Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
28 ruj 2015, 19:46
Kod nas strajkaju...i ne saljem ju u skolu...
Imaju organizirano dezurstvo u kojem se igraju i gledaju valjda tv...
Po meni je curku glupo slati u skolu jer kada se bude odradivalo (vrlovjerovatno subotom ili ce skratit praznike) nitko nece pitati jel ona bila u skoli u vrijeme strajka ili ne?...vec ce morat ponovno doci...
A nedolazak s uciteljske strane bi mogao biti neopravdano jer ce oni tada zahtjevati da dijeca dodu u skolu ...
Strajk koliko podrzavam toliko i ne ...sve se desava preko leda nasih klinaca koji nisu ni krivi ni duzni...
28 ruj 2015, 21:32
Ja podrzavam strajk mada mislim da je politicki u krivo vrijeme, a i zao mi je da nisu usuglaseniji. I moram pohvaliti nasu skolu, u cetvrtak su djeci rekli da nema skole u petak, stavili obavijest na skolu i na web stranice da u petak nema skole, da je organizirano cuvanje i obroci za one koji nemaju alternativu i da je u ponedjeljak nastava normalno. Sve jasno i na vrijeme.
28 ruj 2015, 21:44
mene je najviše izbacilo iz cipela to što je razrednica rekla klincima da "oni sami odluče da li će doći u školu" halooooo 14godišnjaci će odlučiti.
škola u rasulu. smiju doći samo do porte. čuvanje samo prijepodne do 12 za niže razrede. ostali ništa. ne radi kuhinja ne radi ništ.
prema onome kaj znam o našoj školi i kadru koji je tamo, rekla bih da su jedva dočekali da konačno i službeno ništa ne rade
čak niti profa iz tjelesnog i zemljopisa ovaj puta ne traže da klinci dođu u školu...a oni su uvijek radili.
sam štrajk je definitivno u krivo vrijeme. da, treba im dati veće plaće i bolje uvjete i sve kaj treba...ali prije toga treba napraviti sustav ocjenjivanja profesora. ima profesora i
profesora . možda će se onda oni sami lakše izboriti za dignitet svoje profesije. i malo češće sjesti za stol sa vladajućima....a ne čekati izbore.
i ono što mi je najsmješnije, profesori u privatnoj glazbenoj školi koji predaju i u državnoj, nisu u štrajku u privatnoj školi

u državnoj ofkors drže barjak sindikalni
28 ruj 2015, 23:08
U početku sam podržavala ali sad sam već ljuta jer sam shvatila da kao i sve danas u RH a i šire ima samo jednu jedinu svrhu, a to je stvaranje kaosa.
Jer da je drugačije bilo bi puno više jedinstva i organiziranosti i sigurno u drugo vrijeme.
Ovako imam izbor ostaviti dijete cijelo jutro sano doma, ili poslati ga u školu, a pri tome se 98% roditelja izjasnilo da neće poslati djecu u školu.
I tami će tko zna šta raditi.
I kao šećer za kraj, vjerojatno će nam pokvariti koji vikend zbog nadoknade. A vikend je rijetki , rijetki trenutak koji možemo provesti u obiteljskom okruženju
29 ruj 2015, 10:47
jučer je to izgledalo ovako
pola razreda D je došlo i kad su čuli da ne mogu dobiti neopravdane svi su se pokupili, moja D je otišla kod razrednika i kod profesora iz informatike da se javi i da kaže da joj je mama rekla ako nitko ne ide da onda ni ona ne minira razred
Uglavnom svi roditelji koje znam (osim mene) od razrednika su dobili sms da moli da djeca dolaze u školu jer je nastava organizirana i imali bi gotovo sve sate, a njima je poslao mail (pokazala mi D) da bi trebali biti uzor drugima kao četvrti razred i ne iskorištavati to što ne mogu dobiti neopravdani i da tko ne dođe sutra u školu mora imati jako obrazloženje jer što se njega tiče ima neopravdani (ton je bio malo razočaran)
M je imala spojene razrede i nastavu su odradili po satima, ali nisu imali sve predmete, nego su imali po duple satove jednog predmeta.
K je imao nastavu u potpunosti i uglavnom je došao veći dio razreda (sve ih poslali roditelji)
29 ruj 2015, 11:14
kod nas u kući šarenilo, stanje 50%
jedno dijete ide u školu i punom parom uči i radi, a drugo štrajka evo već 3. dan i uživa doma
različite škole su u pitanju sa različitim ravnateljima, locirane na udaljenosti 15 minuta hoda
ostavlja se dojam da ovaj štrajk nije baš pogodio vrijeme i način
29 ruj 2015, 11:52
Kao i većina podržavam i razumijem zahtjeve za većom plaćom i boljim uvjetima rada, no tajming je potpuno promašen. Kod nas u školi niži razredi imaju nastavu viši ne. F. je još danas kući. Sutra će ići i ako nastave sa štrajkom.
29 ruj 2015, 11:56
Fran nije išao u petak u školu no jučer je krenuo i bilo mu je "isplativo"
U njegovom razredu nije došlo samo četvero klinaca a nastava im je bila u stilu 3 sata hrvatskog

(jer profesorica nije štrajkala) i tjelesni.
29 ruj 2015, 12:09
Kod nas sve normalno. Djeca br. 1,2 i 3 (

) idu svaki dan u školu i imaju nastavu.
Čak su malo zavidne ekipi iz škole par ulica dalje, koji su doma!
29 ruj 2015, 12:31
medo14 je napisao/la:različite škole su u pitanju sa različitim ravnateljima, locirane na udaljenosti 15 minuta hoda
ostavlja se dojam da ovaj štrajk nije baš pogodio vrijeme i način
X
kod nas ništa. nema nastave....svi su već nervozni
29 ruj 2015, 13:16
- kod nas štrajka jedino vjeroučiteljica
29 ruj 2015, 14:34
Potica je napisao/la:sandram je napisao/la:Sto im vrijedi strajk kada se sabor raspustio, a tehnicka vlada ne moze donositi nikakve odluke koje bi mogle utjecati na njihov strajk. Znaci, ispolitizirano je.
ovo je ključno traže krive stvari u krivo vrijeme , profesori kažu da treba vratiti dostojanstvo profesiji ali to na ovaj način neće uspjeti čak naprotiv jer ovako samo izazivaju negodovanje roditelja.
Kao i Medo mislim da bi se svi trebali udružiti i tražiti bolje radne uvijete, bolje programe i mogućnost da se to naše školstvo konačno krene na bolje, da se počnu boriti da djeci bude bolje u školama sigurna sam da bi ih roditelji podržali.
xxx
Potpuno se slazem. Ovako jedino sto ja citam je da zele nabrzaka utjecati na place jer kao SDP ce sada kupovati glasove prije izbora (sto su i napravili s mirovinama da se razumijemo) ali onda je to trebao biti point cijele kampanje.
Ali kod nas sindikati uvijek isto; oni bi ali da im ne udje i da se nikome ne zamjere jer ce sutra i oni sjediti u Saboru
29 ruj 2015, 15:30
Beskrajno me živcira loša organiziranost štrajka i dica koja sama odlučuju oće li u školu ili ne, tako da me više i ne zanima šta zapravo traže.
29 ruj 2015, 17:05
Na vijestima kazu pregovori propali strajk se nastavlja... :-/
Sada je stvarno vec dosta...kako to misle odraditi???....ufff
29 ruj 2015, 19:30
kako misliš kako? pa subotom.
inače, radnih dana ove godine ima 180 tj 5 "viška". mi ih inače "čuvamo" za snijeg. sad ih budemo odradili.
29 ruj 2015, 19:36
U našoj osnovnoj nema štrajka. Samo je jedna profa u štrajku, ostali ga nisu ni spomenuli, normalno se ide cijelo vrijeme.
29 ruj 2015, 20:01
smije li profa poslati djeci poruku da sami odluče da li će sutra doći na nastavu (ako je ima) ??
prvo im je javila da sutra ima matematike, onda im je rekla da sami odluče da li će doći i vrhunac, neće biti neopravdanih za one koji ne dođu ! wtf
*ebe lud zbunjenog
30 ruj 2015, 08:33
Na dan 29.9.2015. utorak
osnovne škole - u štrajk je uključeno
35,46% radnika
srednje škole - u štrajk je uključeno
34,35% radnika
izvor:
http://www.srednja.hr/Novosti/Hrvatska/ ... zupanijamakod nas situacija nepromijenjena:
1. dijete marljivo uči i ide u školu
2. dijete nakon 3 dana štrajka, danas ima 1 školski sat, ostatak vremena voljno
po meni da štrajk ima svoju ozbiljnosti i težinu, trebao bi imati veći postotak ljudi u štrajku,
ovo mi je pomalo smiješno da 35% ljudi koji su u manjini tako uskraćuju većini normalno školovanje
nevenera je napisao/la:kako misliš kako? pa subotom.
inače, radnih dana ove godine ima 180 tj 5 "viška". mi ih inače "čuvamo" za snijeg. sad ih budemo odradili.
nije baš tako jednostavno nadoknaditi, tih 5 dana viška je na godišnjoj razini višak
ali, recimo kod moje cure je već objavljen vremenik testova do kraja ovog polugodišta
i vrlo je zgusnut, imaju već sada u tjednu i po 3 testa, to znači da će se u zgusnuti vremenik testova morati ubacivati i testove koji neće biti odrađeni jer nije već 4 dana nastave bio odrađeno.
s time da produljenje završetka škole neće biti moguće jer štrajk nije jedinstven i većina njih ima normalno nastavu
hoću reći, da ovaj štrajk će ići na štetu učenika u školama koje su štrajkale i to se prešućuje
30 ruj 2015, 08:43
Kod nas se štrajkalo samo u petak.
30 ruj 2015, 09:09
Kod nas se štajkalo do jučer, danas obje normalno idu u školu.
Neki su profesori štrajkali, a neki nisu, pa je npr manja (niži razred) išla normalno u školu, ali u drugoj smjeni, a starija po privremenom rasporedu, imala je po 3 sata. No bilo je dobro organizirano, obavijesti i rasporedi na webu svaki dan tak da je pisalo koji razredi dolaze na nastavu, po kojem rasporedu i kad, a koji ne.
30 ruj 2015, 10:06
Ko da je ikoga briga kako će nadoknaditi i da li tim subotama možda imaju neke druge obveze
A gradivo će vjerojatno staviti na Hi speed i opet nije bitno što neka djeca ne mogu tak brzo usvojiti gradivo.
30 ruj 2015, 10:10
s jučerašnjeg sastanka vijeća roditelja - roditelji neće slati djecu subotom da bi nadoknadili štrajk
30 ruj 2015, 10:31
Ovaj štrajk je politički koordiniran - jer da se mislilo rješavati profesore - onda bi bili štrajkali krajem godine kad imaju čime ucjenjivati - kao što je bilo uvijek dosada.
Ne volim nijednu stranku i iskreno, ne znam tko je nahuškao sindikate sada na štrajk, ali ovo se lomi na leđima naše djece.
Ne kažem da profesori ne trebaju više plaće, navijam za to da ih imaju, ali je činjenica da su profesori trenutno u kanđama politike i manipulacije medijima te da će postati negativci iz istog tog razloga, a sve iz razloga što su sada izbori!!!!!!
Kod nas je štrajk bio u petak (naši klinci bili na ŠUP, moj doma bolestan), u ponedjeljak i utorak - a danas više nije.
Znači da je moj klinac propustio 2 radna dana - i ne namjeravam ga u subotu voditi u školu jer su oni štrajkali.
30 ruj 2015, 10:35
nevenera je napisao/la:kako misliš kako? pa subotom.
Ako padne snijeg? Kada cete ih odraditi?
Ina66 je napisao/la:s jučerašnjeg sastanka vijeća roditelja - roditelji neće slati djecu subotom da bi nadoknadili štrajk
To je i moj stav. Uz ovako pretrpan raspored + dodatne aktivnosti koje većina ima nema šanse da nadoknadjujemo subotom.
Slušam sinoć Ribića u dnevniku koji kaže da mogu štrajkati i do Božića. Na upit novinarke što će biti sa djecom, mrtav ladan odgovara da to treba pitati premijera. Njegova/njihova briga valjda to nije.
30 ruj 2015, 11:05
Ina66 je napisao/la:s jučerašnjeg sastanka vijeća roditelja - roditelji neće slati djecu subotom da bi nadoknadili štrajk
ovo bi bilo baš fora provesti
valjda i učenici imaju pravo na štrajk? ili nemaju
30 ruj 2015, 11:20
bravo.
nama je subota i ovako pretrpana.
i mene je zabrinulo to što u vremeniku već imaju temine za pismene ispite...pa kad sve to krene. užas.
naši još štrajkaju. nema obavijesti na stranici škole, a razrednica daje upute djeci:vi sami odlučite
30 ruj 2015, 11:31
a gle, jednostavno je, neka dolazu u subotu djeca koja nisu dolazila ovih dana u skolu
ovo je stvarno grozno, da vode ovako neorganizirano neku firmu propala bi odavno
sta je problem dogovoriti se na nivou skole, zupanije, cega god vec i reci radimo tako i tako, neka se jasno zna
vec odavno neki prosvjetni radnici misle da su djeca tu radi njih, a ne obratno i nemaju ni mrve empatije prema njima (sto je odraz stanja u drustvu)
30 ruj 2015, 11:51
Svaka čast ako to provedete u djelo. Bravo! Trebali bi tako postupiti svi roditelji na razini države. Moj isto nema nastavu (3.razred), ne znam kakva je situacija sa profesorima u višim razredima, jel štrajkaju svi ili ne.
Meni jedino nije jasno kako sindikati tvrde da je štrajk uspio ako štrajka manje od 40% zaposlenih.
30 ruj 2015, 12:36
a, gle, ja ne očekujem da svi roditelji razmišljaju kao ja ili nekolicina nas i bit će onih koji će slati djecu u školu kao što ima onih koji sada s djecom odrađuju lekcije unaprijed - to nisam činila i nemam namjeru jer to nije moj posao
30 ruj 2015, 12:43
Meni jedino nije jasno kako sindikati tvrde da je štrajk uspio ako štrajka manje od 40% zaposlenih.
to mene isto smeta
slušam na radiju, konstantno izvještavaju da gotovo u većini škola nema nastave