Na topiću s fotkama torti sam stavila tortu bubamaru, evo i recepta kojega sam obećala mmar:
SAVRŠENA TORTA ZA DJEČJE ROĐENDANE - JEŽ TORTA
Ova je torta odličan izbor za sve čokoladoljupce, posebno za djecu (dokazano, ovo je jedna od rijetkih torta koju djeca zaista jedu). Savjetujem da se napravi duplu dozu, jer nama nikad nije bila dosta jedna.
U originalu je nazvana torta Jež, ali može postati i bubamara, otok s palmom (palma=ananas), lopta....
Dakle, treba ti
Klasični biskvit od 4 jaja
25 dag omekšalog maslaca ili margarina (ja uvijek stavljam maslac)
25 dag šećera u prahu
1 jaje
10 dag rastopljene čokolade
1.5 dcl mlijeka
Rum po želji ili ekstrat ruma
Postupak: Pjenasto izmiksati maslac sa šećerom, dodati rastopljenu čokoladu, jaje, rum i mlijeko.
Biskvit, dok je još topao izreži na kockice 2x2, pomiješati s kremom i oblikovato u željeni oblik. Možda je dobro smjesu staviti malo u hladnjak da se stisne, lakše će se oblikovati.
Jež:
Rukama oblikovati tijelo ježa, bodlje napraviti od oguljenih badema izrezanih u štapiće. Odlično izgleda i ako se gotov prelije čokoladom (ili čokoladnim mrvicama). Oči se mogu napraviti od M&M bombona. Od duple smjese mi obično napravimo većeg ježa roditelja i male ježiće, djecu.
Bubamara:
Cjediljku (ili drugu posudu polukugastog oblika) prekriti aluminijskom folijom, stavi smjesu u nju. Kad se malo ohladi u hladnjaku, prekrij je razvaljanim marcipanom pomiješanim sa crvenom prehrambenom bojom. Za točkice na bubamari mogu se koristiti krugove od marcipana, namazane pekmezom i posute čokoladnim mrvicama.
Pčelica:
Oblikuje se na sličan način kao bubamara, samo se prekrije razvaljanim marcipanom u koji je dodana žuta boja. Tamne crte naprave se rastopljenom čokoladom. Žalac i ticala mogu biti od marcipana ili badema.
Pusti otok:
Rukama oblikovat otok, od vrha ananasa napravi se palma, površina se može prekriti marcipanom, šarenim mrvicama, mljevenim orasima, oko otoka plavim šlagom može se napraviti more.
Snjegović:
Od dobro ohlađene smjese oblikuj snjegovića, prekrij ga rastopljenom bijelom čokoladom te kokosovom brašnom. Od štapića ili grisina te žele bombona napravi metlu, a od žele bombona možeš napraviti i kapu.....