Sada je: 24 lip 2026, 21:38.

ocjene na webu

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

ocjene na webu

PostPostao/la ivanaibruno » 08 stu 2009, 22:53

ne znam jesam li se dobro izrazila: kako vam se čini ideja da pregledavate ocjene svojih đaka od kuće, preko weba, naravno- samo vi (šifra i tako to)? ocjene, komentare nastavnika?

muž i ja smo komentirali kako bi to bila sjajna stvar. jel se i vama čini? naravno da to ne bi trebalo potpuno izbaciti informacije kao takve. roditelj bi i dalje trebao dolaziti u školu kad ima potrebu da razgovara s nastavnikom/cima. ali pregledati šta ima novog na stranicama imenika- kao svojevrsna kontrola djeteta- to bi bilo super.

jel to negdje vani ima? znate li što o tome?
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: ocjene na webu

PostPostao/la eli » 08 stu 2009, 22:56

zvuči zgodno, no učiteljima zadaje administrativnog posla, za svakog učenika osim u dnevnik utipkavati na net. bolje da to vrijeme utroši za nešto korisnije.
eli
Sveta krava

PostPostao/la babalu » 08 stu 2009, 23:50

meni se ideja ne svidja :dunno
svatko moze najmanje jednom mjesecno otici do skole na informacije,uostalom to nam je i zakonska obveza pa ne vidim potrebe za ocjenama a osobito komentarima ili opaskama nastavnika na netu!!
babalu
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Luantaro » 09 stu 2009, 00:01

za niže razrede nema potrebe
za više - možda ne bi bilo loše
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ZacKa » 09 stu 2009, 00:23

Luantaro je napisao/la:za niže razrede nema potrebe
za više - možda ne bi bilo loše

poptisujem..........
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Adorabla » 09 stu 2009, 10:42

iskreno to mi je toliko odbojna ideja da ju ne bih podrzala nikada, nikada, odnosno sumnjam da cu ikada promijeniti misljenje.
Prvo zato sto meni informacije sluze da iz usta profesora saznam o svom djetetu; kakvo je na nastavi, kakvo je sa razredom, kakvo je u druzenju i ponasanju.
Drugo zato sto kroz neobavezan razgovor saznam vise nego kad bi imala na webu opasku - Primjerenog vladanja.
Trece ovako djetetu dajem mogucnost da zabrlja i ispravi ocjenu prije nego ja dodjem na informacije. A to mi je posebno vazno. Znaci da dijete kuzi - pogrijesila sam nisam ucila, idem brzo to ispraviti.

I mislim da bi jednako katastrofalno bilo i za dijete do 4.tog i za starije dijete. I za gimnazijalce ako hocete. Moja obveza kao roditelja je da upoznam profesore, ljudska bica, a ne da se nase komuniciranje svede na sifru i kontrolu preko portala.
Adorabla
Medena

PostPostao/la suzica » 09 stu 2009, 10:50

Postoji i kod nas, neke škole to već koriste, a mislim da je intencija ministarstva da to uvede u sve škole, naravno uz i dalje propisane dolaske roditelja u školu.
suzica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Potica » 09 stu 2009, 11:20

Upravo je uvedeno za maturante http://www.vecernji.hr/vijesti/maturanti-dobili-pin-ove-kontrolu-ocjena-svojih-podataka-clanak-44109

Adorabla, meni je u srednjoj bio problem i ja bi bila jako sretna da sam imala tako nešto.
Problem je bio što nisu svi profesori ažurno upisivali ocjene u imenik, što su im se
razrednici mijenjali prečesto i što su informacije značile stajanje na hodniku i moljakanje
bilo koga da mi pokaže imenik. :roll: Mislim da bi puno značilo kad bi se i izostanci mogli
tako pregledavati. Uz to bi svakako trebala ostati i obveza roditelja da barem dva puta
u polugodištu dođe u školu porazgovarati s razrednikom.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la suzica » 09 stu 2009, 11:28

Potica, ovo je vezano za državnu maturu i prijave za upise na faks. U tome su samo zaključne ocjene. Iz iskustva znam da ih bar 70% neće prekontrolirati podatke prije nego se prijave na faks a onda će bit drž-ne daj.

O ocjenama na webu (znala sam da to već godinama postoji):
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/skolske-ocjene-na-internetu.html
suzica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la medo14 » 09 stu 2009, 11:36

ovisi o odnosu roditelja i klinca. Ako je odnos korektan pa ja kao roditelj znam točno sve ocjene u imeniku bez da gledam, onda to ne treba, ne moram gledati na web, nitko me ne tjera.
Ali mislim da je puno više roditelja koji nisu baš jako informirani i u toku, pogotovo u višim razredima i možda je ovo efikasniji način da roditelj brže sazna da neki predmet šteka. Uz pretpostavku da je prihvatljivo ići npr. 2x u polugodištu to ustvari i nije baš često i dovoljno je dugi period između dva dolaska, tako da se lako može nakupiti puno loših ocjena. Pogotovo je to izraženo za više razrede i srednje škole.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Potica » 09 stu 2009, 12:07

Tamo piše da se mogu pogledati ocijene za sve četri godine :dunno
onda bi bilo logično da ih možeš gledati i kroz godinu.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la suzica » 09 stu 2009, 12:17

Misli se na zaključne ocjene koje se upisuju u e-maticu.
Ispunjavanje e-matice je blagi horor :strah jer posao koji, brat-bratu, s provjerom možeš završiti za sat-dva otegne se i na 10-tak dana jer ili ne možeš ući jer je gužva, il uđeš pa te izbaci (jer je gužva :mrgreen: ), pa onda nešto upišeš a on ne zapamti, pa onda čekaš 2 sata ujutro jer misliš da tada neće biti gužve (al tada nešto popravljaju), pa si onda umoran od svega toga pa nešto fulaš :gigl Onda nakon godinu dana skužiš da su neki prijašnji podatci krivi pa ne znaš jesi li to previdio il je e-matica nešto samostalno iskemijala :whew
suzica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Potica » 09 stu 2009, 12:28

I naše učiteljice cendraju zbog e-matice, očito su to jako loše izveli :jadnimi
I sad će oni platiti još koji milijonček nekoj kumovoj firmi i popraviti sve kaj
nije dobro :angry

Meni bi bilo drago da to zaživi jer znam da mi je sa curama to s ocjenama bilo
problematično, a ja sam u školi bila svaki drugi tjedan tj. za njih dvije je na kraju
ispadalo da sam svaki tjedan bila u školi, pa onda kad sam pokušala doći do profesora
s čijim predmetom je bilo problema i dva puta tjedno :roll:
I to sve s P. koji se nije dao odljepiti od mene i cice :lol
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la suzica » 09 stu 2009, 12:33

Škole samostalno odlučuju žele li uvesti ocjene na webu za roditelje.

Problem s e-maticom i je kumov problem jer Zagreb ima poseban (lošiji) program od programa Ministarstva, da ne velim da se šire glasine kako je taj program napravio neki klinac :dunno
suzica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kokomamac » 09 stu 2009, 12:36

lagano sam kontrol frik i ne bi se bunila imat jos jednu pristupacnu evidenciju, da se nadje :mrgreen: i ne bi nikad priznala da ih I tako kontroliram. :znoj

i dalje bi revno svaka 2 tjedna odala do uciteljica/razrednica. :kima

nadam se da to nece uvest :pee ne znam kako bi tome odolila :lol
svoja najdraža laprdaljka
kokomamac
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ivanaibruno » 09 stu 2009, 16:20

znam za e-maticu i probleme s njom, ali baš sam mislila na svojevrsni e-imenik. ne znam kolko ste svjesne tog problema, ali kad već spominjemo više posla za nastavnike- time bi se nastavnicima uskratila da čine nešto što čine a zabranjeno je- naknadno upisivanje ocjena (ne rade to svi, ali ima i takvih kojima je to uobičajena praksa).

međutim, ovo gore napisano mi je zaista sad palo na pamet. moja osnovna misao je da bi to meni bilo interesantno pratiti, uz uobičajeno dolaženje u školu na informacije. isto tako, roditelji ne bi mogli reći- nisam znao..., ukoliko se već radi o informatički pismenom roditelju. sjećam se ja više nemarnih i nezainteresiranih roditelja nego onih koji su svaka 2 tjedna dolazili u školi pitati kako im je dijete.
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sunce » 10 stu 2009, 00:19

kokomamac je napisao/la:lagano sam kontrol frik i ne bi se bunila imat jos jednu pristupacnu evidenciju, da se nadje :mrgreen: i ne bi nikad priznala da ih I tako kontroliram. :znoj

i dalje bi revno svaka 2 tjedna odala do uciteljica/razrednica. :kima

nadam se da to nece uvest :pee ne znam kako bi tome odolila :lol

x ta sam :mrgreen:
MATIJA 99
VIKTOR 04
sunce
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.