Sada je: 30 tra 2026, 03:54.

Kako stižete djecu odvesti na sve aktivnosti??

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Kako stižete djecu odvesti na sve aktivnosti??

PostPostao/la kruna » 06 ruj 2013, 12:05

Ja jednostavno ove godine nema šanse da sve pokrijem. Muž radi do kasno i jako malo toga može pokriti. Ja jurim ko luđak s posla i onda kreće jurnjava :/

Ove godine i E kreće u glazbenu i meni stvarno treba ili netko tko će mi vozikati djecu ili netko tko će mi kuhati jer mislim da ću puknuti :strah Ove godine u 6. mjesecu sam skoro završila s dijagnozom zbog iscrpljenosti i bojim se da ću ako nastavim ovim tempom koji mi slijedi opet krahirati.

Kako rješavate ovaj problem? Molim savjete :mah
kruna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Kako stižete djecu odvesti na sve aktivnosti??

PostPostao/la Nana1971 » 06 ruj 2013, 12:08

koje su udaljenosti i kakva je povezanost javnim prijevozom? koliko su djeca stara? koliko si ti neurotična oko njihove sigurnost?
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la skorpionka » 06 ruj 2013, 12:11

Prva mjera je limit aktivnosti na broj koji je nama kao obitelji prihvatljiv, plus da prednost imaju aktivnosti locirane u školi.

Druga i meni najkorisnija je dogovor s poznatim mamama i tatama od kolega i prijatelja, pa tako npr četiri dečka idu zajedno na treninge a mi se izmjenjujemo u vožnji. Isto tako sada kad kćer upisujemo, imamo opsežne konzultacije nas par mama i tata, i vjerojatno ćemo ih upisati njih par zajedno, tako da ćemo se, u slučaju potrebe i spriječenosti nekog od roditelja, jedni drugima uskočiti s dovoženjem i odvoženjem.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Hajdi » 06 ruj 2013, 12:12

Stvar je u dobrom planiranju satnice, povezivanju s drugim roditeljima koji također voze, angažiranju baka i djedova i ostale rodbine. A na kuhanje zaboravi. Da li veća djeca mogu sama autobusom?
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Buhtlica » 06 ruj 2013, 12:15

na dvoje djece ima nas troje odraslih - moja mama, mm i ja. pa se nekako organiziramo. stalno se juri simo-tamo, ali tako mora biti.
da sam sama, ne znam kako bi itko ikamo išao (osim na one aktivnosti na koje bi mogli sami ići).
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Barbi » 06 ruj 2013, 12:36

Ajme kruno. :lebdi

Hoćemo danas na pivo pa ćemo pretresti priču? Isto vrijeme isto mjesto. :zivili
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la medo14 » 06 ruj 2013, 12:54

citiram Skorpi:
Prva mjera je limit aktivnosti na broj koji je nama kao obitelji prihvatljiv, plus da prednost imaju aktivnosti locirane u školi.

jako smo pazili oko odabira aktivnosti
prednost su imale aktivnosti koje su pogodne za dovesti i odvesti a ne one koje su super i koje bi u 1. naletu odabrali,
ako imaš dvoje klinaca koji idu na različite aktivnosti moraš nešto i žrtvovati, a da to nisam ja i moji živci, bolje žrtvovati neku aktivnost :mrgreen
također su bile u prednosti aktivnosti kod kojih znam roditelje s kojima ćemo se izmjenjivati
i onda kad to sve uzmeš u obzir, onda je možda i veća vjerojatnost da preživiš aktivnosti
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Barbi » 06 ruj 2013, 13:02

Eh medo, koncept ti je skroz dobar i trebalo bi tako no nezgodno je što često neke stvari krenu stihijski. Npr. uletiš u neku aktivnost kad je dijete malo i bez puno razmišljanja, a onda se ono zakači i zavoli to i nemaš ga srca žvrtvovati. :zub Mislim aktivnost, ne dijete. :lol
Onda te grize savjest godinama jer drugo dijete nema nikakvo pravo na neku svoju aktivnost i samo ga vučeš po treninzima starijeg djeteta pa u jednom trenutku ipak upišeš i to drugo na njegovu aktivnost. :gace
Svaka je naravno na drugom kraju grada. :lol
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la kruna » 06 ruj 2013, 13:04

Najveći problem je glazbena, zapravo :/ F ima sve oko 16h pa do 17:30h i to 4x tjedno. E ima sve oko 17:30-19:00h, 3x tjedno.
F trenira 3x tjedno i tu smo prošle godine bili relativno dobro pokriveni, i to ćemo i ove godine nekako riješiti s drugim roditeljima. E još nije odabrala sport,a prije je trenirala gimnastiku isto u kombinacijama s drugima. Naravno, da se radi o sportu ili nečem sličnom, ne bi ništa ni razmišljala, ali ovako..

Daljina do glazbene, hm, nije baš prometno povezano tako da ne znam kako bi njega poslala ako mora pješačiti još cc 15min od busa :dunno

Postoji li neki servis koji razvaža djecu okolo??
kruna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Ina66 » 06 ruj 2013, 13:15

mi smo ove godine (petašica i drugašia) bez dodatnih aktivnosti. za sada
obje idu u glazbenu, ali su suprotne smjene pa nemamo problema s naštimavanjem rasporeda, osim toga, starija ide sama busom u grad.
za sportske aktivnosti se vodimo ovime što je škorpionka napisala - da je blizu tj. u školi. ako požele i ako ne bude kolizije s glazbenom, mogu uzeti sport
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la marsovka » 06 ruj 2013, 13:22

kruna :mase
Samo sam ti dosla mahnuti jer bez pomoci mm-a ja sama ih sigurno ne bi stigla razvest ina sve strane. Ajde od ove godine se L dosta sluzi i javni prevozom, ali svejedno da mm ne povuce tesko da bi oni isli na one aktivnosti koje pozele :dunno
marsovka
celebrity

PostPostao/la direktorica svemira » 06 ruj 2013, 13:40

Imam jedno dijete koje ne ide na ne znam kakve aktivnosti, pa svejedno često ne stignem :ajme

Evo baš radim tablicu kojim danima ga mogu voditi pa o tome ovisi i odabir za ovu godinu :dunno
direktorica svemira
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lastavica » 06 ruj 2013, 13:51

Moja bi na jedan dio satova u glazbenoj od ove godine trebala ići javnim prijevozom jer nam je glazbena izvan kvarta.
Ostale aktivnosti su u kvartu i ne pitaj me koliko ih ima :znoj , vidjet ćemo kako će se to uskladiti s petim razredom za koji će vjerojatno trebati ipak više vremena potrošiti na školu.
Uglavnom njeno opterećenje raste, naše se smanjuje no ja ti nisam za utjehu jer smo nas dvoje na jedno dijete, a i računamo na baku kad se vrati s mora da uskoči kad smo mi na poslu.

recimo popodnevna smjena joj traje puno duže nego prošle godine tako da smo MM i ja u tom tjednu dobili puno više vremena za svoje aktivnosti :)
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Dobri andjeo » 06 ruj 2013, 14:09

ja sam ih ove godine pustila same, sve im je u pjesice zoni, nastimala sam aktivnosti u isto vrijeme i idu same skupa. imaju mobitel i zovu me kad predu cestu :nata kad stignu ,kad krenu doma :nata to je za glazbenu, a za plesnu skolu cu ih ja vodit jer je u 19 navecer i to je vec noc. svoje sve aktoivnosti sam izbacila jer sam skuzila da me to uzrujava jer tesko sve uskladim jos i s njima. tako da sam samo njihova.( sama sam u svemu ).
imam tetu kuhalicu i cistilicu. izbacila sam sve aktivnosti osim glazbene skole na koju idu u istom terminu, + idu u plesnu skolu 1x tjedno u isti termin, i jos cemo jednom skupa na bazen u tjednu sve tri. i dosta. uz glazbenu ti je previse jos i treninzi. mislim moze se, isli smo mi lani al sam ja skoro slom zivaca dobila ko i ti. ove godine nista. vidi jel imate nesto za skupa npr plivanje ak ti je do sporta, pa skupa na bazen, tako cemo mi.
ako imaš dvoje klinaca koji idu na različite aktivnosti moraš nešto i žrtvovati, a da to nisam ja i moji živci, bolje žrtvovati neku aktivnost :mrgreen
x
ako mozes uzmi tetu cistilicu kuhalicu, il kuhaj vikendom , ja sam na moru kad sam bila takoder sama s njih dvije, skuhala prije mora brdo toga a onda odmrzavala kroz tjedan i samo priloge ubacivala. aktivnosti revidiraj i nastimaj kako tebi pase.
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la kruna » 06 ruj 2013, 14:42

hvala svima na sugestijama, al i dalje ne vidim rješenje :dunno
predlažem mužu da platimo svekrvi jer besplatno ne ide :drink

Dobri andjeo - gdje si našla kuhalicu? i koliko ju plaćaš? jel fino kuha? :)
kruna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kruna » 06 ruj 2013, 14:45

Barbi je napisao/la:Ajme kruno. :lebdi

Hoćemo danas na pivo pa ćemo pretresti priču? Isto vrijeme isto mjesto. :zivili

vozim E na klavir od 18 i čekam ju do 18:30, kad si ti ono tamo?
kruna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Barbi » 06 ruj 2013, 14:52

Od 18,30 do 19,30.
Ako bi došla javi, ili smo u birtiji ili se šetamo po nasipu.
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Dobri andjeo » 06 ruj 2013, 16:42

Na 4 sata na dan ju imam ( odavno je kod nas prvo ko siterica sad ko cistilica kuhalica peglarica)1200 kn. Po potrebi vodi djecu kud treba. Npr cetvrtkom im uzme torbe ispred skole i donese pribor za solf jer imaju 10 min pauze a druga lokacija . Plati svekrvu il za vodenje domacinstva il za razvazanje. Nema druge.
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Potica » 06 ruj 2013, 20:40

Dobri anđeo nije u Zagrebu, nisam sigurna da su kod nas takve cijene. :dunno

Nemam ti na žalost nikakav savjet ali znam kako ti je. :hug
ja ne vozim i nemam svoj auto tako da je kod nas kad su mi cure još bile u školi to bila živa kemija i uvijek mi je bilo žao što nismo mogli izvesti da na neke stvari idu jer nam je jednostavno bilo predaleko i organizacijski ne izvedivo.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la Dobri andjeo » 07 ruj 2013, 09:26

pa dobro al svekrvi bi mogla toliko platiti ,il ce svekrva njoj platiti :mrgreen
kod nas 25 kn po satuako placas po satu , zg 35 racunaj. no ako trebas za stalno spustit ce ti .
Dobri andjeo
zlatna ribica

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.