MON je napisao/la:da skratim - izi ili hard lova (iskreno, ja ne mislim da je ikoji rad s djecom izi mani ako se pošteno odrađuje), instrukcije su nekoj djeci i roditeljima potrebne od kad su im potrebne a to ovisi o mogućnostima, sposobnostima i koječemu. i zaista mislim da je nesmotreno reći da je to glupost i načelno nepotrebno jer je apsolutno veći gaf propustiti određeno obrazovno doba zato da netko ne bi "lagano zaradio" i zato jer "to se mora moći bez instrukcija" u osnovnoj školi.
X
ode mi post a ne da mi se sve ponovo..
no, ja istinski vjerujem da je teze i izazovnije raditi sa djecom mlađeg uzrasta, podjednako i u institucionalnim kao i u vanškolskim okvirima.
pri čemu pravim razliku čak i između predmetne i razredne nastave, u korist predmetne.
a posebno kad je rijec o sistemu obrazovanja (kao što je ovaj koji nam je iznjedrila naša geografija) gdje postoji apsolutan prekid u komunikaciji na relaciji škola-pedagoški zavod i ministarstvo - fakultet (pedagoški smjerovi).
paušalne procjene pedagoško-instruktivnog rada (na nivou osmoljetke) kao nečeg što može svako, kakve često srećemo, samo doprinose trivijaliziranju profesije u cjelosti.

)...šta se najednom desilo da je mnogim tim mamama unajmljivanje instruktora s dobrim cjenikom (da, da, znanje treba platiti...i neka)
na MONin post.
. Generaliziranje ili mjerenje svojim mjerilom rijetko daje stvarnu sliku. Zar nije svatko od nas naišao na situaciju da sam sebe demantira i na novije od par godina mišljenje, neki ranije sasvim logičan stav?
su treći. Mirno hladne glave sjedanje uz dijete koje prihvaća pomoć roditelja koji zna dovoljno o nečemu (ili se može podsjetiti) i može pomoći je npr. četvrti. Prema kapacitetima i naravi roditelja svak će nešto "odabrati". 

.