Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Tema je zaključana

Re: Polaznici glazbenih škola - 2. dio

14 lip 2013, 10:21

I Filip je završio drugi gitare, čista 5 :joy
Ema mi je upala na klavir, i stvarno mogu biti sretna jer je na audiciji bilo preko 40 djece :shock

Ugl. sad imam nedoumice :) Kako riješiti pitanje klavira kojeg nemamo. Naravno, spremni smo kupiti pianino, ali pitanje za sve koji idu na klavir, može li proći digitalni ili baš mora klasični? I ako netko ima preporuku.. Naravno, ne da mi se davati hrpe novaca,a ona npr. odustane za godinu dana :znoj

hvala svima :mah

14 lip 2013, 10:31

L jučer dobila 5 na ispitu :joy
J ove godine nema ispit al isto je bio baš uspješan :dada rekao mu učitelj da do 15.8. ne mora ni pipnuti trubu ako mu se ne da. Al onda treba početi svaki dan da dobije kondiciju prije početka školske godine.

Kruna posavjetujte se s učiteljem, obično nisu baš oduševljeni električnim klavirom al treba pitati. Moja nećakinja ide privatno i doma vježba na električnom.

14 lip 2013, 10:47

moja je dobila 4 :znoj
od jeseni bi trebala imati novu gitaru, normalnu (do sada je svirala na 3/4), a od jeseni i sestra kreće u glazbenu - svirat će cello (to ćemo unajmiti u školi)

14 lip 2013, 14:39

I moj violinist je dobio petaka, a curka ja nakon tri godine slušanja brata ove godine odlučila ipak na audiciju, upisala je čelo :), pa ćemo sad duete svirati.

14 lip 2013, 16:00

Kris, bravo za momka, a bome i za curku.
I ostalima veliko bravo :).
I mom sinu isto, jucer je imao ispit i dobio je 5 :). I sollfegio isto :). Nakon ispita su svim prvasicima rekli da su svi dobili 5, netko jacu a netko slabiju peticu. Sad mog zanima koja je njegova :lol.

14 lip 2013, 22:54

mama courage je napisao/la:
mao je napisao/la:najbolje je sve u dogovoru s ravnateljstvom. i napisati molbu školi kad ravnateljstvo kaže. nismo mogle odmah upasti u drugi razred, ali smo mogli i 1. i 2. odjednom polagati. tj. krenula je recimo s 1. solfeggio i onda se u drugom polugodištu prebacila na drugi solfeggio, malo smo još uzeli 2-3 sata dodatno, da joj se sve posloži. za klavir su odmah krenuli na jače kompozicije.

Hvala.

kruna je napisao/la:Ugl. sad imam nedoumice :) Kako riješiti pitanje klavira kojeg nemamo. Naravno, spremni smo kupiti pianino, ali pitanje za sve koji idu na klavir, može li proći digitalni ili baš mora klasični? I ako netko ima preporuku.. Naravno, ne da mi se davati hrpe novaca,a ona npr. odustane za godinu dana :znoj :mah

Novi el. klavir košta kao solidni polovni pianino kojeg, uz malo sreće (neće ova kriza beskonačno), možeš u principu prodati za iste novce. Tako su meni rekli, ali sam u međuvremenu posudila pianino od nećaka mi koji trenutno studira u drugom gradu. Kako se njegov studij bliži kraju tako ćemo uskoro trebati zaista krenuti u nabavku.

Čestitke, još jednom, svima.

14 lip 2013, 23:16

Svima čestitam!

Mi ćemo ići ovu godinu u pripremni razred, i baš mi je drago zbog toga. Nisam ni znala da ga imamo. :ajme

mao je napisao/la:solidni polovni pianino kojeg, uz malo sreće (neće ova kriza beskonačno), možeš u principu prodati za iste novce.
:dada istina je, moji su upravo ovo uradili, kupili za mene polovan i kasnije kad sam prestala ići u muzičku, za iste novce ga prodali,
tu ne možeš promašiti.

15 lip 2013, 17:36

Kruna mi imamo digitalni tj elektricni neki hemingway i taj je ok za osnovnu. Kostao je novi oko 4000 kn. Prof je rekao da je to ok za os. I eto z. Ima 5 iz klavira. Nikakve joj razlike nema nit sto fali.

15 lip 2013, 17:38

Kris bravo za curku :joy svaka cast! A sto s baletom ?

15 lip 2013, 23:17

čestitam starim i novim polaznicima :joy

nama je podjela svjedodžbi za desetak dana tako da znam samo da joj je profesorica iz solfeggia rekla da će imati 4, a na ispitu iz violine je dobila 5, a da li je to i ocjena iz instrumenta ne znam.

15 lip 2013, 23:20

Dobri andjeo je napisao/la:Kris bravo za curku :joy svaka cast! A sto s baletom ?

Ne pitaj, duga priča, kaže da će sve stići ... ja sam totalno protiv pretjerivanja s aktivnostima, ali ne želim joj ni zabraniti kad baš želi ...

15 lip 2013, 23:21

Lasto, ocjena is solfeggia je posebno, a posebno iz instrumenta, mislim da se svaki ispit posebno ocjenjuje ...

15 lip 2013, 23:33

znam da je posebno soleffigio, a posebno instrument. Nego ne znam da li je ocjena koja se dobije na ispitu iz instrumenta ujedno i ocjena iz instrumenta.

16 lip 2013, 07:34

lasto, tako je kod nas :dada

17 lip 2013, 12:05

hvala na odgovorima :mah

19 lip 2013, 11:41

Ne, gleda se cijela godina. Bar kod nas. Ako u za

29 lip 2013, 07:32

gitaristica završila 3. razred s vrlo dobrim uspjehom, mlađa sestra upisana u prvi razred - violončelo :)

29 lip 2013, 08:33

čestitke! Mi nećemo pipnuti instrumente do polovice kolovoza, a onda treba početi.

29 lip 2013, 13:58

Cestitke sestricama :zivili a tek kad se treca ukljuci :joy
Hajdi tako sam i ja isplanirala :)

06 srp 2013, 22:52

jeste li vidjeli:

http://www.youtube.com/watch_popup?v=UJrSUHK9Luw

07 srp 2013, 06:36

jesam, i njihov i drugi projekt iz JAR

26 kol 2013, 15:04

hojla, čekamo na novi topik za novu školsku godinu :dada

30 kol 2013, 20:44

Mi ovaj tj poceli sa svirkom svaki dan po pol sata da se zagrijemo. Violistica zaboravila note :zub i dalje ne kuzim taj princip sa stalnim pisanjem prstiju . Ne kuzim kako ce naucit ako joj prof pise stalno prste. Ona npr ne zna nis odsvirat samo po notama ako joj ne pisu prsti ispod??!

30 kol 2013, 21:44

DA to nasi prof nikad nikad nisu radili, to se mora znati.

30 kol 2013, 22:15

Hajdi je napisao/la:DA to nasi prof nikad nikad nisu radili, to se mora znati.

Isto i kod nas

31 kol 2013, 07:25

i kod nas isto
moja je počela vježbati polovinom mjeseca i svira 45 minuta dnevno, ako preskoči, nadoknađuje sljedeći dan :nesvist

31 kol 2013, 08:23

Moj nije jos palice uzeo u ruke. Svirao je frulicu i sintic, ali bubnjeve ne.

31 kol 2013, 08:51

ja sam nju u pocetku tjerala i vjezbali stalno da zapamti a onda mi je prfo rekao da ne . pazi ona je 3 r i jos joj pise. violinama ne pise samo violama. :conf kako ste to naucili, ja cu nju za njeno dobro natjerat svaki dan da prepisuje note i prste .glupo mi je ovako ako nema nekog smisla. a ne znam kakvog bi imalo. :conf

31 kol 2013, 08:52

kad se povecava satnica , jel sad u trecem razredu sat traje 45 minuta ? nama je dosada trajao pol sata.

31 kol 2013, 11:12

moja će sad 3. razred gitare i u tiskanim skladbama koje joj profa kopira još uvijek vrlo često pišu polja, ne na svakoj noti, ali dosta često. Tako je u knjigama iz kojih uče. po meni to nije problem, vidim da se dio jednostavno negdje usput kroz vježbanje sam upisao u glavu odnosno i nesvjesno sad povezuje tonove i žice, a tu i tamo joj ipak još ovo pomogne.
R je počela svirati zadnjih par dana, dobila je dvije skladbe za preko ljeta, jednu je gotovo savladala, al s drugom se baš neće proslaviti ako je ne savlada ovaj vikend :lol još ima 3/4 gotaru, nadam se da još nećemo morati kupovati veliku :p

ovo za trajanje sata me isto zanima
Tema je zaključana