O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
02 vel 2009, 16:18
ili ne stignete

, naručujete li klopu izvana?
Koju? Odakle?
Kad se nama to dogodi, imamo 2 opcije: pizzu iz pizzerije iza ugla ili ćevape s Branimirca...
Moja pizza doma je daleko bolja (naravno

) ali je klincima predugo čekati da ju napravim
Uopće, kako rješavate obroke u dane "kuhinjske krize"?
02 vel 2009, 16:21
isto kao ti ili skuham spagete na brzaka,uvijek imam pesto a gotovo prije nego dodju cevapi i pizza
02 vel 2009, 16:33
njoki s gorgonzolom. to kuha MM. klinci obožavaju, a meni se već totalno zgadilo.
druga opcija je nešto iz škrinje.
ako naručujemo to je najčešće pica, jako rijetko ćevapi. gotova jela nikada ne naručujemo dostavom.
02 vel 2009, 16:37
Hrenovke i zamrznuto povrće izdinstam na maslinovom ulju.
Ili pizza.
Čevape jednom-dvaput godišnje.
02 vel 2009, 16:40
jajca
kobase
tjestenina s pelatima
hrenovke
nekaj odledim, vec skuhano, u mikrovalnoj, na brzaka
02 vel 2009, 16:43
najbrže su mi gotove dukatove torteline s blitvom i sirom, dodam vrhnje za kuhanje, i napravim zelenu salatu
02 vel 2009, 16:44
kao npr. danas
Obicno imam nesto na ledu, a ako nemam, mm s posla skoci do restorana "domace" kuhinje i donese recimo sarmu, grah, rostilj i krumpir pire, grasak, ... Zapravo, donese skoro ceo obrok - i salatu i desert. To je u stvari restoran u okviru studentske kuhinje

Hrana im je predobra a nije skupa. Stavise
Pizzu vise ne narucujemo otkako pravim po Ninanjinom receptu

Bez zezanja.
02 vel 2009, 16:58
evo, ja sam danas stvarno na brzaka ručak smuljala...
stavila vodu za špagete, u međuvremenu popržila bijeli luk, na to istresla pelate, začinila i na kraju dodala tunjevinu. Pomiješala s paštom i za prilog zelena salata. sve skupa 15 minuta.
Ako Luka jede s nama, onda prije nego dodam tunjevinu, za njega odvadim malo šuga od pomidora u koji zamutim jedno jaje. Za prste lizati

Rijetko kad naručujemo hranu jer mi to dosta skupo dođe. Radije kupim pola kokoši pečene i napravim pire uz to. Ili ispečem omlet i uz to neku salatu finu.... Znam kupiti i onaj pureći Cordon bleu, pa to imati u ledu za hitne slučajeve... Ili tako neko jednostavno jelo.
Ni mi pizzu više ne naručujemo. Zgadila nam se otkad smo otkrili kako domaću pizzu savršeno napraviti i ispeći.
02 vel 2009, 18:48
uvijek imam nešto zaledjeno.
Inače, ako nemam(a to je gotovo nikad

)...
tjesetnina sa šalšom ili vrhnjem ili zapečena sa sirom
varivo ili nešto slično u express loncu
naručujemo samo pizzu, ništa drugo gotovo...
02 vel 2009, 18:55
1. skuham tjesto i svako dobije jednu konzervu tune da si pospe prek tanjura tjesta, zelena salata uz to (ako je ima), ako nema, sori.
2. uvijek imam smrznutog pileceg bijelog mesa -
a) odmrzavanje u mikrovalnoj, rostilj tava, snita kruha uz to i salata koja se zatekne doma.
b) tortilje iz ducanja + trakice bijelog mesa poprzim, nasjeckam papriku i otvorim konzervu kukuruza - hrana mexicana
3. kupim gotovo tjesto za pizzu u pekari, naslazem sto se nađe u kuci - 8 minuta u pecnicu... to je to
uvijek mogu ispeci palacinke ili ustipke, ak je bas glad ili kriza

narucivanje pizza i cevapa - par puta godisnje.
02 vel 2009, 21:40
I ja skoro uvijek imam nešto zaleđeno. Ali nekad mi se ni to ne da.
Brz mi je rižoto iz mikrovalke. Stavim malo ulja ili masnoće od pečenja, ako imam ostatak u frižideru, miješano zaleđeno povrđe, jednu šalicu riže malo soli i nekakvu kocku za juhu, može malo koncentrata rajčice a i ne mora. U mikrovalnoj je za nekakvih 20 minuta gotovo, a ni naručena pica ne dođe prije. Klinci vole, a pogotovo Amadej.
Druga varijanta je pire (krumpir ogulim i izrežem na male komadiće pa je jako brzo kuhan), špinat koji bacim na malo ulja na koje sam prije stavila sjeckanog češnjaka i zalijem vrhnjem za kuhanje + sol i malo muškatnog oraščića. Uz to jaja na oko.
MM je više tip od narudžbi kad mu se ne da, ali to se svodi na čevape ili pizzu.
Jel' netko kupovao u Super Konzumu (npr. onaj u Dupcu ima dosta veliki izbor pripremljene klope)? Da li valja i kakve su cijene?
02 vel 2009, 21:51
Meni je ta hrana iz Konzuma prevegetasta, nije mi po gustu.
Za nabrzaka pecem jajca ili jedemo tople sendvice iz tostera.
Rijetko uzmemo cevape iz lokalne cevap - birtije i njam su!
Pizzu ne narucujemo gotovo nikada.
Znam uzeti nesto od Kineza kad znam da necu kuhati pa to podgrijemo za 5 min. i gotova vecera.
02 vel 2009, 21:52
JIA, gdje kod kineza i pošto? Ti si, ako se ne varam otprilike na mojoj strani grada.
02 vel 2009, 22:00
A ja ti klopu uzmem dok sam na poslu, u centru. Halo Kinez. Sasvim pristojno i ukusno, a recimo da se za 50 - 70 kn najedemo svih 4. Nemam sad jelovnik pri ruci, ali npr. pirjana riza sa piletinom je 39 kn. Porcije su obilne.
02 vel 2009, 22:03
meni se, jia, cini, po onome sto sam vec prije pohvatala po forumu, da vi jako malo jedete
02 vel 2009, 22:10
Mi gotovo nikad ne narucujemo klopu. Ako bas nis ne skuham (vrlo rijetko) radije odemo van nesto pojesti.
Inace nabrzaka osim nabrojanog, znam skuhat knedle ili strukle, tjesteninu s tunom, njoke sa spinatom ili jaja na oko i pomfrit
02 vel 2009, 22:13
Bubi, mm ima 100 kg.

( offtopic )
02 vel 2009, 22:16
Fakat JiA, meni je ostalo u sjecanju da je vama cetvero puno i pola piceka

i Mm je na 100kg al sam moze mlatnut pol piceka u jednom obroku
02 vel 2009, 22:23
mi naručujemo čevape, hamburgere ili pizzu a meni lignje
a doma nabrzaka topli sendviči i salata od tunjevine, gotova za 10 minuta a pali svaki puta
02 vel 2009, 22:32
I kod nas ko kod Rime - knedli, njoki s nečim, štrukli, jaja, tjestenina s tunom - a ponekad naručimo pizzu il mm ode na cvjetno po cevape
02 vel 2009, 22:34
evo vam moja dva brzinska recepta
omlet
na malo ulja otopim 2-3 zdenka sira (ja stavljam sa šampinjonima)
u zdjelici zamutim jaja sa sirom trapistom i nekom šunkom , sve t narezano na kockice i dodam malo soli ili vegete i to stavim na ovo ulje
predobro je
salata od tunjevine
1 konzerva kukuruza šećerca
1 konzerva tunjevine u komadićima (obavezno ocijediti)
sir narezan na kockice (ja stavljam oko 15 dag)
šunka narezana na kockice (isto 15 dag)
narežem unutra kisele krastavce
i stavim malo majoneze
e i meni je najbolje kad još ulijem malo octa iz krastavca
02 vel 2009, 22:56
Rimaithor je napisao/la:Fakat JiA, meni je ostalo u sjecanju da je vama cetvero puno i pola piceka

i Mm je na 100kg al sam moze mlatnut pol piceka u jednom obroku

e to sam i ja zapamtila

ne bas da im je puno, ali znam da je pisala da gavelina prereze na pola...nas je troje, a to nam ne bi bilo dosta ( dobro, moj ima 10 godina, a to je vec covjek koji pojede koliko i ja)
a mozda je to bilo dok su joj klinci bili puno manji ili mozda jia drzi liniju, pa jede ko pticica
kaj velis jia?
03 vel 2009, 00:10
Kad mi se neda kuhati, ispečem kokice

. Ovo sve drugo što ste nabrojali meni spada u kuhanje
03 vel 2009, 00:18
Meni kad se neda kuhati spečem jaja na brzaka ili palentu
03 vel 2009, 08:41
Kad mi se neda kuhati, ispečem kokice
meni je veliki problem kad mi se ne da kuhati, zato se uglavnom natjeram. A ako to bas nikako nije moguce onda radim isto spagete s preljevom od mladog luka, misa, sezama...i sl., ili napravim kakvu gustu juhu u koju svasta potrpam. Moj odabir prehrane mrzim samo u tim trenucima kad se bas nikako nema vremena ili mi se ne da jer ne postoji fast alternativa.
03 vel 2009, 09:58
kad se subotom vratim s tržnice, poskidam lišće s npr. cvjetače, brokule i dodam malo drugog zelenja pa skuham povrtni temeljac i zaledim ga
onda u dane kad mi se ne kuha izvadim temeljac, narežem u njega na tanko neko povrće (jednu vrstu) i na kraju dodam malo miso paste - gotova juha. to je iz makronovine knjižice
glavno jelo bude tjestenina ili sa šalšom ili s gorgonzolom i vrhnjem ili brokula s vrhnjem - sve je gotovo i prije nego se tjestenina skuha (šalše isto imam zamrznute)
rijetko naručujemo pizzu, draža nam je domaća
03 vel 2009, 09:59
Špageti sa paradajzom, tjesto sa umakom od sira, knedli od sira, tost,
lisnato sa sirom i šunkom, blitva i pečena jaja, ....
Knedli od sira:
svježi kravlji sir (može i onaj iz dučana), 25 dkg
1/2 čašice kiselog vrhnja (ovo i ne morate staviti, ako nemate)
10 dkg griza, 15 dkg brašna (ja to otprilike)
1 jaje (može i dva, budu tvrđi)
malo ulja (recimo jedna žlica)
sol
Sve izmješati i žlicom stavljati u kipuću posoljenu vodu. Gotovi su kad isplivaju na površinu, a
to je jako brzo, cca 3 minute.
Može ih se preliti preprženim prezlima, a i ne mora.
03 vel 2009, 10:15
Smrznuto kad imam.
Npr. zelenje kad kuham dio izdvojim i potrebno je samo malo prokuhati.
Pašte sa pomidorom ili tunom.
Štapiće od ribe kad baš ništa nemam, jaja i sl.
Na selu nema nikakvih restorana, dostava i sl.
03 vel 2009, 10:18
kad već spominjete pola pileta, mi često ne pojedemo ni svaki po komad mesa, najčešće napravim tri šnicle/komada/štoveć mesa, ostalo je sve prilog ili juha... Tih pola pileta nam je kootno dosta za dva dana
A od brzinskih jela, rijetko naručimo pizzu (djeca ne jedu, pa uvijek moram još nešto njima radit), češće napravim štrukle (na juhu ili na suho), knedle ili tjesteninu s tunom (to obožavaju) ili pečemo jaja
03 vel 2009, 10:18
olja je napisao/la:Pizzu vise ne narucujemo otkako pravim po Ninanjinom receptu

Bez zezanja.
ja bi recept za ovu pizzu