Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Odgovori

Re: Upis u 1. razred srednje škole 2016./17.

16 svi 2016, 08:46

:dada tako nekako
nas su savjetovali na profesionalnoj :mrgreen pa smo suzili izbor. juiorka je i sama napravila intervjuiranje polaznika željene škole :znoj i za sada je zadovoljna dobivenim informacijama. čekamo ostale dane otvorenih vrata...

16 svi 2016, 09:47

opće gimnazije su kao iste, ali bi ih ja ipak podijelila u dvije grupe: teže i lakše. Makar ove lakše gimnaziju i nisu lagane, nego su samo malo lakše od ovih težih
ove koje si popisala, po mojem bi bile teže

a ja mislim da je to totalno krivo :lol :nata
Po meni trebala bi se fokusirati na to koje predmete mogu dodatno birati u 3. razredu (ovo je jako vazno radi mature), koji su im predmeti jaci, eventualno saznati nesto o profesorima (kakav je turnus tamo di ih ima iako je to relativno), kakva je atmosfera skole da li je strukturirana i kruta ili su fleskibilni i apsolutno najvaznije di se djetetu najvise svidja.

Koja je skola teska a koja lagana je prica bez kraja ikonca. I uopce nije objektivna. Nekome je MIoc tezak, drugome je pis of kejk, nekome je teza 1. gimnazija drugi ce reci da je teza 8.

16 svi 2016, 10:14

a ja mislim da je to totalno krivo

pravog ili krivog nema jer to je svakako osobno viđenje problematike :mrgreen
po meni ima težih i lakših općih gimnazija, ponavljam po meni, a tako sam i napisala :)
a konkretan primjer: npr. 1. opća gimanzija i 13. opća gimnazija - po onom kako čujem nisu iste težine i zahtjevnosti a obje su opće gimnazije, sam upisni prag im se jako razlikuje ;)
na to sam mislila kad sam ih u glavi podijelila na teže i lakše

16 svi 2016, 10:21

predmeti u 3. razredu nisu trenutno u fokusu, iako bi ih trebalo dobro pogledati .... :mrgreen i izborne mogućnosti i sve to tako.
ja isto mislim da postoje "teže" i "lakše" ofkors temeljem osobne percepcije ....u to su me uvjerili razgovori na profesionalnoj, i to na dva mjesta....gdje nam je žena jednostavno objasnila za jednu gimnaziju da iako imamo preporuku, bodove i tak to, neće biti razumijevanja za naše teškoće :znoj :mrgreen drugoj gimnaziji koja je u tom rangu je situacija posve drugačija ....što ofkors ovisi o stručnom timu, profesorima, rezultatima na maturi...

16 svi 2016, 11:28

po vašim preporukama sam malo pogledala satnice, ali nisam se baš snašla što se tiče izbornih predmeta. Našla sam ih jedino u xvi, koja je jezična,pa u 3. postoji izbor još jednog jezika.

Istina da je teško podijeliti gimnazije na "lakše i teže", ovisi o nizu faktora, jednosmjenski rad je prilično važan jer ima i vanškolske aktivnosti, a onaj koji bi mene kao roditelja zanimao je uspjeh na državnoj maturi, koji je još uvijek tajan.

16 svi 2016, 12:48

J bira školu "na osjećaj", u stvari još nemamo riješenu listu prioriteta, ali ima par škola i programa oko kojih se vrti. Kako je krenuo na dane otvorenih vrata tako se poredak na ljestvici mijenja. Ja sam odlučila minimalno utjecati, tj prezentirati mu koja škola što nudi i što treba gledati (slobodne aktivnosti, izborne predmete...), ali ni na jednu od onih koje razmatra nemam neki ozbiljan prigovor pa prepuštam njemu izbor. Btw još ne znamo ni hoće li izabrati matematičku (izglednije) ili opću :lol

16 svi 2016, 13:38

konkretan primjer: npr. 1. opća gimanzija i 13. opća gimnazija - po onom kako čujem nisu iste težine i zahtjevnosti a obje su opće gimnazije, sam upisni prag im se jako razlikuje ;)
na to sam mislila kad sam ih u glavi podijelila na teže i lakše

nekako mi je tesko ufurati se u konkretan primjer da se netko dvoumi izmedju 1. i 13. jer je to malo preveliki raspon. Onaj ko se dvoumi izmedju te dvije po meni trebao bi svakako izabrati 1. jer je vjerojatno poticajnija. Pretpostavljam.
Ja sam imala u glavi konkretne usporedbe kao npr Marelica
nama su II, VII, III, VIII "sve iste", opće gimnazije

ne vidim kako izmedju ovih skola izabrati tezu ili laksu. I kazem mislim da to nije niti realno jer ce nekome 8. biti teza dok ce drugi reci da je u tom popisu najteza 2.
po vašim preporukama sam malo pogledala satnice, ali nisam se baš snašla što se tiče izbornih predmeta. Našla sam ih jedino u xvi, koja je jezična,pa u 3. postoji izbor još jednog jezika.

ovo nemres naci mislim na stranici nego vise u razgovoru s ucenicima i roditeljima. Mislim da na skoli jedino mozes naci u sklopu kurikuluma za skolsku godinu di navode koji ce svi predmeti biti ponudjeni da ih djeca izaberu.
Ili recimo (ja sam tako gledala kad sam proucavala razlike izmedju skola) otvoris rezultate zupanijskih natjecanja pa gledas iz koje od tih skola ima najvise djece da su isla na natjecanje iz predmeta koji su tvom djetetu trenutno interesantni.
Ja sam nekako isla logikom da ako je profesor dobar da ce ih vise zainteresirati za predmet pa ce vise klinaca se prijaviti na dodatnu nastavu i na natjecanje :dunno Iako naravno da to ovisi i o djeci i njihovoj ambiciji.
I jako dobar izvor informacija ti je forum.hr jer oni imaju topic za svaku skolu pojedinačno i citas rendom postove ko kaj pise tako da dobijes dojam kakvi su to ucenici, koliko bi se tvoje dijete uklopilo u tu sredinu, a znaju osim toga i vrlo konkretno pisati o turnusima ili garnituri profesora pa ti i to da neki uvid.
I onda kad sve to prostudiraš :nata onda se osloniš na čistu intuiciju :nata

16 svi 2016, 13:40

Berta je napisao/la:J bira školu "na osjećaj", u stvari još nemamo riješenu listu prioriteta, ali ima par škola i programa oko kojih se vrti. Kako je krenuo na dane otvorenih vrata tako se poredak na ljestvici mijenja. Ja sam odlučila minimalno utjecati, tj prezentirati mu koja škola što nudi i što treba gledati (slobodne aktivnosti, izborne predmete...), ali ni na jednu od onih koje razmatra nemam neki ozbiljan prigovor pa prepuštam njemu izbor. Btw još ne znamo ni hoće li izabrati matematičku (izglednije) ili opću :lol

tako sam i ja pustila i mislim da je to vjerojatno najbolji nacin.
Samo sam im isprintala satnice od 1-4 razreda i dala da to prouce (da se odluce da li im je draza matematicka ili opca) pa su i jedna i druga isti cas odustale od opce kad su vidjele da tu ima vise sati glazbene, likovne i onih - logija :nata

16 svi 2016, 14:14

ja sam našla da svaka škola za koju smo gledali ima pod nastava (na web stranici), predmete i broj sati sve 4 godine, sa predmetima u 3. i 4. razredu te predmete izbornih modula :dunno i tak sam lijepo posložila i isprintala.
povadila sam i predmete koji se dodatno boduju za upise, to su ona tri...
sve se može pronaći na stranicama škola. :mrgreen

a intuicija...aaaaa, to je tek posebna priča :nata to je ono, kad neplanirano siđeš s tramvaja, ko moja juniorka, i odeš u buduću školu, onak malo prošećeš po njoj, i skupiš dojmove :nata

17 svi 2016, 08:16

nekako mi je tesko ufurati se u konkretan primjer da se netko dvoumi izmedju 1. i 13. jer je to malo preveliki raspon. Onaj ko se dvoumi izmedju te dvije po meni trebao bi svakako izabrati 1. jer je vjerojatno poticajnija. Pretpostavljam.

znam konkretno imenom i prezimenom osobe koje su se dvoumile oko te dvije škole, ne vidim ništa neobično u tome
obje su opće gimnazije i to je klasičan primjer "lakše" i "teže" opće gimnazije, na takve škole sam mislila.
A ne na škole koje je marelica popisala, to sam i sama napisala da mi se čini da su sve u rangu težih škola, ali kao što sam već napisala to je nešto subjektivno i teško je o tome raspravljati.

Sad kad vidim kako funkcionira jedna "teža" opća gimnazija, često se i sama pitam da li je potrebno ići toliko u širinu i dubinu sa svim predmetima. Jer ovo što vidim je jaki dril i on je dobar za jedan dio klinaca, a jedan dio njih se polomi i pogubi u toj jakoj školi.
Tako da moje iskustvo je da ako dijete ima ikakvu viziju da je matematički, jezični i sl. tip, da zna već koja područja ga zanimaju da je bolje već odabrati smjer. Isto tako je potrebno prije upisa dobro razmisliti da li je dijete spremno na jaki dril, da li je kampanjac ili redovan u učenju i da li je takva jaka škola za njega. U razredu moje gimnazijalke već sad na kraju 1. razreda ima određeni broj klinaca za koje je evidentno da su sa visokog prosjeka koji je blizu ili točno 5.0 spali na 1,2,3 ocjene. Ponavljam, to je moje mišljenje ovako kako vidim sa strane :srca

17 svi 2016, 18:19

A po cem zakljucite da je jedna opca teza od druge? Koji su to kriteriji ? Jdzicna od jezicne? Ne bih rekla da je samo br bodova odlucujuc. Npr u zg su tri-4 jezicne mislim na totalno udaljenim lokacijama a sigurno da to igra ogromnu ulogu u izboru ?
Lucijanka gajnice, novi zg 4. I centar 16 i 18. Koja je sad najlaksa i sta je to sto ju cini lakom? Za mene laka skola znaci, da znas iz ceg se uci za test, sta ce bit u testu, dobfo izvjezba za test, najavi test i ispitivanje,mogucnost da se javis za usmeni i rijesis usmenog, mogucnost ispravka ocjene, dakle sto vise transparentnosti i zelje da ucenik nauci a ne da ga zeznes i maltretiras i hvatas nespremnog.

17 svi 2016, 22:59

medo14 je napisao/la:
Tako da moje iskustvo je da ako dijete ima ikakvu viziju da je matematički, jezični i sl. tip, da zna već koja područja ga zanimaju da je bolje već odabrati smjer. Isto tako je potrebno prije upisa dobro razmisliti da li je dijete spremno na jaki dril, da li je kampanjac ili redovan u učenju i da li je takva jaka škola za njega. U razredu moje gimnazijalke već sad na kraju 1. razreda ima određeni broj klinaca za koje je evidentno da su sa visokog prosjeka koji je blizu ili točno 5.0 spali na 1,2,3 ocjene. Ponavljam, to je moje mišljenje ovako kako vidim sa strane :srca

:dada dosta važno. fakat treba razmisliti da li je to to. ja sam protiv toga da se drila u "teškoj" gimnaziji...u bilo kojoj varijanti. mislim da naši programi imaju veliki balast količine nepotrebnog gradiva....ta širina :roll

DA, razlika je već u broju razreda i učenika....lucijanka upisuje jedan razred, prvi jezik engl. ...recimo nama to nije zanimljivo, iako će neki reći da je razlika u jednom satu tjedno, ali drugačiji je program za drugi nego za prvi jezik....i drugačije se radi. 4. je najbrojnija....onda su ove dvije, u centru. treba pogledati i kak kotiraju na natjecanjima iz jezika, koje međunarodne razmjene imaju....18. je dosta jaka iz francuskog, niti njemački im nije loš (tu je čini mi se najjača)...i tak.
Za ovo drugo, a kaj ja znam....možda ona "pa nije ti to osnovna škola da te svi tetoše i paze " :lol tak su znali nama reći...treba učiti :mrgreen :znoj

18 svi 2016, 08:18

pronašla sam popise predmeta i satnica, izbornih programa i dodatnih aktivnosti. Čini mi se da po broju izbornih, sportskih i dr. aktivnosti najveći izbor ima III. gimnazija (Kušlanova). I sad smo dobili jednu drugu sliku o toj školi.

18 svi 2016, 08:24

Dobri andjeo je napisao/la: ... Za mene laka skola znaci, da znas iz ceg se uci za test, sta ce bit u testu, dobfo izvjezba za test, najavi test i ispitivanje,mogucnost da se javis za usmeni i rijesis usmenog, mogucnost ispravka ocjene, dakle sto vise transparentnosti i zelje da ucenik nauci a ne da ga zeznes i maltretiras i hvatas nespremnog...

E takva nam škola treba, koja će dobro zainteresirati za nastavu, "otkriti" što mu ide, posvetiti se svim učenicima, bez obzira na uspjeh...ima takva?
U razgovoru s roditeljima čija djeca idu u gimnazije čula sam samo dva mišljenja:-
-roditelji bistrića: pa nije baš tak teško, uči redovito, svaki dan par sati i to je to
-roditelji ostalih: 2-3 profesora posvećena radu, gradivu i učenicima, ostali odrađuju program, ispitivanja nenajvljena, ispravak negativnih uz instrukcije iz mat/kem/fiz/strani jezik, zezanje/maltretiranje/hvatanje nesprenog...da, često, pogotovo oni koji ostave "krivi dojam"

18 svi 2016, 08:54

U razgovoru s roditeljima čija djeca idu u gimnazije čula sam samo dva mišljenja:-
-roditelji bistrića: pa nije baš tak teško, uči redovito, svaki dan par sati i to je to
-roditelji ostalih: 2-3 profesora posvećena radu, gradivu i učenicima, ostali odrađuju program, ispitivanja nenajvljena, ispravak negativnih uz instrukcije iz mat/kem/fiz/strani jezik, zezanje/maltretiranje/hvatanje nesprenog...da, često, pogotovo oni koji ostave "krivi dojam"

dobro si ovo rezimirala :)
naša škola spada u ovu drugu kategoriju, metoda "hvatanje na krivoj nozi" ili "moraš biti spreman u svakom trenutku na svakom predmetu", nažalost

ali ima i nekih škola koja su malo fleksibilnije
npr. samo jedan jedini detalj što bi se moglo uvesti u svim školama, a ne samo u nekim. ne remeti krajnji cilj, tj. da se nauči gradivo - mogućnost da se jedan školski sat unaprijed definiraju imena učenika koji će biti slijedeći sat ispitani.
NIšta više nije potrebno. Malo dobre volje donijelo bi puno manje stresa i nervoze i u konačnici bolje rezultate, a ništa ne košta :)
samo traži fleksibilnost

18 svi 2016, 11:45

Za mene laka skola znaci, da znas iz ceg se uci za test, sta ce bit u testu, dobfo izvjezba za test, najavi test i ispitivanje,mogucnost da se javis za usmeni i rijesis usmenog, mogucnost ispravka ocjene, dakle sto vise transparentnosti i zelje da ucenik nauci a ne da ga zeznes i maltretiras i hvatas nespremnog.

za mene ovo znači dobra škola. Ne teška niti laka. Nego dobra.
Moja djeca su valjda imala sreću da su se upisale u dobre škole jer nismo do sada imali iskustva s profesorima koji znaju za pet, a djeca jedva za 2 :gaah Nismo za sada plaćali repeticije ni instrukcije (iako za prvi razred najvažniji je dobar dril u osnovnoj) niti primjećujem da je njima škola sada dril i muka (jedna je 1. razred, druga je završila 4.). Vole, baš obje vole ići u školu i učiti (ponekad :lol ).

Za roditelje "bistrića" i "ostalih" nemam lijepo mišljenje .... nikako mi se ne sviđa ta usporedba. MIslim da je to pojednostavljanje i da je većina današnje djece bistrić. Jedino što ih loš izbor škole može usporiti u tome da pokažu da su u nečemu bistrići. Ili da iskoriste svoje potencijale.

lucijanka upisuje jedan razred, prvi jezik engl. ...recimo nama to nije zanimljivo, iako će neki reći da je razlika u jednom satu tjedno, ali drugačiji je program za drugi nego za prvi jezik....i drugačije se radi. 4. je najbrojnija....onda su ove dvije, u centru. treba pogledati i kak kotiraju na natjecanjima iz jezika, koje međunarodne razmjene imaju....18. je dosta jaka iz francuskog, niti njemački im nije loš

ovako nekako sam i ja s curama razgovarala o školama; kod mlađe je bilo da li da upiše Prelog strukovnu ili Lucijanku jer je ona htjela baš u prirodoslovnu a nije imala dovoljno bodova. Pa smo analizirali predmete u strukovnoj kaj se na njima uči, koliko bi bili interesantni itd... i uspoređivali s gimnazijom kaj dobivaš, a kaj gubiš.
Obje su samostalno izabrale škole. Nisam savjetovala ili božesačuvaj nagovarala. Ja sam služila samo tome da im pribavljam informacije u ovom opsegu kako MMaja piše ono tipa koja je škola bolja u biologiji, koja škola ima više djaka na natjecanju iz kemije, koja škola ima više ili manje razreda itd...

E takva nam škola treba, koja će dobro zainteresirati za nastavu, "otkriti" što mu ide, posvetiti se svim učenicima, bez obzira na uspjeh...ima takva?

mislim da ovoga nema. Po meni za srednju školu bi učenici trebali biti dovoljno zreli, samostalno savladavati gradivo i sami se prijavljivati na dodatnu nastavu ovisno o svojim afinitetima. Mislim da dosta škola ima dodatnu nastavu iz većine predmeta (odnosno svaka škola ima nekog jačeg profesora u nekom od predmeta koji malo više s djecom radi na dodatnoj nastavi i takmičenjima) ali u svakoj gimnaziji dijete samostalno treba pitati za dopunsku nastavu ili doći profesoru i reći na koje natjecanje želi ići. Dodatne nastave ima samo za učenike koji žele ići na natjecanja i to većinom ta dodatna je limitirana kada se djeca pripremaju za županijsko i državno natjecanje.

Međutim točno je da su neke škole u nekim predmetima jače u drugima slabije.
Npr Lucijanka je jaka u matematici (na drugi način nego Mioc da se razumijemo).
Lucijanka ima tzv ljetnu školu matematike (mislim da je i djeci to fora jer je ove godine bilo više od 100 prvašića u ljetnoj školi) Ta ljetna škola matematike (nisam stvarno dozivjela niti cula da to jos neka srednja ima i to mi je steta) govori o osoblju škole i profesorima matematike. Treba biti dobar profesor i potegnuti tako nešto i odraditi bez naknade (!), a bome treba biti i dobar ravnatelj, poduprijeti svoje profesore i izaći im u susret.
S druge strane čuli smo da su biologija i matematika teške u Lucijanki jer predaju profesorice koje su pred penzijom i nisu baš nešto inventivne.
Ako škola nema dodatnu ili dopunsku nastavu onda bih ja osobno bila skeptična prema toj školi i bojala bih se što ako... Mislim da bi se i oko toga trebalo raspitati. Ja nisam, ali sada recimo vidim da je to odlična stvar i da bi možda mogla donijeti prevagu kod nedoumica.

Ako ti je jako bitan taj tzv individualni pristup i rad, onda možda da razmisliš o privatnim školama. Iako nisu ni sve privatne sklone tome :roll

što se tiče posvete svim učenicima bez obzira na uspjeh tu isto nisam siugrna koliko će ti očekivanja biti ispunjena. Ja bih rekla da se profesori djeci posvećuju jednako ali pamte bolje onu djecu koja se po nečemu istaknu (ili po disciplini ili znanju ili po neradu i nedisciplini).
Doduše srednja nije osnovna. Razredi su puno homogeniji po pitanju znanja, a većinom i po pitanju ponašanja, nego u osnovnoj tako da ako želiš da te profa odmah zapamti moraš biti ekstremno dobar ili ekstremno brbljav ili ekstremno ..... Do 2. razreda već većina profesora dobro poznaje djecu a u 3. i 4. se druže s djecom.

koliki post :ajme bjezim odavde da ne postanem predosadna :lol :ajme Drzim vam fige za upise :zivili

18 svi 2016, 12:50

Adorabla, znam da takve škole nema. To je moja iluzija, kao nekad davno učenika i evo danas roditelja...
Upisati će što izabere, pisati testove i usmeno odgovarati kao i drugi, odabrati aktivnosti i truditi se da na kraju ostvari što bollji rezultat na maturi, a onda opet ispočetka..upisi... :ajme

19 svi 2016, 11:44

kopiram sa prijedloga odluke, dakle možda nije konačno, ali kao orijentir
Rokovnik upisa u srednje škole

2. lipnja - početak prijava u sustav

27. lipnja - početak prijava programa

28. lipnja !! - kraj prijava programa s dodatnim provjerama

29. lipnja-5. srpnja - provođenje dodatnih provjera

6. srpnja - kraj prijava programa i brisanje s lista kandidata koji nisu zadovoljili na provjeri

8. srpnja - krajnji rok za zaprimanje prijavnica

11.7. - objava konačnih ljestvica poretka

11.7.-15.7. dostava upisnice u srednju školu

14. kolovoza - objava slobodnih mjesta za jesenski rok

22. kolovoza - početak prijava u jesenskom roku

1. rujna - objava konačnih lista upisanih

5. rujna - početak nastave

5. - 9. rujna - naknadni (treći) upisni rok

19 svi 2016, 14:29

-kaj znači prijava u sustav? jel to provjera unešenih podataka, ispravnosti podataka...?
-a prijava programa? - to je prijava u škole? i za to ima samo jedan dan? pa to bu bil urenbes!

19 svi 2016, 14:39

marelica je napisao/la:-kaj znači prijava u sustav? jel to provjera unešenih podataka, ispravnosti podataka...?

:dada
marelica je napisao/la:a prijava programa? - to je prijava u škole? i za to ima samo jedan dan? pa to bu bil urenbes!

jedan dan je samo za one škole koje traže dodatne provjere npr. MIOC, Primjenjena, Grafička ...
a zna li tko kako to ide kod prijava u te programe ako ne prođe prijemni nema više pravo ponovnog biranja npr. prvog izbora ako mu je to bio prvi izbor ili?
i koliko uopće programa i škola mogu birati?

19 svi 2016, 14:49

...samo malo...pa ja to niš ne kužim
a kad ide onaj period kad mogu mijenjati programe? (tak mi je rekla jedna mama kaj su upisivali prošle godine)

19 svi 2016, 15:40

mislim da se do 6.7. može birati, osim za one koji idu na dodatnu provjeru. Ali pretpostavljam da oni svoje redoslijede dalje normalno mijenjaju do kraja prijava, samo se iza toga ne možeš prijaviti na taj program, ili griješim?

19 svi 2016, 16:04

Mislim da ne griješiš.
Znači, možeš ti do 6.7. stavljati npr. Primjenjenu na prvo, treće ili peto mjesto... i mijenjati. ALI moraš se za primjenjenu javiti (i pisati prijemni) po postavljenom datumu, i ako/kada prođeš prijemni, dalje barataš s tom školom kao i sa svakom drugom. Ako ne prođeš prijemni, mislim da ne možeš više kalkulirati s tom školom.
Zato uostalom i rade unaprijed te prijemne, da se do konačne odluke vidi ko je prošao ko nije...

19 svi 2016, 21:25

Za tu skolu cijelo vrijeme stoji oznaka posebnih uvjeta i kad kliknes na to pise ti kad je prijemni. Ako ne izadjes na prijemni onda ti za tu skolu javlja da nisi ispunio uvjete i ne stavlja tvoj rang. A ako izadjes onda ti za tu skolu u ukupnom rangu dodaje i bodove koje si osvohio na prijemnom.
Bitno je da provjerite kod upisa u sistem da su svi podaci o djetetu tocni da li su upisane ocjene do 7. Razreda i da li prosjek dobro racuna na 2 decimale. Znalo se desiti da sistem krivo izracuna prosjek po razredu

21 svi 2016, 10:54

kad završava ta "javna rasprava" o prijedlogu pravilnika za upis, tj. koliko još do konačnih datuma?

21 svi 2016, 12:27

Javna rasprava je zavrsila, bila je do 19.5.
Sad im treba nekoliko dana , barem 1 tjedan da odgovore na sve primjedbe, da izvrse korekcije i da utvrde konacni tekst nakon cega ministar donosi odluku
uglavnom imaju barem tjedan dana posla, ali tko zna :)

21 svi 2016, 15:28

tjedan je kratak. :lol znači za 3 tjedna. :mrgreen

27 svi 2016, 10:03

pričam jučer s frendicom koja je razrednik osmašima, kaže da je pritisak roditelja na profesore užasan, od moljenja, prijetnji, svega... sve da bi se podigle ocjene za upis. Stvarno bi sve informacije nakon 15.5. trebalo zabraniti.

27 svi 2016, 10:08

:lol pa kaj nije to pravilo da 3 tjedna prije kraja nema kontakata :mrgreen :lol

meni to ide na žifce. i to je nekaj kaj fakat ne bih radila....to radi juniorka :lol :nata ali ona je fino i milo dijete i sve se dogovori sa svojim profama.
mi u ponedjeljak konačno imamo roditeljski vezano za upise. falimtebože. onda vjerojatno još imamo zadnji vezano za vukovar, u koji ipak idu i to zadnji dan škole, 10. i 11. ajde, barem za kraj svi zajedno još jednom idu malo na druženje....i onda ih još nakon škole profa iz njem. vodi u Salzburg...samo njemačke razrede :luv

27 svi 2016, 10:22

mi još nemamo ni najavljen roditeljski za upise :rodj A navodno je pravilo 2 tjedna, nemam pojma. Ali grozno mi je to, grozno. Kaže da doslovno i direktno prijete :shock
Odgovori