Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Tema je zaključana

Re: Polaznici glazbenih škola - 2. dio

18 ruj 2011, 20:17

R za sada vježba 10-20 min svaki dan, sad je počela vježbe lijevom rukom i to joj nije baš drago raditi jer kaže da je bole prsti od stiskanja zice. Trebat ce vjerojatno malo vremena da se prstići priviknu na zice gitare

18 ruj 2011, 20:27

DA moj je bio na produkcijama i mislim da to pali za prvu godinu, ove godine ima svakako kolokvije (ne znam točno koliko i kako, ali nešto svira, mora navježbati ljestvice ...)
I, ne boj se ako imaju smisla sve će se to samo odraditi ne moraš se ti puno brinuti :).

18 ruj 2011, 22:20

Ne znam kako to ide s produkcijama. Ovdje su ionako svaki čas. Kod nas je tako da ako sudjeluje na nekom od natjecanje - nema završnog ispita.
Nikad nismo žicali profesoricu za neku produkciju. Oni naime imaju obavezu imati nekoliko puta javni sat i produkcije.

Na tebi tj. na curama je samo da slusate profesore. O drugim stvarima uglavnom ne trebate razmišljati :kiss

20 min. je dovoljno ako stignu za to vrijeme naučiti ono što su profesori zadali.

20 ruj 2011, 09:06

I mi smo počeli s pjesmicama na harfi.
A za kraj sata je Mi dobila slobodno za improvizaciju, profesorica joj je davala ritam a ona je sama mogla svirati kako je htjela. Zanimljivo.

20 ruj 2011, 13:09

Berta je napisao/la:R za sada vježba 10-20 min svaki dan, sad je počela vježbe lijevom rukom i to joj nije baš drago raditi jer kaže da je bole prsti od stiskanja zice. Trebat ce vjerojatno malo vremena da se prstići priviknu na zice gitare

:dada
i uzeti nešto za učvršćivanje noktiju - za desnu ruku ;)

24 ruj 2011, 07:59

moja je na klaviru dobila pohvalu da zna i sto nisu ucili i da sve ritmove moze svirat. uglavnom ogromna je razliku u napretku u odnosu na violu. viola jos vjezba prstice, prebire po zici dok klavir vec ohoho svira po dvije tri pjesmice za zadacu.
no nema za sada problema jer ova prva svira klavir po notama a ova druga to odmah napravi po sluhu na klaviru ;) a i po zicama gudalom je skuzila po sluhu twinkl twinkl :)

03 lis 2011, 11:18

Samo da prijavim prvi žulj(ić) na prstiću od vježbanja harfe. Mi je jako jako ponosna na njega :luv
Eh da mi ju je čuti/vidjeti kako svira...

03 lis 2011, 12:14

Natasa36 je napisao/la:Samo da prijavim prvi žulj(ić) na prstiću od vježbanja harfe. Mi je jako jako ponosna na njega :luv
Eh da mi ju je čuti/vidjeti kako svira...

Sigurno će ubrzo biti neka produkcija :), a možda možeš i zamoliti da budeš na kojem satu :) (kod nas to nikad nijebio problem, čak su u prvoj godini poticali da roditelji budu prisutni da doma pomognu djetetu :))

03 lis 2011, 15:27

jel se ocekuje od roditelja da idu na neke individualne informacije kod prof. ? ja ih ne vodim na sviranje pa ne vidjam profesore.

03 lis 2011, 15:33

očekuje se da se roditelji informiraju i kod prof. instrumenta i kod prof, solfeggia
kod nas se s prvom može popričati prije ili poslije sata, a s drugom ili po izvješenom rasporedu ili nakon sata

04 lis 2011, 08:14

Jučer me zvala D. učiteljica violine da je dođem poslušati (ja jedva dočekala :mrgreen ) i njih dvije su zajedno odsvirale neku melodiju.
Uglavnom, ja sam ostala :shock
To je zvučalo predobro, baš me ostavila bez teksta.
Uglavnom, učiteljica je jako zadovoljna s D. i rekla mi je da je zbilja gušt raditi s njom jer jednostavno sve upija pa će krenuti malo brže s nekim stvarima nego je planirala.
Napomenula mi je i da svaki sat, zadnjih 5 min. slobodno uđem u učionicu da poslušam D.
Sve u svemu, D. je na sedmom nebu što mi je jako drago jer se violina definitivno pokazala kao "njen" instrument :)

04 lis 2011, 09:18

bravo za malu violinisticu :joy

04 lis 2011, 09:25

Bravo za violinisticu i super ako je kliknula s profom :), mislim da je to uz talent jako važno.
Moj i njegova su oboje malo temperamentni i kad je dobro je super, kad je loše je loše :ajme

04 lis 2011, 17:10

super :yess
ja stalno nekaj prikupljujem. prvo klavir, pa klavirski stolac, sad sam shvatila da nam treba stalak za note za violu :lol
jel kod stalka ima nekaj bitno ili je stalak stalak ?

04 lis 2011, 17:33

mi imamo neki obični najobičniji, glavno da se može podešavati visina i nagib

04 lis 2011, 21:34

Mislim da je stalak - stalak, tj, da se svi kupovni mogu podešavati po visini.
Bolji su naravno drveni jer se ne klimaju (takve imaju GŠ), ali mislim da toga nigdje nećeš naći za kupiti.

04 lis 2011, 22:05

DA a mene sasd sram reči da ja još uvijek I nisam kupila stalak :ajme . Gledala sam imaju neke metalne koji se sklope, onda neki što se stavi na stol ...
Baš ću ovih dana ako stignem pogledati, pa napišem.

05 lis 2011, 06:33

bravo za violinisticu D.! :joy

05 lis 2011, 07:30

http://www.musicmax.hr/proizvodi/stalci ... ote/10777/
ovaj sam nasla i odlucila naruciti. ja sam sve narucila preko web shopova jer kod nas nema ducana s glazbalima.. cak i klavir.

05 lis 2011, 09:53

Super!
Jedino će ti se klimatati, ali to je tako.

05 lis 2011, 10:52

Sun, bravo, baš mi je drago za D :srca

Kris, produkcija? Što je to?
Mi vodi MM pa sam ja relativno rijetko u muzičkoj, iako u ponedjeljak sam išla po nju, malo sam prisluškivala... Znam da uključuju i lijevu ruku, sad više nije smao "lupkanje" nego i svira nešto s njom i tako. I gumbiće neke podešava sama bez greške.
Jesam rekla da ja harfu još nisam vidjela iz blizine - recimo na pola metra, da zbilja VIDIM i eventualno mogu dotaknuti?

05 lis 2011, 11:38

Natasa36 je napisao/la:Sun, bravo, baš mi je drago za D :srca

Kris, produkcija? Što je to?
Mi vodi MM pa sam ja relativno rijetko u muzičkoj, iako u ponedjeljak sam išla po nju, malo sam prisluškivala... Znam da uključuju i lijevu ruku, sad više nije smao "lupkanje" nego i svira nešto s njom i tako. I gumbiće neke podešava sama bez greške.
Jesam rekla da ja harfu još nisam vidjela iz blizine - recimo na pola metra, da zbilja VIDIM i eventualno mogu dotaknuti?

Produkcija su povremeni nastupi na kojima klinci sviraju što su pripremili - kod nas ima više kategorija tih nastupa, čini mi se da odaberu da svi bar koji put nastupe, ovi bolji češće ...

05 lis 2011, 13:13

da, kod nas ako imas dvije produkcije u godini ( a idu samo dobri, odlicni ) nemoras na ispit na kraju pred komisiju.

05 lis 2011, 14:17

Hvala cure, ja o tome pojam nisam imala. Ne sjećam se da je toga bilo prije 35 godina kad sa ja išla u muzičku (ili baš nisam bila tako dobra :mrgreen )

05 lis 2011, 16:36

kod nas su to mali koncerti koji idu redovito tijekom godine (utorkom, srijedom, četvrtkom) i sviraju svi

06 lis 2011, 11:15

U našoj GŠ postoje javni satovi i produkcije.
Javni sat ima svaki profesor redovito, mislim 2x godišnje, tu sviraju uglavnom svi.
Produkcije kombiniraju s drugim profesorima.

Nastupanja su dio obrazovanja.
Tako da će ih biti i previše ;)

08 lis 2011, 17:18

nas stalak je metalni i nista se ne klima :dunno kupila sam ga u onom ducanu u Zagorskoj, ne znam mu sad ime, ali nije bio skup
R ima malo zadebljanje na kaziprstu lijeve ruke i to ju je razveselilo do ludila kad je skuzila da je od zica. Inace vjezba gotovo svaki dan, ne svaki s jednako enuzijazma, ali vidi se da napreduje i vec ima taj neki rad prsticima po zicama dok prebire da ne mogu vjerovati da se to kuzi nakon samo mjesec dana. Uciteljica kaze da se trudi i dobro radi, sto je za R najbolji poticaj da nastavi. Najcesce vjezba kad je sama doma, onda mi samo pokaze sto je naucila.
Noktice smo namazali za zastitu (hvala Ina :))

a kako harfistica vjezba kod kuce? :conf

11 lis 2011, 10:16

Evo nam prve produkcije na vidiku, početkom 11. mjeseca. Jedva čekam!!!

11 lis 2011, 15:30

bravo , svaka cast !

11 lis 2011, 15:36

a kako harfistica vjezba kod kuce? :conf

Berta, nisam vidjela pitanje, oprosti. Ona vježba u muzičkoj, ima termine 2 x tjedno po pola sata.
Iako harfi ima u raznim veličinama - velikih i malih, nemam ju namjeru kupovati, bar ne tako skoro.
Vježbanje se plaća kao najam instrumenta.

Još nismo dobili uplatnice, uh.
Tema je zaključana