Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
30 svi 2016, 19:44
znam da ništa ne znam.
sve mi se sad zbrčkalo

(nakon roditeljskog)
moram prespavati
sveusvemu bilo je korisno....dobro je to kaj će se ove godine objaviti i prošlogodišnji pragovi za upise kod svake škole, da više ne moramo istraživati po raznoraznim izvorima
lozinke i pinovi pojašnjeni
30 svi 2016, 20:03
Na upis treba donijeti stare svjedodzbe?! Zbilja? Jos nesto, domovnicu i to?
Kod nas se veliki hrvatski pise u cetvrtak. Sutra povijest, preksutra fizika, petak engleski. Geografija izgleda iducu srijedu.
31 svi 2016, 09:48
ono kaj je generalna uputa pedagoginje, je da se prate stranice škole u koju se upisuje. oni će napisati što prilikom upisa traže. neki traže svjedodžbe neki ne....neki imaju neke dodatne razgovore, potvrde...
Uglavnom, prijemni imaju samo XV i XVI (engl. jezik).
31 svi 2016, 11:42
malamaja, znaš li što o upisima u pripremnu/srednju glazbenu?
na stranicama naše škole nema ničega
31 svi 2016, 12:19
ne. nama je to aktualno sljedeće godine

...ove godine samo mijenjamo školu zbog rasporeda i blizine,
vidjela sam na srednja.hr kad je objavljen natječaj i kvote upisa i za srednje....
trebalo bi biti na stranicama škole
evo, sve ide preko upisi.hr
http://www.glazbena-skola-pavla-markovca.hr/djelatnost/srednja-skola.html
31 svi 2016, 14:43
Mmajo, kako mislis 16? Bas prijemni? Jer to nisam nigdje jos cula da imaju prijemni (provjeru engleskog da, al to nije prijemni i ne donosi bodove).
31 svi 2016, 15:22
hvala, malamajo, sad trebam samo svaki dan provjeravati je li naša škola objavila išta
31 svi 2016, 15:38
patkica je napisao/la:Mmajo, kako mislis 16? Bas prijemni? Jer to nisam nigdje jos cula da imaju prijemni (provjeru engleskog da, al to nije prijemni i ne donosi bodove).
rekla nam jučer pedagoginja

da te dvije imaju prijemne. ok, to je provjera engleskog ali kak sam ja skužila to je eliminacijski ?! ili ?
isto kao i za nadbiskupsku...imaš intervju i on je eliminacijski

ne utječe na bodove ali te ne prime
ina, sigurno hoće. možeš pogledati koliko će ih i primiti
https://www.scribd.com/doc/314007395/Struktura-razrednih-odjela-i-broj-u%C4%8Denika-za-upis-u-srednje-%C5%A1kole-2016-2017
31 svi 2016, 15:45
našla, hvala još jednom
31 svi 2016, 15:53
sad sam išla gledati za provjeru znanja za XVI,
Uvjet za upis u Dvojezični program jezične gimnazije na engleskom jeziku je pristup provjeri znanja iz engleskog jezika koja će se održati 2. srpnja 2015. u 10:00, a traje 45 min.
da, to nije prijemni....to je klasična provjera znanja za dvojezične programe koje se provode u svim školama koje imaju dvojezične programe, tipa XVIII i IV....ništ. dezinformacija.

znači zapravo samo XV ima prijemni.
31 svi 2016, 16:40
Ok, mislila sam da mi je nesto promaklo. Eliminacijski za dvojezicne mora postojati naravno, al on ne utjece na listu za upis, samo su bodovi bitni.
31 svi 2016, 16:47
to znači, da ak imaš bodove i recimo ne prođeš na ispitu...upadaš ?!

ili ja opet nekaj krivo shvaćam
31 svi 2016, 17:40
ja sam to shvatila kao test znanja engleskog jezika, primaju jedan dvojezični razred, znači da upadaju po broju bodova iz oš + bodovi s tog testa
ili?
ako i ne znamo sada, saznati ćemo za par dana
31 svi 2016, 18:01

tak nekak sam si i ja složila ....mislim, nama to nije interesantno pa se nisam pretjerano raspitivala

ono primila na znanje ali očito bez objašnjenja nije mi sjelo
31 svi 2016, 18:39
nama je u igri xvi-dvojezični pa sam to tak složila u glavi da mi bude lakše...evo i kod nas roditeljski danas, valjda dobivamo te pinove i fešta počinje!
31 svi 2016, 19:07
Mislim da kod tih provjera znanja moras zadovoljiti na nacin da prodjes taj test, neki prag koji oni postave kao minimum za prolaz, cime dokazujes da mozes pratiti program na tom jeziku, ali je redoslijed upisa po broju bodova kao i inace. To je razlika od prijemnog. S ovim ne mozes mijenjati redoslijed na listi, odnosno ispadas iz igre samo ako padnes test. Ako prodjes opet se rangiras prema bodovima iz skole. Kod prijemnog se bodovi pribrajaju, ali su ih ogranicili na max 5, ako se dobro sjecam.
31 svi 2016, 22:29
Točno.
Dakle, svi koji se prijave za dvojezicni rangiraju se po bodovima iz skole, sve kao i za obican smjer. Na testiranju ili orodjes ili ne prodje.
Ako ne prodjes na testiranju, micu te s liste, ne mozes dalje biti na listi.
Ako prodjes, ostajes na listi, i dalje sa svojim bodovima.
Ja sam se ponadala da su uveli prijemni.
Doduse, danas sam na otvorenim danima 4. gimnazije cula da "navodno" u 16. stvarno razmisljaju o bodovanju testiranja, al nekako mi se cini da ako nisu do sada to organizitali (rijesili) da ne mogu sam tak to uvest prek nici.
01 lip 2016, 07:13
hvala škorpionka, sad mi je napokon jasno. znala sam da to nije prijemni, nego test znanja, ali do sad nisam skužila. jasno da moraju nekako "saznati" tko možepratiti nastavu na eng.
02 lip 2016, 00:14
Malo pojašnjenje oko bodovnog praga
Na upisi.hr piše da škola može (ali i ne mora) navesti minimalni broj bodova za upise. Vidim da u praksi to škole ne rade...zapravo, pronašla sam (za sada) da je samo III gimnazija uvjetovala da za sve programe škole kandidati moraju imati minimalno 70 bodova. ....škola za cestovni promet, 46 bodova i za drugi program 48 bodova i primjenjena sa 51 bod (+ min. 70 sa testiranja)
http://www.zagreb.hr/UserDocsImages/odgoj_obrazovanje_spot/Struktura%20upisa_Srednje%20skole%20kojima%20je%20osnivac%20Grad%20Zagreb.pdfšto znači da uglavnom ne postoji bodovni prag osim u njih nekoliko za prijavu programa tj. za upis ?
02 lip 2016, 07:55
Prije je to bilo propisano, sad mislim da više nije i da je izbor prepušten školama.
02 lip 2016, 08:18
Tog nema od kad su e-upisi, zanči već nekoliko godina.
4. ima, rekli su na danima otvorenih vrata, 65 bodova.
02 lip 2016, 22:13
da, sad sam išla gledati 4. ima prag od 65 bodova.....
no, većina ipak nema...znači, ovisi o školi
tenkju
jeste se prijavili u sustav ?
02 lip 2016, 22:27
Jesmo. I sad nista do 27.6. Navodno se dvojezicni prijavljuju samo do 28. i to izhleda do podne, jer sve pocinje i zavrsava u podne, znaci samo 24 sata za prijavu
02 lip 2016, 23:05
Mi smo danas imali roditdljski. Nismo se jos prijavili, sutra cemo.
03 lip 2016, 00:18
Nije navodno nego je tako. Jedino nisam sigurna do koliko sati, moguce da je do navecer, valjda ce biti jasno.
Ono na sto treba obratiti paznju, ako se javis za dvojezicni, ne mozes se predomisliti i povuci prijavu, istontako, ako ne prodjes testiranje, ne mozes prebaciti tu jednu prijavu na neku drugu skolu, ta je "potrosena".
03 lip 2016, 06:45
Navodno se odnosilo na podne

jer sve pocinje i zavrsava uvijek u podne pa kao moguce da je i ovo
Nama su rekli da, ako ne prodjes i ako se rezultati testa upisu ranije mozes tu skolu maknuti i staviti drugu. Al cini mi se da nisu imali puno iskustva s takvim programima pa ne znam jel to pouzdana informacija
03 lip 2016, 07:31
Da, ne znaju ni sami ocito, jer je meni receno bas obrnuto.
03 lip 2016, 07:42
jer sve pocinje i zavrsava uvijek u podne
nama su se prošle godine svi datumi računali do ponoći, što mi je i logično
ako je datumski rok, onda taj datum vrijedi do ponoći a ne do podne
03 lip 2016, 07:43
I ja nekako racunam na ponoc, alnvaljda ve negddjw pisati precizna informacija.
03 lip 2016, 08:45
cure gdje pise ono koliko koja skola prima djece u neki razred,.