015, 15:00

Mojima prvi sat u drugoj smjeni počinje u 14h.
To znači da one ručaju u 13h, a od kuće kreću oko 13:30 (treba im pola sata dok se pokupe sa svom svojom djecom usput i dođu do škole :lol ).
Kad su prva smjena, ručaju oko 14h - doručkuju prije škole, u 7h, a peti se sat završava u 12:20 - tako da dok dođu do kuće, tu opet prođe još najmanje pola sata :)
Mene sad muči malo što ću sa starijom kada bude imala i 7. sat koji se završava u 20h :roll - nekako mislim da jabuka za užinu više neće biti dovoljna.

03 ruj 2015, 16:41

kod nas je jednosmjenska nastava i sve je u satnici i izborni i izvannastavne

imaju i obrok iza treceg sata, tako da rucaju popodne.

03 ruj 2015, 18:39

Liv - nezgodna je samo ako ne bude rucka, onda je zapravo gadna :lol Al ako bude rucka, Bit ce super.

04 ruj 2015, 15:23

Crazy Daisy je napisao/la:...imaju i obrok iza treceg sata, tako da rucaju popodne.

Kod nas je ta užina jako loša (pekarske žbrlje), tako da me curka već u trećem nagovarala da je ne uzima (ali bar nešto prožvače). Ako me uspije nagovoriti u četvrtom, ne znam šta bih ja to mogla smišljati da ona ponese, ali i da pojede :nata.

04 ruj 2015, 16:11

A to je da je koma ako ce pregladniti patko, u kojoj god da je smjeni. Nadam se samo da se nece cesto dogadjati. Ili da ve nositi sa sobom jos nesto uz marendu.

04 ruj 2015, 16:13

Duga je napisao/la:
Crazy Daisy je napisao/la:...imaju i obrok iza treceg sata, tako da rucaju popodne.

Kod nas je ta užina jako loša (pekarske žbrlje), tako da me curka već u trećem nagovarala da je ne uzima (ali bar nešto prožvače). Ako me uspije nagovoriti u četvrtom, ne znam šta bih ja to mogla smišljati da ona ponese, ali i da pojede :nata.

kod nas ide svaki drugi dan kuhano. kuharice same pripremaju jelo, mala je skola.

04 ruj 2015, 16:35

Roditeljski u ponedjeljak, srecom da sam slobodna u ponedjeljka, jer ce biti konfuzan dan. Stariji ima skolu od 8 do 10. (Mislim), a ona prvo u pol 10 ide zbog priredbe za prvasice, pa u pol 12 ima svoju nastavu do tri, iza toga moramo doci dignuti knjige (i potpisati prijem), i onda roditeljski. Negdje između je vjerojatno dizanje knjiga i za starijeg.

04 ruj 2015, 17:16

Nama nas zbog toga sto je skola mala ne kuhaju nista. A imaju gdje i sigurno bi bilo kvalitetnije nego ovi pekarski proizvodi koje dobivaju saaamo u jutarnjij smjeni.

04 ruj 2015, 20:53

Moja je popodnevna smjena, a roditeljski očekujem krajem mjeseca :D
Ona i mlađa sestra su ovaj tjedan od 2.15, starija od 3.

04 ruj 2015, 21:29

Naši su roditeljski u nižim razredima u pon u 18 a u višim u 18i30. I sad ti budi na tri roditeljska :nata

04 ruj 2015, 23:00

Mi se hranimo po vrtickom principu :p tri obroka. Dorucak, rucak, uzina. I sve u svemu bude dobar jelovnik. Koliko tocno ona pojede, zapravo ne znam, ali uvijek pojede bar dio porcije.

Za vikend pakiramo i u pon pokreeet :)

06 ruj 2015, 22:08

Vi već znate kad su vam roditeljski? To je super, mislim da nama neće nego tek krajem mjeseca, doslovno ga "odradimo" jer učiteljica je po tom pitanju sva zbunjena, ne snalazi se u javnim istupima pred roditeljima unatoč godinama i godinama iskustva :zub

Krećemo godinu s popodnevnom smjenom. Njima je do 5. r nastava u smjenama pa onda samo jutarnja, jedva čekam, izludi me kombiniranje njenih i naših smjena i ostalih obaveza.

Školska užina im je koma, nismo od prvog dana je uzimali, u popodnevnim satima ručak mislim da ima samo boravak, i to im catering dostavlja.

Ujutro samo po raspored ide, ovu godinu najmanje oduševljena s početkom škole :mrgreen

07 ruj 2015, 09:04

Upravo je krenuo bus za Novi Vinodolski :joy
Jučer nam je cijeli dan protekao u pakiranju i pripremanju - u svemu je sudjelovala 101% :)

07 ruj 2015, 10:31

:srca Sretan put i neka uživaju!

Sretno svim školarcima!

08 ruj 2015, 07:57

Srećo, koliko puta ste se već čule :luv , šta kaže mala putnica, kakvi su prvi dojmovi :) ?

Naši uskoro idu na jednodnevni izlet u metropolu (mojoj već metropole puna kapa koliko puta je samo ovo ljeto bila :lol , ali ipak je ovo drukčije, s prijateljima), a pred kraj idu u šup, isto negdje na more.

08 ruj 2015, 08:13

zavidim na ekskurziji, kod nas je pitanje hoće li igdje ići. mali razred i ne pretjerano zainteresirani roditelji :/

jučer preuzeli knjige. nasljeđujemo ih od prethodne generacije. bilo je svega, od gotovo novih knjiga do poluraspadnutih toliko da sam isla kupovati nove. ne razumijem ni roditelje koji u takvom stanju vrate knjigu ni školu koja to tolerira. naivan je onaj tko misli da kod nas može jednu knjigu koristiti četiri generacija.

08 ruj 2015, 08:19

jučer bila samo jedan školski sat u školi, raspored dobili za danas. dvoje djece je promijenilo školu, sada ih je 21
fascinira me kako neke gimnazije (matematička, na primjer) na web stranicama imaju objavljen raspored i prije početka nastave, a kod nas se ne može sastaviti raspored za niže razrede :roll
sutra se uzimaju rasporedi u glazbenoj (škola se renovirala pa kasne dva dana) i nadam se da će sve štimati

08 ruj 2015, 08:45

Dugo, samo jednom kratko. Zapravo ja nisam ni htjela zvati jer je ona rekla da će se javljati nama. Dobila je telefonsku karticu, tamo imaju govornice. Mobitel smo im mogli dati, dio roditelja je, ja nisam htjela. Em ima tu karticu, em učko i učka imaju mobitele za dolazno-odlazne pozive.
Da se vratim na odgovor, nije zvala jer su u dogovoreno vrijeme poziva bili u gradu pa sam ja kratko cimnula učku. Sva uzbuđena mi je rekla da je kupila magnet za frižider :lol i sebi narukvicu. I nabrojala s kim je u sobi - 6 ih je. Tražila sestru na telefon :luv :luv na kratko i onda je već morala dalje.
Danas neću zvati, ona će se javiti kad bude mogla i htjela. Nek uživa.

Od drugih roditelja sam saznala da su se kupali i navečer imali disco. Joooj, lijepo je biti dijete :)

Na putu za Novi su stali u Senju na obilazak Nehaja, učko nam poslao mail sa slikama. Čista uživancija!

Ovo što kažeš, izlet s prijateljima je nešto sasvim drugo, pa makar otišli do susjednog kvarta. Bitno je da se ide :yess

CD, ajme, šta su tako loše knjige. Ufff. U školi je po povratku udžbenika trebala biti formirana komisija koja odlučuje o stanju vraćenih knjiga. Al očito su kriteriji različiti.

Ina, držim fige za dobre rasporede.

08 ruj 2015, 08:59

Sreca najveca je napisao/la:Ovo što kažeš, izlet s prijateljima je nešto sasvim drugo, pa makar otišli do susjednog kvarta. Bitno je da se ide :yess

Baš tako :dada
Nama je veliki gradski park praktično ispred zgrade, to nam dođe kao dvorište :lol Međutim, kada se sa školom ide u park, to je poseban doživljaj :dada

Za jednodnevne i višednevne ekskurzije se kod nas još ništa ne zna - tek se trebaju održati vijeća (nastavnička i roditeljska) za to, ali se u principu ide tek u II polugodištu.
Inače, od ove godine nam je školski kalendar drugačiji nego prethodnih godina - zimski raspust je iz dva dijela: prvi dio počinje 31.12. i traje do 10.01., a drugi počinje 29.01. i traje do 16.02.
Odgovori