sad čitam taj prvi recept, zvuči mi super (tbsp je sad napisano?) i da možda bih odmah izbacila ovu kvasinu. Radje bih išla s balsamicom ali u manjoj količini. Međutim ne znam dal bih skužila da je greška dok ne bih počela nalijevati.
Ja u prinicpu sve chutneye radim iz glave, Ina i ti ih tako radi, to ti je najbolje.
inače smanjim drastično luk ili ga izbacim, preferiram mladi luk ili ljubičasti ako ga imam.
I šećer mi je jako upitan. To nikada ne gledam nikakav recept nego stavljam po osjećaju i okusu.
Chutney od jabuka mi je ok. Radila sam isto s Granny smith i s onim zelenocrvenim koje nisu delišes da se raspadaju i nisu tako jako škrobaste. Gingera standardno sam stavila cca 2-3cm, chili u komadu pa sam ga izbacivala naknadno. Kombinaciju chillija stavim; feferone i nešto jače ili chilli i mrvicu kajenskog. S tim da sam jakube, da ne izgube boju ostavila u kombinaciju soka većeg limuna i limete u kojoj je prije toga cijelu noć stajao sitno narezane chilli papričice i to jedno 5 kom. Kako je to dobro! Bilo mi žao poslije skuhati jabuku, skoro sam ju takvu pojela
Ne stavljam obično curry nego kurkumu samo za boju.
Uz jabuku definitivno jabučni ocat (ali bolje je definitivno s limunom), sve ostalo tamno voće stavljam inače balsamico.