Sada je: 30 tra 2026, 03:54.

Upisi u glazbene škole

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Upisi u glazbene škole

PostPostao/la dunja » 22 svi 2009, 08:53

Znam da imamo topic - al tamo pišu cure kojima klinci već idu, a i dolazi nova školska godina - pa zato otvaram novi.
Dakle, moj miš je došao doma iz škole sa nekim listićem, uglavno za OGŠ Rudolf Matz u ZG. On bi išao, a i ja bih ga rado dala jer mislim da on ima smisla i volje.
Eh sad, zanima me imate li preporuku za neku školu, kaj kažete za ovu itd.
I da, miš bi gitaru, a mm kaže da bi bilo možda bolje da uzme sax. A ja nisam pametna.
Inače, sad završava 2. razred.

I koliko košta glazbena škola, kako je s instrumentima i to. Sve me zanima, pojma nemam :roll: :lol
dunja
most

Re: Upisi u glazbene škole

PostPostao/la Hajdi » 22 svi 2009, 12:37

Ja bih poštovala želju djeteta - dakle u vašem slučaju gitara. Krenuti s instrumentom koji se djetetu ne sviđa promašaj je od početka, jer neće htjeti vježbati. Saksofon (neka me poprave stručnjaci) bar u našoj muzičkoj nije još za ove najmanje. Npr. mi smo krenuli s blok flautom a kasnije ćemo na "pravu" flautu.

Moram napisati upozorenje svima koji žele upisati muzičku da ozbiljno bavljenje instrumentom zahtijeva puno vremena djeteta i roditelja i skoro svakodnevno vježbanje.

Ne znam kad su upisi u HR ali kod nas su baš danas. Lani se moja poznanica zeznula jer nije očekivala da su tako rano pa su zakasnili.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la folne » 23 svi 2009, 09:27

Dunja, kad su upisi?
To je ona škola blizu nas i mogu samo harakiri izvršiti ako ga na vrijeme ne upišem, a živjela sam u blagom uvjerenju da se to upisuje na jesen. :shock:
folne
Mladenka

PostPostao/la dunja » 24 svi 2009, 12:36

Folne, prijave za prijemni su sad od ponedjeljka. Papir mi je na poslu, nazovem te sutra.
dunja
most

PostPostao/la Nana1971 » 24 svi 2009, 14:11

instrument koji dijete zeli, apsolutno. ne znam da postoje neke znacajne razlike u kvaliteti skola :dunno mislim da je vaznije kojeg nastavnika ces dobiti nego jesi li u matzu ili u zajcu.
Instrument mozes iznajmiti skolski, placa se 70 kn mjesecno, od rujna do lipnja, a ostaje kod vas i preko ljeta. Skola je 120 kn mjesecno+100 kn upisnine, sve skupa 1300 kn godina (7.i 8. mjesec ne placas).
cijena je bagatela u odnosu na sve druge aktivnosti, al to je zato sto roditelj placa samo sitni udio troska. Al angazman je malo zesci, to sam ti vec pricala, a i hajdi ti napominje.
Ja sam uvijek za verziju da djeca probaju, ako imaju zelju.
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la dunja » 24 svi 2009, 15:24

baš sam čekala da se ti javiš
o angažmanu mi je jasno, to znam od tebe, ali nisam znala ovo za najam instrumenta i to da ostaje kod tebe preko ljeta itd.
zvuči dobro, i da, zbilja nije skupo u odnosu na sve ostalo

o nastavnicima nemam pojma tamo, i tu ne mogu niš nego ić na sreću, pa kod dobije dobije

i da, jel se ta nastava izvodi u grupama, koliko ih bude obično, imaju li neke nastupe itd.

i ja sam za da dijete proba, i da mu se ponudi razne vrste aktivnosti pa da se nađe u nečem
uglavnom, danas sam mu rekla da će morati neku pjesmicu otpjevati na prijemnom, i on se iznenadio, al nije negativno sva sreća

folne koji instrument?
dunja
most

PostPostao/la Nana1971 » 24 svi 2009, 16:32

satovi solfeggia su zajednicki, kao razred. instrument imaju jedan na jedan -ucenik i nastavnik. Svi klinci nastupaju na produkcijama svog odjela, to je kao priredbica za roditelje, al odvojeno za puhace, za gudace itd. obicno su i dva - tri velika koncerta u nekom boljem prostoru (hrvatski glazbeni zavod, povijesni muzej i sl.) gdje odaberu najbolje sa svake godine i instrumenta pa se malo pokazu.
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la Dobri andjeo » 24 svi 2009, 21:34

Al angazman je malo zesci, to sam ti vec pricala, a i hajdi ti napominje
. ja nisam pojma imala da je angazman tako velik i zato sam odustala. dijete se tesko moze necim osim toga jos baviti . moja ima strasnu volju i mislili smo ici na prijemni 27. no kad sam cula da vec u toj pripremnoj grupi koja je za mladje od 8 godina imaju samo 2 x tj solfegio i zbor , no nije to bad vec kad upisu nagodinu instrument onda ga imaju 4 x tj :shock: tako da do 3 necemo nista ipak, radje cemo na neke druge aktivnosti.
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Ina66 » 24 svi 2009, 22:35

nama su rekli da se u glazbenu školu javimo nakon završenog drugog razreda, eventualno nakon prvog razreda u tzv. glazbeni vrtić
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Kris2 » 24 svi 2009, 23:17

Ja opet škicam, ali mislim da ćemo tek sljedeće godine (nakon prvog razreda) pokušati i to ubaciti (moj bi sinko svirao klavir i gitaru :)).
Još nisam ni provjerila ima li glazbena u kvartu (čini mi se da sam negdje popamtila da ima).
Od koliko godina mogu početi s gitarom - meni se čini da su mu prsti još prekratki ?
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Nana1971 » 25 svi 2009, 08:02

pa i gitara je manja za klince koji imaju krace prste od odrasli:p zvoncica je svirala prvo na polovinskom celu, sad svira tricetvrtinsko - jos uvijek nije dovoljno velika za pravo "odraslo" violoncelo. Da ne spominjem da i ovo umanjeno jedva nosi :lol
inace je savjet da se u glazbenu upisuju klinci nakon 1. ili 2. razreda osnovne skole - ionako osnovna glazbena traje 6 godina, a ne 8 kao redovna skola. Tad su uhvatili ritam u skoli, a naucili su i pisati, sjediti na miru u sl.
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la Potica » 25 svi 2009, 08:23

A kako izgleda na upisima tj. ima kao neki prijemni i sta klince pitaju samo pjevanje ili jos nesto?
Moj bi isto gitaru ali onu malu kaze on, pojma nemam o cemu prica ali valjda dijete zna :mrgreen:.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la dunja » 25 svi 2009, 08:24

da, valjda su zato i obišli djecu kod mog miša u razredu i podijelili letak s informacijama - oni sad završavaju 2. razred - i baš sam si računala kak je to sad taman

kaj se angažmana tiče, ako ne probamo, nećemo znati možemo li
a nije pod prijetnjom smrtne kazne, pa se uvijek može ispisati ako baš vidimo da ne ide ;)

s druge strane, oko sporta starijeg miša smo imali još i veći angažman jer nam nije bilo tak blizu nego na drugom kraju grada, pa eto izgurali prvih 6 godina :lol
dunja
most

PostPostao/la Krumpirić » 25 svi 2009, 08:27

a
Zadnja izmjena: Krumpirić; 19 tra 2016, 10:25; ukupno mijenjano 1 put/a.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Hajdi » 25 svi 2009, 17:16

Što se tiče iznajmljivanja instrumenata, puhačke instrumente treba kupiti svoje (razumljivo, ipak je tu slina i stavlja se instrument u usta). Naša blok flauta (Moeck sopran drvena) koštala je oko 70 Eur.

N. i L. išle su najprije u pripremni stupanj (sa 6 godina - 1. razred devetoljetke). Nakon toga upisale su instrument (od početka samo jedan). Još jedan instrument može se upisati kasnije uz suglasnost učitelja dotadašnjeg instrumenta. N. sad završava 3. razred violine i ima jednom tjedno solfeggio (60 min) i dva puta tjedno instrument (po 30 min). Slijedeće godine ima još i orkestar jednom tjedno, a solfeggio 90 min jednom tjedno. Instrument nisam sigurna da li se sat produžava na dva puta tjedno po 45 min.

L. vježba otprilike 4-5 puta tjedno kod kuće po 30-35 minuta. N. isto tako 4-5 puta tjedno po 60 minuta (a trebala bi i više). Možda će vaše dijete biti jedno od onih rijetkih koje je sposobno vježbati samo. Moje nažalost ne spadaju u te izuzetke pa ih treba kontrolirati (čitaj biti prisutan dok vježbaju).
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la patkica » 25 svi 2009, 19:37

Krumpi, Elly B ti je od 5 godina, ne prije. Cak vecina klinaca upisuju vrtic sa 6 godina tj. druga vrticka godina u EB im bude prva skolska godina. Necete zakasnit u svakom slucaju. Zbor ili bilo sto takvoga mislim da ti je prerano za cetverogodisnjaka.
patkica
svizac

PostPostao/la timon » 27 svi 2009, 12:41

Mene isto zanimaju glazbene škole u Zagrebu (istočni dio grada )
Konkretno ako netko zna više o školi gitare u Glazbenoj školi Pavao Markovac ili o Muzičkom ateljeu u Harambašićevoj.
Moja cura od 9. godina ja jako zainteresirana za sviranje gitare i ja sad neznam gdje da ju upišem ( ja nikad nisam išla u muzičku )
Za Pavao Markovac je dobila u školi letak i problem je jedino što joj je to dosta daleko, ako ide javnim prevozom (tako bi morala ići kad je u redovnoj školi popodne ) gubi preko 3 sata - da bi 30 min provela u glazbenoj školi i muči me da ne odustane - jer ju nema tko voziti
Atelje nam je puno bliže, ali i daleko skuplje (nekih 20x skuplje), ali ne znam da li stvarno toliko vrijedi
Mislim osim dileme oko prevoza :oops: , puno više me zanima kakvi su učitelji, način rada, na što da obratim posebnu pažnju...
timon
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la timon » 27 svi 2009, 18:36

ispravak netočnog navoda atelje je 5x skuplji
timon
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Nana1971 » 27 svi 2009, 19:36

mislim da ti skola ivan zajc ima podruznicu u dubravi, ali ne znam gdje tocno odrzavaju nastavu. mozes ih nazvati pa provjeriti da li ti je to negdje blize i zgodnije.
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la dunja » 03 lip 2009, 21:29

mi danas odradili prijemni, sutra su rezultati
pitali su miša ako ne bude mjesta za gitaru dal bi htio sax ili trubu - mm se rascvao na sax, a miš kaže da bi
sad još da vidimo kaj oni vele
dunja
most

PostPostao/la † Sanika » 03 lip 2009, 21:50

i mi bili na prijemnom za gitaru u Pavla Markovca, ali možda bude ipak prije na predškolsku gdje je samo solfeggio...ostavila sam njima na procijenu
rezultati su u ponedjeljak
a bilo je stotinjak dijece :shock:
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la izabelab » 09 lip 2009, 15:56

Evo da se hvalim - moja kćer je prošla na audiciji za violinu, glazbena škola u Samoboru. Imam jedno pitanje, ako netko zna - ona je ljevakinja. Da li postoje violine za ljevake?
Također me zanima, ako bismo joj kupovali violinu, kako se kreću cijene školskih violina (vidjela sam da ima već od 700,00 kn, ali nisam sigurna da li te išta vrijede)? Koliko se često violine mijenjaju, obzirom na to da djeca rastu? P. ima 7,5 godina.

Unaprijed hvala!
izabelab
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Hajdi » 09 lip 2009, 16:06

Ljevake uče isto kao i dešnjake. Znam da postoje violine za ljevake ali kod nas nisam vidjela. Ne isplati se kupovati violinu dok niste 100% sigurni da će dijete svirati bar nekoliko godina. U slo su nove violine za početnike iz radionice majstora Demšara http://www.demsarvioline.si cca 1600 - 2000 eur. Najjeftinije violine su 80-120 eur. Mi još sviramo na školskoj.

Aja ... početnici obično krenu s manjim violinama (osminke, četvrtinke, polovinke) pa tek onda dođu do cjelinke odnosno pune veličine. Više o instrumentu i načinu učenja reći će vam vaš učitelj.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la izabelab » 09 lip 2009, 16:21

Hvala na tako brzom odgovoru i na informaciji! Danas mi je palo napamet da je to što je ljevakinja potencijalni problem, zbog posuđivanja instrumenta u školi. Sad mi je lakše! Ona je inače jaaaako uzbuđena, jedva čeka da krene sa sviranjem!
izabelab
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la An » 09 lip 2009, 16:48

SAnika, sad mi je zao sto moja nikako nije htjela ici. Isle bi mozda skupa.
To je i nasa GS.
I cudno mi je da bi vas odmah upisali na instrument. Nadam se da cete uspjeti s gitarom. To se obicno prvo popuni. Svi zele bas gitaru :dunno

Sretno!
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la An » 09 lip 2009, 16:50

Nikad nisam cula da se radi razlika na violini kod desnjaka i ljevaka :dunno Lijeva ruka je na violini aktivnija i sve nosi, tako da nekih problema ne bi trebalo biti.
Violinu se definitivno ne isplati kupovati. O tome se obicno razmislja tek kad se dosegne puna velicina.
:kiss
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la malamaja » 12 lip 2009, 14:13

Moja je izjavila kako će svirati obou :D Ali tek nakon drugog razreda....
Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
malamaja
foreverjungfrau

PostPostao/la kimama1 » 12 lip 2009, 15:53

super je oboa, odakle joj to?
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la Virtuallmommy » 04 lip 2013, 10:40

Malo podižem topic. Ove godine prijavili smo Kleu koja će iduće godine u 2. razred OŠ u glazbenu školu. U Pavao Markovac gdje imamo prijamni ispit i u Elly Bašić, gdje ga nema. U Elly Bašić nije, naravno, niti došlo u obzir da se upiše u 1. razred, nego samo u pripremni (iako je bilo djece koja su se bez pripreme upisala na recimo klavir za koji su rekli na upisima da "nema šanse"). Zanima me zapravo audicija u školi Pavao Markovac? Kakva ste iskustva s tim imali? Kakva je prolaznost? Ako itko može malo o tome napisati, bila bih zahvalna :mah
Virtuallmommy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamashnita od noje » 04 lip 2013, 11:04

ispricavam se na offu, ali virtualka :shock , dugo te nismo vidjeli ovdje, bas lijepo da si se vratila :zivili
mamashnita od noje
Muza

Sljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.