Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
09 stu 2014, 20:51
čestitam i držim fige za državno
29 pro 2014, 10:54
Evo je L sa svojim kvartetom flauta, sviraju glazbu iz crtića Frozen
http://youtu.be/BcI4ctObSxc
14 sij 2015, 14:19
bravo za L. :
je li ono J. na dedeku mrazu? slatkica
08 tra 2015, 14:44
moja mlađa pjeva u ovom zboru
http://www.gsjh.hr/?p=762
16 lip 2015, 16:34
Zamro nam topić.
Ako ste kao ja, onda razumijem: umorna od razvažanja, sretna što je konačno kraj. Ali njegovo zadovoljstvo je nemjerivo...
Prof. nam je sugerirala da ga pošaljemo na neki kamp, seminar i sl... gledala sam malo cijene i sve mi se čini poprilično skupo (treba tome pridodati još i put, boravak i ostalo...)... imate li kakva iskustva? Grožnjan? Hvar? Kaštela? još nešto? Odnos cijena/kvaliteta? Proces aplikacije?
16 lip 2015, 16:45
Bravo!!! To je jedan od najuglednijih glazbenih zborova i općenito glazbenih škola!! Kak ste ju upisali, preko audicije ili? Nastupaju li često?
16 lip 2015, 17:20
mao - ako si mozete priustiti, svakako ga posaljite. Mozda u Groznjan za prvi put jer je jos malen, a blizu vam je. Mislim da i u Porecu ima ljetna skola.
Moje iskustvo je pozitivno - starija je proslo ljeto bila na Bracu, u ljetnoj skoli gitare (Kastela su joj bila preblizu

) Smjestena je bila u skoli, a ja sam je dovela i dosla opet na zadnja tri dana.
Prijavu sam odradila on-line, platila na licu mjesta.
Dogodine bih i mladju rado poslala, vidjet cemo kako ce napredovati.
16 lip 2015, 17:20
mamamana - ona ide u tu glazbenu školu, kao i starija sestra, i jako je željela pjevati pa smo pitali profu zborovođu može li doći jer gudači ne idu na zbor (njima je obavezan orkestar). na audiciji su ih samo razvrstali po glasovima
i starija pjeva u zboru, oni već i međunarodne uspjehe nižu
http://www.dalmacijanews.hr/clanak/qp6b ... -sa-zlatomedit: nastup na prošlogodišnjem državnom, 1. mjesto
https://www.youtube.com/watch?v=aMgNy5UGpZc
16 lip 2015, 18:19
Divno, divno! Bravo!
16 lip 2015, 18:55
ina diivno

kod nas zavrsilo s danasnjim danom. prvi razred prosao bolje od ocekivanog. ucka krece K pripremati za natjecanja. pristali smo, no nemam ideju sta nam to donosi.
takodjer bi trebali kupiti H flautu do jeseni i to nam je poprilican trosak
17 lip 2015, 05:46
Za završne ispite oboje dobilo odličnu ocjenu

. L čeka samo još jedna godina flaute.
Crasy daisy, koju flautu vam prof preporučuje?
Čestitke svima za uspješno završenu školsku godinu!
17 lip 2015, 08:23
hajdi sam sam tek skužila da sviraju frozen!! pa to je moja doma progutati s oduševljenjem!! moram joj pustiti
17 lip 2015, 11:02
ina - hvala. Odlučila sam da ću odlučiti kasnije

,kad doznam cijene i termine (sedmi mjesec nam je popunjen) i prekrojim crne fondove.
CD - kod nas (a vjerojatno je tako i u drugim školama) troškove većine natjecanja pokriva škola, ukoliko djeca prođu audiciju, a broj mjesta se određuje prema količini novca kojima škola raspolaže.
Čestitke svima
17 lip 2015, 12:40
Troškove natjecanja u principu pokriva škola (mi nismo nikad morali noćiti, ali mislim da je i to plaćeno za djecu, roditelji valjda sami plate ako idu). Priprema za natjecanje je inače povezana sa intenzivnim vježbanjem

i doma a i u školi (dodatni satovi, ovisno o ambicioznosti i volji profesora - puno više naprave u jednom satu s profesorom nego sami u principu)
I moji su dobili petake na ispitima

.
Čestitam svima na uspješno odrađenoj godini, nije loše da sviraju nešto i preko ljeta
17 lip 2015, 13:02
Ima li možda netko od vas kakve info o ljetnim tečajevima gitare, pjevanja ili klavira? Iz Zagreba smo i gledala sam ponudu Rock akademije i Bonar glazbene škole, ali me zanima ako vi iz prve ruke imate kakav dobar savjet, dobro bi mi došlo

?
17 lip 2015, 13:06
samo uguglaj - ljetna škola gitare - izbacit će ti sve što se nudi: Karlovac, Koprivnica, Poreč, Kaštela, Pučišća...
ah, sad kužim da te zanimaju tečajevi, ovo gore nabrojano je za djecu koja pohađaju glazbene škole
edit: u tom slučaju ti je zanimljiv ljetni tečaj u Rock akademiji
17 lip 2015, 13:59
Hajdi je napisao/la:Crasy daisy, koju flautu vam prof preporučuje
sad svita na iznajmljenoj 211 i najvjerojatnije cemo joj takvu i traziti. prof kaze da gledamo i 271.
17 lip 2015, 14:14
L ima Yamaha YFL-271 i super joj je. Kupovali smo ovdje kod nas na
www.lastra.si.
17 lip 2015, 14:28
Kris2 je napisao/la:Troškove natjecanja u principu pokriva škola (mi nismo nikad morali noćiti, ali mislim da je i to plaćeno za djecu, roditelji valjda sami plate ako idu). Priprema za natjecanje je inače povezana sa intenzivnim vježbanjem

i doma a i u školi (dodatni satovi, ovisno o ambicioznosti i volji profesora - puno više naprave u jednom satu s profesorom nego sami u principu)
I moji su dobili petake na ispitima

.
Čestitam svima na uspješno odrađenoj godini, nije loše da sviraju nešto i preko ljeta

da, nocenje pokriva skola, za djecu i ucitelja, za roditelje ne

. moj je imao jako puno intenzivnih proba prije natjecanja.
17 lip 2015, 15:13
Hajdi je napisao/la:L ima Yamaha YFL-271 i super joj je. Kupovali smo ovdje kod nas na
http://www.lastra.si.
takve su cijene i kod nas, mozda malo vise.
17 lip 2015, 15:58
Probaj naci rabljenu.
Moja jedna se s viole prebacuje vjerojatno na 1 pripremni solo pjevanja . 29.6 cemo tocno znati. Prosla je audiciju nego su neki tehnicki problemi u pitanju.
17 lip 2015, 16:22
Puhački i duhački instrumenti su dosta delikatni pa je pitanje da li bi rabljena bila ok. Flautu bi u svakom slučaju morao isprobati učitelj jer vi ne možete laički procijeniti da li je instrument kvalitetan. Tako bi uvijek trebalo napraviti kad se kupuje rabljen instrument.
Naš učitelj je išao u dućan isprobati trube kad smo kupovali i savjetovao nam je najbolju u određenom rasponu cijena.
24 lip 2015, 06:34
R je zavrsila 4. razred, s ocjenama iznad ocekivanja (4,4,5). Dobra vijest je da ju je prosla kriza sto ju je drmala zimus da se zeli ispisati. Moramo kupiti novu gitaru, ova joj je preslaba
09 srp 2015, 07:27
prekjučer smo i s glazbenom završili preuzimanjem svjedodžbi i upisom
starija je prošla s 3 (blago je rečeno da sam razočarana), mlađa s 4
starijoj sam rekla da ako se ne želi potruditi, da nema šansi da će ići u srednju glazbenu.
09 srp 2015, 10:20
mi smo jucer imali podjelu svjedozbi ali nismo isli jer je sestas na izletu u italiji

.
ali mislim da tu ne bi trebalo biti iznenadjenja, ima 5 iz instrumenta i komorne, a 4 iz solf.
vjerojatno ce sljedece godine dobiti i klavir, pa ozbiljno razmisljamo o ispisu iz izbornih predmeta (talijanski i informatika). nezgodno je jer se zahtjev za ispis treba predati do 15.08. a voljela bi ipak vidjeti raspored prije konacne odluke. i nije mi jasan taj datum kad su u skoli 15.08. na godisnjem.
09 srp 2015, 10:29
Mala Bornica je napisao/la:vjerojatno ce sljedece godine dobiti i klavir, pa ozbiljno razmisljamo o ispisu iz izbornih predmeta (talijanski i informatika). nezgodno je jer se zahtjev za ispis treba predati do 15.08. a voljela bi ipak vidjeti raspored prije konacne odluke. i nije mi jasan taj datum kad su u skoli 15.08. na godisnjem.
ovo i moju muči, ona bi ostavila talijanski, a informatiku bi maknuli
i, da, nisam sigurna hoće li dobiti klavir jer je prošla s dobrim
09 srp 2015, 14:23
Moja se s viole prebacuje u 1 pripremni solo pjevanje , prosla je s 4 vjerujem jer ima zbor5, orkestar 4, violu 3, solf 3. Druga je klavir zavrsila s 5.0

i nastavlja s klavirom.obje razmisljaju osrednjoj al vidit cemo s obzirom na selidbu u zagreb .
09 srp 2015, 14:36
moje su obje 5.0, s tim da je kod K solf bio graničan, no zadnje diktate je dobro odradila ba joj je zaključila 5. naravno to je tek prvi razred
09 srp 2015, 14:49
Inna kod nas srednju glazbenu upisuju samo stvarno najbolji učenici. Kako se uz srednju glazbenu (program umjetničke gimnazije) ne može raditi paralelno još jedna srednja škola (što se mislim može u Hrvatskoj) onda se za tu školu odlučuju samo đaci koji se misle u životu profesionalno baviti glazbom.
09 srp 2015, 15:01
Hajdi, ona je mentalno odustala od gitare i zeli u srednjoj ici na pjevanje. Bez obzira na ovogodisnji los uspjeh, nije htjela odustati vec zeli izgurati glazbenu do kraja.
Plan joj je da nakon osnovne upise najprije pripremnu pa onda kasnije i srednju (ona je alt i profa je rekla da ti glasovi kasnije sazrijevaju i da nema zurbe).
I da, ona sebe vidi na pozornici, rekla bih da to je zelja za ozbiljnim bavljenjem glazbom, klasicnom glazbom.
Buduci da jos nije napunila 13, ja sve njene zelje i planove uzimam s rezervom jer tko zna sto se sve moze promijeniti u sljedece dvije-tri godine.
Btw, jedan zbilja odlican ucenik nije prosao prijemni za srednju glazbenu, a drugi osrednji je. I sto ce sad ovaj koji nije prosao jer je, mozda, imao los dan?