Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Odgovori

Re: Plaćanje produženog boravka u Zagrebu

17 svi 2011, 11:06

joj, Miki, svaka cast :lol znam da nije smijesno, te si drzavne sluzbe dozvoljavaju svasta, ali zaista svasta. odnosno, njihovi djelatnici. strava. ali, evo jedne price s poz. zavrsetkom. ja sam prosli tjedan pokusavala na bespl.telefonu od HZZO-a doznati status svog zahtjeva za dopunskim zdr.osigur., dugo sam odolijevala, sad vidim da je u stvari samo meni na stetu (financijsku) pa pokleknuh.
i daklem, zovem ja cijeli dan, linija je ocito preopterecena, konacno slucajno piknem i zvoni, aleluja. javi se automat, kao svi zauzeti nek cekam. i tako 2x, ja strpljivo cekam. na kraju baba digne tel. i cujem ju kako s nekim prica i poklopi. AAAAAAAAAAA :angry :angry :angry poludila sam. otisla na njihovu web stranicu, uzela prvu mail adresu koju sam pronasla, napislaa mail, evo ga dolje i ostavila svoj broj mobitela. ne biste vjerovale, drugo jutro su me nazvali, ispricali se i sve mi informacije rekli preko tel. zena je bila toliko ljubazna da sam maltene ja nju skidala s tel. ;)

"Poštovana,

Danas čitav dan pokušavam dobiti informaciju vezano uz dopunsko zdravstveno osiguranje na broj naveden na vašim stranicama. Razumijem da ima puno upita i da je linija vjerojatno preopterećena, no i kada je kolegica digla telefon, odmah ga je spustila!!!

Trebam li napomenuti da iz dijela MOJE plaće dotična prima plaću i da joj je to posao, rad sa strankama?!?!?

Zanima me, ukoliko sam zahtjev za dopunsko zdravstveno osiguranje predala u vašem uredu 29.04.2011 KADA mogu očekivati ponudu, ugovor, uplatnicu, što već???

Zahvaljujem na razumijevanju"

17 svi 2011, 11:09

ovo za potvrdu za dijete mi je rekla zena u poreznoj jutros kad sam dosla po potvrde, i svaka joj cast, naravno da nisam znala da i to treba.

17 svi 2011, 11:39

palunkica je napisao/la:Cijena obroka skače s 12 na 16,5 kuna na dan. Dakle, oko ili nešto više od 300 kuna je prehrana. Plus 400 boravak.

I to se pomnoži sa 2 ako imaš dvoje školaraca...

Čula sam za ovu glupost sa dječjim prihodima :ajme

Fakat je zanimljivo da jepriča s boravkom prošla, provukla se u sjeni cirkusa s vrtićima...

17 svi 2011, 11:42

:roll jel to u opčini sa njegovim OIB-om preuzmem? :ne

17 svi 2011, 11:42

da. ili jmbgom, oib naravno nisam imala, jmbg slucajno jesam

17 svi 2011, 11:44

ali ozbiljno razmisljamo o ispisivanju iz boravka sljedece skolske godine. odnosno, ostavili bismo ga na rucku, pa poslije neka ide kuci.

ovako kako sad izgleda boravak ne vrijedi ni lipe :ne

17 svi 2011, 11:47

Isto tako. MI ćemo ga upisati, i ako se nešto drastično ne promijeni ispisat ću ga.

17 svi 2011, 11:50

Ja nažalost nemam izbora i da mogu držala bi ga u boravku do 5. razreda ako ne i dulje :hahaha
Palunkice blago vama vi imate mogučnost za boravak i u trećem :up
Čekaj, u biti ja sve to sredim u opčini...nikud drugdje ne moram ići ganjati papire ili? :conf

17 svi 2011, 11:51

a znate li kakvo je radno vrijeme poreznim upravama (općini) gdje se podizu potvrde o prihodima? do 15h ili dulje?

17 svi 2011, 12:00

Tinica je napisao/la:Ja nažalost nemam izbora i da mogu držala bi ga u boravku do 5. razreda ako ne i dulje :hahaha

nemam ja izbora u smislu da ce ga netko cuvati. bit ce sam kod kuce, djelomicno s bratom. i mislim da to moze biti bolje od ovoga sto i kako sada provodi vrijeme na boravku

17 svi 2011, 12:08

pa pisalo je za sve članove kućanstva porezna potvrda (iako ni meni nema logike) :roll

17 svi 2011, 12:09

mama njonji je napisao/la:a znate li kakvo je radno vrijeme poreznim upravama (općini) gdje se podizu potvrde o prihodima? do 15h ili dulje?

od 8 je sigurno, to sam jedino gledala. a do kada :dunno

17 svi 2011, 12:29

MM je danas odnio papire u školu i rekao da je sve riješeno, a nikakvu potvrdu za dijete nije spominjao :conf .

Da spomenem da je nama izračunato 300 kn, unatoč tomu što živimo sa svekijima od kojih jedan radi za minimalac, a jedan prima malu penziju.
A krivac sam ja jer sam radila 2 honorarna posla prije no što sam zaposlena na neodređeno i plaća mi pala za 1500 kn mjesečno drugu polovicu godine i tako je i sada. Prema sadašnjim prihodima plaćali bismo oko 150 kn :ajme .

17 svi 2011, 12:33

Sad ću ja ko iz vedra neba... alimentacija ne ulazi jel? :ajme

17 svi 2011, 12:38

MalaSirena je napisao/la:MM je danas odnio papire u školu i rekao da je sve riješeno, a nikakvu potvrdu za dijete nije spominjao :conf .

Da spomenem da je nama izračunato 300 kn, unatoč tomu što živimo sa svekijima od kojih jedan radi za minimalac, a jedan prima malu penziju.
A krivac sam ja jer sam radila 2 honorarna posla prije no što sam zaposlena na neodređeno i plaća mi pala za 1500 kn mjesečno drugu polovicu godine i tako je i sada. Prema sadašnjim prihodima plaćali bismo oko 150 kn :ajme .

i kod nas je slična situacija, trebali bi plaćati manje po trenutnim prihodima - ali mi nitko iz gradskog ureda ne odgovara kako prijaviti smanjenje prihoda
ja to planiram ganjati do kraja, pa makar i čisto sportski :mrgreen
mislim nije da ću se obogatiti na razlici, ali radije kupim djeci sladoled nego tu lovu dam banditosu

ako/kad konačno dobijem odgovor proslijedit ću ti (zato i inzistiram na pismenom odgovoru - pravilu ;) )

17 svi 2011, 12:46

Miki je napisao/la:
MalaSirena je napisao/la:MM je danas odnio papire u školu i rekao da je sve riješeno, a nikakvu potvrdu za dijete nije spominjao :conf .

i kod nas je slična situacija, trebali bi plaćati manje po trenutnim prihodima - ali mi nitko iz gradskog ureda ne odgovara kako prijaviti smanjenje prihoda
ja to planiram ganjati do kraja, pa makar i čisto sportski :mrgreen
mislim nije da ću se obogatiti na razlici, ali radije kupim djeci sladoled nego tu lovu dam banditosu

ako/kad konačno dobijem odgovor proslijedit ću ti (zato i inzistiram na pismenom odgovoru - pravilu ;) )

Samo ti proslijedi :5 .

17 svi 2011, 13:49

za vas koje ste friško bile: jese li gužve u poreznoj?

17 svi 2011, 13:55

O boravku se trenutačno raspravlja na bar tri teme, ja više ne znam na kojoj pišem :conf

17 svi 2011, 13:58

mama njonji je napisao/la:za vas koje ste friško bile: jese li gužve u poreznoj?

u maksimiru jutros ja sama. u 8 i nesto.

17 svi 2011, 15:05

Ivana, a kako je to samo s ruckom? Vidim da razmisljate o tome - nije li u boravku do rucka? Placa li se onda samo obrok?

17 svi 2011, 16:01

ne znam, zapravo mi se cini da ce oni vec nesto smisliti da nam i to onemoguce. ali njima je teoretski rucak ionako vrlo brzo nakon nastave :dunno pa bi to bilo izvedivo.

17 svi 2011, 16:03

u nasoj skoli to nije moguce
za neboravkase nema rucka

17 svi 2011, 16:26

Ovisi o školi. Kod nas ima za četvrtaše sigurno. Za starije ne znam.

17 svi 2011, 18:24

kod nas ima za sve

18 svi 2011, 02:01

i kod nas ima ručak do četvrtog, za dalje ne znam. Ali, škola to može ukinuti čim skuži da nema mjesta za male.

18 svi 2011, 09:08

ivana7997 je napisao/la:
mama njonji je napisao/la:za vas koje ste friško bile: jese li gužve u poreznoj?

u maksimiru jutros ja sama. u 8 i nesto.

super, hvala! btw, to je i naša općina pa se nadam istom iskustvu :)

18 svi 2011, 14:28

Mi smo papire poslali u školu bez porezne potvrde za dijete, valja će nam javiti ako treba i to. Ma to je suludo. Pa ako je dijete npr. snimalo reklame pa ne snima ih svaki mjesec (ok nadam se za dobro nekih da i snimaju :) ).

18 svi 2011, 14:33

Evo i kod nas na webu i službeno potvrdjeno:

Odgovor na upite roditelja o sudjelovanju u cijeni programa produženog boravka
Poštovani/poštovane,

Zbog brojnih upita roditelja i osnovnih škola vezanih uz kriterij za plaćanje najvišeg iznosa produženog boravka, dajemo vam na znanje:
Roditelji koji sukladno predloženim kriterijima ili nekom drugom razlogu prihvaćaju plaćanje najviše cijene programa produženog boravka u iznosu od 400,00 kuna ne trebaju prikupljati traženu dokumentaciju, već su obvezni dati pisanu izjavu da su suglasni s plaćanjem navedenog iznosa. :cool

18 svi 2011, 16:36

tanjabb je napisao/la:u nasoj skoli to nije moguce
za neboravkase nema rucka

I kod nas tako. Ručka nema. I mi mislimo u trećem možda ne ići u boravak,
prvo jer imamo drugu opciju, onda jer to sin želi, treće spajat će nam se
razred sa prvašićima. Iako još nismo 100% ali moramo se sada ispisati jer
u 9mj. to navodno više nećemo moći, formirat će se razred :dunno

Re: Plaćanje produženog boravka u Zagrebu - nas

09 ruj 2011, 12:13

Evo ima tema,

Dakle, ispisati dijete ili ga ostaviti u boravku ako se plaća najveća cijena?

kod nas nakon nastave idu van (ako je lijepo vrijeme, ako nije divljaju u razredu), ručaju, pišu zadaću i nakon toga opet idu van ili divljaju u razredu.

Interakcije nema nikakve, osim napisane zadaće nema nikakvog rada s djecom. Dakle, plaćam čuvanje i preočajan ručak između 750 i 800 kuna mjesečno + još bar 200 kuna gablec i voda.

Isplati li se?
Odgovori