Switch to full style
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Rerna sa ventilatorom

31 sij 2009, 19:53

Šta se peče sa uključenim ventilatorom, a šta bez? Poseno me interesuju dizana tijesta, pizze itd. I može li na više nivoa u isto vrijeme?

Re: Rerna sa ventilatorom

31 sij 2009, 19:58

Mozes na vise nivoa, ja recimo vanili kiflice uvijek pecem odjednom :mrgreen:
Pizzu ne pecem s ventilatorom.

31 sij 2009, 20:02

s ventilatorom pečem samo višekatno :mrgreen: npr.keksiće ili čak pizzu(rijetko)

I

31 sij 2009, 20:43

ne mogu se sjetiti šta s čim.. :dunno
znam da mi u knjižici s uputstvima lijepo piše sve to, čak i koje kolače ili vrstu mesa na kokoj temp i sl.

31 sij 2009, 21:17

Meni je uputstvo jako šturo napisano, zato pitam.

02 vel 2009, 12:35

Ja se navikla sve peći s ventilatorom i jako sam zadovoljna.

02 vel 2009, 12:43

Isto baš sve s ventilatorom.
Pice, kore za mađaricu pečem na dva ili tri nivoa.

02 vel 2009, 16:22

Ja isto sve s ventilatorom. Al imam isto više funkcija i s njim, za meso, za pizzu i kolače, obično puhanje...

03 vel 2009, 15:58

pizza:
pečem par minuta na najvišoj temperaturi 275 C ( na kamenu koji se zagrijava zajedno s pećnicom), i onda samo nekoliko sekundi prije kraja upalim ventilator s grijačem odozgo, da porumene rubovi.
Savršenstvo. :liza

03 vel 2009, 16:03

Sve pečem sa ventilatorom.
Pizze pečem na tri kata, nakon 10 min. ih ispremještam.

04 vel 2009, 15:49

Pečem sa ventilatorom sve u čemu ima kvasca ili pecilnog praška jer se bolje digne i nekak mi je rahlije.

05 vel 2009, 11:03

faith je napisao/la:Ja se navikla sve peći s ventilatorom i jako sam zadovoljna.

iks
bas sve

11 vel 2009, 14:25

pizza mi je gotova puno brže s ventilatorom i to s onim gdje je uključen donji grijač+ventilator. na taj način ostane sočnija gore i ne posuši se. na najjačoj temperaturi je gotova za 8 minuta. toplo preporučam...

11 vel 2009, 14:44

citam citam al sve se mislim kakve vi slatke muke imate :lol kod mene je na drva ili sto bi rekli nasi seljani zdrvima :mrgreen:

:mase svim vlasnicama rerni sa ventilatorom, ucim na vasim iskustvima kad kupim svoju :proljece

11 vel 2009, 15:54

kako bi ja htjela peć na drva,... to mi je poseban ugođaj.
Kod bake ja ko mala djeca stalno ubacujem drva i kaže mi kad dođemo da potroše duplo više drva. :mrgreen:

11 vel 2009, 19:22

Ja obozavam taj ventilator u kombinaciji s grilom.. Kad mi se pekarski krumpir onak lijepo zapece..mljac.. A pizza mi je isto mrak..stavim dvije u vrucuuuu pecnicu, i samo im zamjenim mjesta za 5 min.., i kak veli Marina3, gotova je taj cas!!!
Odgovori