16 svi 2016, 08:46
tako nekako
i za sada je zadovoljna dobivenim informacijama. čekamo ostale dane otvorenih vrata...
16 svi 2016, 09:47
opće gimnazije su kao iste, ali bi ih ja ipak podijelila u dvije grupe: teže i lakše. Makar ove lakše gimnaziju i nisu lagane, nego su samo malo lakše od ovih težih
ove koje si popisala, po mojem bi bile teže
16 svi 2016, 10:14
a ja mislim da je to totalno krivo
16 svi 2016, 10:21
16 svi 2016, 11:28
16 svi 2016, 12:48
16 svi 2016, 13:38
konkretan primjer: npr. 1. opća gimanzija i 13. opća gimnazija - po onom kako čujem nisu iste težine i zahtjevnosti a obje su opće gimnazije, sam upisni prag im se jako razlikuje![]()
na to sam mislila kad sam ih u glavi podijelila na teže i lakše
nama su II, VII, III, VIII "sve iste", opće gimnazije
po vašim preporukama sam malo pogledala satnice, ali nisam se baš snašla što se tiče izbornih predmeta. Našla sam ih jedino u xvi, koja je jezična,pa u 3. postoji izbor još jednog jezika.
Iako naravno da to ovisi i o djeci i njihovoj ambiciji.
onda se osloniš na čistu intuiciju
16 svi 2016, 13:40
Berta je napisao/la:J bira školu "na osjećaj", u stvari još nemamo riješenu listu prioriteta, ali ima par škola i programa oko kojih se vrti. Kako je krenuo na dane otvorenih vrata tako se poredak na ljestvici mijenja. Ja sam odlučila minimalno utjecati, tj prezentirati mu koja škola što nudi i što treba gledati (slobodne aktivnosti, izborne predmete...), ali ni na jednu od onih koje razmatra nemam neki ozbiljan prigovor pa prepuštam njemu izbor. Btw još ne znamo ni hoće li izabrati matematičku (izglednije) ili opću
16 svi 2016, 14:14
i tak sam lijepo posložila i isprintala.
to je ono, kad neplanirano siđeš s tramvaja, ko moja juniorka, i odeš u buduću školu, onak malo prošećeš po njoj, i skupiš dojmove
17 svi 2016, 08:16
nekako mi je tesko ufurati se u konkretan primjer da se netko dvoumi izmedju 1. i 13. jer je to malo preveliki raspon. Onaj ko se dvoumi izmedju te dvije po meni trebao bi svakako izabrati 1. jer je vjerojatno poticajnija. Pretpostavljam.
17 svi 2016, 18:19
17 svi 2016, 22:59
medo14 je napisao/la:Tako da moje iskustvo je da ako dijete ima ikakvu viziju da je matematički, jezični i sl. tip, da zna već koja područja ga zanimaju da je bolje već odabrati smjer. Isto tako je potrebno prije upisa dobro razmisliti da li je dijete spremno na jaki dril, da li je kampanjac ili redovan u učenju i da li je takva jaka škola za njega. U razredu moje gimnazijalke već sad na kraju 1. razreda ima određeni broj klinaca za koje je evidentno da su sa visokog prosjeka koji je blizu ili točno 5.0 spali na 1,2,3 ocjene. Ponavljam, to je moje mišljenje ovako kako vidim sa strane
dosta važno. fakat treba razmisliti da li je to to. ja sam protiv toga da se drila u "teškoj" gimnaziji...u bilo kojoj varijanti. mislim da naši programi imaju veliki balast količine nepotrebnog gradiva....ta širina
tak su znali nama reći...treba učiti
18 svi 2016, 08:18
18 svi 2016, 08:24
Dobri andjeo je napisao/la: ... Za mene laka skola znaci, da znas iz ceg se uci za test, sta ce bit u testu, dobfo izvjezba za test, najavi test i ispitivanje,mogucnost da se javis za usmeni i rijesis usmenog, mogucnost ispravka ocjene, dakle sto vise transparentnosti i zelje da ucenik nauci a ne da ga zeznes i maltretiras i hvatas nespremnog...
18 svi 2016, 08:54
U razgovoru s roditeljima čija djeca idu u gimnazije čula sam samo dva mišljenja:-
-roditelji bistrića: pa nije baš tak teško, uči redovito, svaki dan par sati i to je to
-roditelji ostalih: 2-3 profesora posvećena radu, gradivu i učenicima, ostali odrađuju program, ispitivanja nenajvljena, ispravak negativnih uz instrukcije iz mat/kem/fiz/strani jezik, zezanje/maltretiranje/hvatanje nesprenog...da, često, pogotovo oni koji ostave "krivi dojam"

18 svi 2016, 11:45
Za mene laka skola znaci, da znas iz ceg se uci za test, sta ce bit u testu, dobfo izvjezba za test, najavi test i ispitivanje,mogucnost da se javis za usmeni i rijesis usmenog, mogucnost ispravka ocjene, dakle sto vise transparentnosti i zelje da ucenik nauci a ne da ga zeznes i maltretiras i hvatas nespremnog.
Nismo za sada plaćali repeticije ni instrukcije (iako za prvi razred najvažniji je dobar dril u osnovnoj) niti primjećujem da je njima škola sada dril i muka (jedna je 1. razred, druga je završila 4.). Vole, baš obje vole ići u školu i učiti (ponekad
). lucijanka upisuje jedan razred, prvi jezik engl. ...recimo nama to nije zanimljivo, iako će neki reći da je razlika u jednom satu tjedno, ali drugačiji je program za drugi nego za prvi jezik....i drugačije se radi. 4. je najbrojnija....onda su ove dvije, u centru. treba pogledati i kak kotiraju na natjecanjima iz jezika, koje međunarodne razmjene imaju....18. je dosta jaka iz francuskog, niti njemački im nije loš
E takva nam škola treba, koja će dobro zainteresirati za nastavu, "otkriti" što mu ide, posvetiti se svim učenicima, bez obzira na uspjeh...ima takva?
bjezim odavde da ne postanem predosadna
Drzim vam fige za upise
18 svi 2016, 12:50
19 svi 2016, 11:44
19 svi 2016, 14:29
19 svi 2016, 14:39
marelica je napisao/la:-kaj znači prijava u sustav? jel to provjera unešenih podataka, ispravnosti podataka...?
marelica je napisao/la:a prijava programa? - to je prijava u škole? i za to ima samo jedan dan? pa to bu bil urenbes!
19 svi 2016, 14:49
19 svi 2016, 15:40
19 svi 2016, 16:04
19 svi 2016, 21:25
21 svi 2016, 10:54
21 svi 2016, 12:27
21 svi 2016, 15:28
znači za 3 tjedna. 27 svi 2016, 10:03
27 svi 2016, 10:08
pa kaj nije to pravilo da 3 tjedna prije kraja nema kontakata
ali ona je fino i milo dijete i sve se dogovori sa svojim profama.
27 svi 2016, 10:22
A navodno je pravilo 2 tjedna, nemam pojma. Ali grozno mi je to, grozno. Kaže da doslovno i direktno prijete