Switch to full style
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

brzi recepti sa patliđanima

12 pro 2008, 10:16

Ćao djevojke i žene! :xwave
Jučer sam kupila patliđane jer mi se baš to hoće jesti,ali nemam ideje kako da ih pripremim.Nemam baš vremena da tražim po netu a i baš mi se ne da pa ako ima tko dobar i brz recept neka javi.Još ako uz to imate kakvu tajnu da se sviđa i klincima super. :srca

Re: brzi recepti sa patliđanima

12 pro 2008, 11:20

Ja ih ne volim, al pojedem ih u musaki.

12 pro 2008, 11:35

A pohovani patlidžan?Ako hoćeš pišem ti recept :mah

12 pro 2008, 11:57

Probaj recept s ovog linka (skrolaj negdje na sredinu strane): viewtopic.php?f=63&t=44571&st=0&sk=t&sd=a&start=30 - to nam je omiljena varijanta iako patlidzane volimo u svakom mogucem obliku. :xmah

12 pro 2008, 12:24

Meni su super zapeceni s mozarelom i rajcicom, ali sumljam da ce klinci to jesti. Roštiljala sad isto nebus :lol

U pivskom tijestu bi prošlo. Narezi iz na tanje snite, posoli, optereti s tanjurom i ostavi sat vremena, ocijedi i umaci u tijesto te isprzi.
Rcp. za tijesto, ovdje je karfiola, ali za svo povrce je smjesa ista;
Pivsko tijesto

12 pro 2008, 12:38

A pohovani patlidžan?Ako hoćeš pišem ti recept

Ajd napiši.Hvala.

Probaj recept s ovog linka (skrolaj negdje na sredinu strane): viewtopic.php?f=63&t=44571&st=0&sk=t&sd=a&start=30 - to nam je omiljena varijanta iako patlidzane volimo u svakom mogucem obliku.
Probaj recept s ovog linka (skrolaj negdje na sredinu strane): viewtopic.php?f=63&t=44571&st=0&sk=t&sd=a&start=30 - to nam je omiljena varijanta iako patlidzane volimo u svakom mogucem obliku.

Moram priznati da i ovaj tvoj recept zvuči jako fino.Isprobat ću.Hvala.

U pivskom tijestu bi prošlo. Narezi iz na tanje snite, posoli, optereti s tanjurom i ostavi sat vremena, ocijedi i umaci u tijesto te isprzi.

I ovo zvuči jako fino i s karfiolom.Od ovog pisanja o hranu sam već po malo i ogladnila. :gladan

12 pro 2008, 12:41

Ja ih ptžim na malo ulja. MM inače opčenito ne voli povrće, ali ove moje patliđane obožava.
Ogulim patliđan i narežem na jako tanke kriškice. Posolim i ostavim da malo odstoje da puste svoj sok. Onda ih samo uvaljam sa svake strane u brašno i na vruće ulje u tavicu.
U biti, dobiješ čips od patliđana, a to se klincima mora svidjeti !

12 pro 2008, 14:47

Ja ih izrežem na kolutove i stavim u slanu hladnu vodu.Nakon cca 20-tak min.stavim da se grije ulje a ploškice uvaljam u brašno i jaja,i pržim.Moji obožavaju patlidžane ;)

14 pro 2008, 09:52

Cure su napisale da patlidžani moraju malo odstajati, posoljeni i pritisnuti nečim da se iscijedi sok iz njih. Od tog soka su gorki.

Nama su najfiniji pohani, brašno i jaja i na vruće ulje.
Narezan na kockice, dinstam ga na luku, dodam još nekog povrća (tikvice, mrkve i sl.), paradajza i to nam je fini preljev za paštu.
Isto tako znam dodati grah, pa zapeći (kao gravče na tavče).
Prije dva tjedna radila sam lazanje s patlidžanima. Malo sam ih prodinstala, dodala začine, pelate, malo tikvica i na lazanje.

14 pro 2008, 10:03

Cure su napisale da patlidžani moraju malo odstajati, posoljeni i pritisnuti nečim da se iscijedi sok iz njih. Od tog soka su gorki.

ne moraju. ja ih nikad, doslovno nikad ne stavljam da odstoje i nikad mi nisu gorki.
gorki su ako su stari pa treba znati kupiti.

14 pro 2008, 11:29

U petak sam ih napravila.Narezala sam ih na ploškice.Posolila sam ih i ostavila 2 sata da odstoje.Onda sam ih uvaljala u brašno,jaja i krušne mrvice i na vruće ulje.
Nestali su u trenu.Nisu uopće bili gorki.Mislim da bih sutra mogla neku musaku s patliđanima.Kako ih vi radite? :xmah

14 pro 2008, 23:57

Imas tu negdje na forumu recept za musaku s patlidzanima od, mislim, Olivere - ooodlicno je!
Pokusacu pronaci pa stavim link.
Inace, patlidzan stavljam u sve vrste musaka i slozenaca - krumpir, tikvice, patlidzan na ploske pa izmedju npr. mljeveno, ribani sir, ribana mrkva.... vec prema zelji i inspiraciji ;)

edit: evo linka - viewtopic.php?f=63&t=36410&p=1180516&hilit=musaka+patlidzana#p1180516 :xwave

15 pro 2008, 13:51

Olja hvala, danas ću tako i napraviti pa ću vam javiti kako je izašlo.

16 pro 2008, 11:56

Napravila sam po Oliverinom receptu.Moja N je jela samo krumpire,a mm je rekao da mu je pohani patliđan puno bolji i nek to više ne radim. :whew
A šta ćeš,imala sam dobru volju isprobati nešto novo ,a nitko nije zadovoljan. :bonk

01 tra 2009, 20:57

Koristimo ih jako puno,od musake,punjenih,pire od patlidzana je jako fin..Oljin recept za rolnice me odusevio i jako dobar,pohovani ili brzinska varijanta zapecenih po tepsiji preliveni jajima i vrhnjem/...mogu ici i kao salata...
ili ljetna varijanta kada se dinstaju sa paprikama,dodas bijeli luk,persin i bijeli umak ili domaci kajmak..druga varijnta je sa paradajzom..ma jednostavno ja ih obozavam.
Odgovori