Switch to full style
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

TORTILJE

21 vel 2009, 18:43

Bok curke!!
može neki recept kako se naprave tortilje??? Inače sam kupovala gotove al stvarno su pretjerali sa cjenom...
Nadam se da nije komplicirano.... :mrgreen:

Re: TORTILJE

21 vel 2009, 20:40

Uopce nije..Ja sam ih radila prosli tjedan po ovom receptu:
http://www.coolinarika.com/recept/tortilje-od-psenicnog-brasna,
i super su bile, ispalo mi ih je 12.. Pola sam zamrznula.

Do sad sam ih radila od kukuruznog brasna, ali ove su mi bolje.

21 vel 2009, 22:09

Vidi ovdje - tu smo pisali o tortiljama.
Inace nisam neki majstor za tortilje pa najcesce kupim gotove da bih si sacuvala zivce :alc

26 vel 2009, 23:56

Lilly, radila danas po "tvom" receptu. I super su ispale jedino što sam morala staviti malo više brašna jer mi je ovako ispalo premekano a i dobila sam samo 8 tortilja.
Al ponavljam, skroz su dobre, bolje su mi i neusporedivo jeftinije od onih kupovnih.

26 vel 2009, 23:59

Super, dudley... Ma i ja sam dodavala brasna..

Mozda su tvoje vece, pa ih je manje?!?

27 vel 2009, 00:32

I ja sam dodavala brasna i mijesala kuku. i psenicno. :5
Inace, i meni je ispalo malo tortilja :dunno

27 vel 2009, 16:43

Lilly, ma da vjerojatno su moje veće, ali nisu ni moje baš bile velike...nema veze, drugi puta ću malo povećati količinu pa će biti dovoljno.

02 ožu 2009, 14:39

Ja baš u điru razmišljanja da napravim tortilje za goste za sinekov 2. roćkas.
Molim majstorice tortilja ideje -RECEPTE za punjenje i umake uz to kao prilog :buket
Zadnja izmjena: Ivy26; 02 ožu 2009, 16:26; ukupno mijenjano 1 put/a.

02 ožu 2009, 15:47

Obično narežem piletinu ili puretinu na trakice/kockice, prodinstam, dodam povrće (paprika u više boja, grah, kukuruz...), malo paradajz sosa i začine po želji, nekad stavim baš onaj neki Fajita u vrećici.

Uz to obavezno bijeli i crveni umak. Prvi od kis. vrhnja + češnjak i sol, drugi od paradajza + chilli i peršin. Još naražem salatu na trakice i naribam nekog tvrdog sira. Time punimo tortilje. Mljac :gladan

02 ožu 2009, 18:06

A meni su u zadnje vrijeme favorit quesadillas, a to sam radila ovak:

Izdinstam malo mrkvice, sampinjona, paprike, kukuruza, i stavim malo chilia i soli. Prosli put sam stavila piletine,nekad mljeveno meso, nekad sunke..ovisi kaj imam.

Tortilju stavim na malo namascenu grill tavu, kad se zagrije posipam ju s ribanim sirom. Onda se on pocne topiti pa na njega stavim nadjev i opet ribani sir i na to drugu tortilju. Ne smije biti predebelo... Sir se topi pa sve to poveze i onda se sve to skupa okrene u tavi.. Kad je peceno prerezem na cetvrtine.. Uz to bijeli umak kao sto je Dudley napisala, samo jos stavim mrvicu bijelog vina.

02 ožu 2009, 23:02

Lilly, ovo zvuči divno :gladan

12 ožu 2009, 23:23

Lilly :kiss , otkad si stavila recept ja malo malo radim tortilje....jučer nam je ostalo puretine na trakice i povrća (na kineski) i onda sam za večeru napravila turu tortilja, bijeli i crveni umak, salatu na trakice i milina od klope.

Prije sam to radila relativno rijetko jer mi se cijena onih kupovnih čini pravom pljačkom.

13 ožu 2009, 00:05

Dudley super :1 ...ma ono je pljacka: 8 kom 30 kn!!

27 svi 2010, 07:51

lilly777 je napisao/la:Dudley super :1 ...ma ono je pljacka: 8 kom 30 kn!!

U intersparu sam našla najjeftinije 8komada 16kn :)

27 svi 2010, 10:06

meni je ovaj recept super: http://www.coolinarika.com/recept/home-made-tortillas
radila sam ih (obične, ne kukuruzne) večer prije za sutrašnji ručak, i drugi dan su bile mekane i fleksibilne. odličan je i savjet autorice recepta kako ih ugrijati na tavi drugi dan.
u komentarima imate i mjere, ako ne volite na šalice.

kako sam ih radila navečer napravila sam i par "sendviča" od tortilja za večeru, namazala tortilju zrnatim sirom, stavila vlasca, tvrdi sir, šunku, kisele krastavce i čvrsto zarolala te vratila na tavu da malo zahrskave. vjerojatno bi bilo još bolje da sam ih stisnula u tosteru (na preklop).

27 svi 2010, 10:08

Ja sam ih tek nekoliko puta radila, ali nisam uopce zadovoljna. Ukusne su, ali ispadnu kvrckave. Ako ih ostavim od odstoje, opet ne valja. :dunno

27 svi 2010, 10:11

jesi ih radila po ovom gore receptu?

27 svi 2010, 10:54

Ne. Slicno, ali bez pp-a i nisam ih stavljala u krpu, kako kaze. Bum probala. :)

27 svi 2010, 11:37

i meni su sve dosad pucale - probaj ovaj recept.
mislim da nećeš požaliti

i nemoj ih predugo peći na tavi

31 svi 2010, 22:22

moze li se peci na tavi koja nije teflonska?

01 lip 2010, 18:05

pinky - može, ja sam na zepterovoj, a moglo bi se i na onoj koju koristiš za palačinke.

06 srp 2010, 11:15

Još nisam probala peć SAMA tortilje, ali podijelila bi ovaj Anin recept za fajitas...odličan mi je...
S junetinom baš nisam na TI u zadnje vrijeme, ali ovak marinirana, spečena (nama nikako ne krvava! :ne ) i narezana - mi je mljac...
Oličan je recept za salsu! :1

http://kodane.tportal.hr/recepti/73477/Fajitas-s-govedinom-limetom-i-crnim-paprom.html
Odgovori