Switch to full style
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

noževi

27 ožu 2009, 12:15

jučer mi se raspao moj najdraži i najoštriji nož. otprilike ovakav (drška je bila drvena, a ne plastična kao na slici):

slika

ostali koje imam nisu mu ni sluge, jer nikako naletjeti na pravi.
preporučite mi gdje i čiji (marka?? ) nož, sličan ovom gore mogu kupiti.

da proširim pitanje-koristite li većinom jedan nož za sve, kao ja, ili imate poseban za povrće, poseban za meso, poseban za npr filetiranje ili rezanje kolača???

Re: noževi

27 ožu 2009, 12:39

http://www.globalknives.uk.com/

mi imamo ovakva 3, ne ista :mrgreen: voljela bih i vise ali nisu bas jeftini, ali su savrseni, izradjeni su iz jednog komada, prafi profi nozevi (mm je frik za to). mi smo ih kupovali u austriji pred par godina :dunno
da, zaboravila sam reci, i mi smo kupili njihov originalni brus za te nozeve :dada
Zadnja izmjena: TmamaKiN2; 27 ožu 2009, 12:49; ukupno mijenjano 1 put/a.

27 ožu 2009, 12:41

jedan imam i njega cuvam ko oci u glavi :mrgreen: ostrim ga pravim ostrilom za nozeve (mislim da se zove pjescani brus) ili na dno od soljice za kafu (keramicke ). moj je najjeftiniji moguci, kupljen na pijaci ali se ne moze porediti sa nekim skupim, tanak i odlicnu rucku ima.
nadam se draga da ces naci jedan barem najblizi tvom starom :) ako ne i bolji :srca

27 ožu 2009, 12:41

ne vidim ti sliku, tmama, ali
izradjeni su iz jednog komada

ovakav ja imam za meso, donio mi braco iz austrije.
navodno se ne smije prati u perilici, ali ja ga perem, a tata ga naostri svako toliko ( posandrca kad vidi moje nozeve ).
imam i svoj omiljeni mali bez kojega ne znam narezati luk, npr.

edit: sad vidim drugi link i fotku. nije moj takav, ali je vrlo slican - nema taj nazubljeni dio na drski nego je samo lagano matiran da se ne klize u ruci )

27 ožu 2009, 12:50

:mrgreen: ja bi ovaj magnet za nozeve :mrgreen:

27 ožu 2009, 12:56

ja da svog operem u perilici mm bi me zadavio :dada oni cak imaju svoje posebno mjesto, ne smiju se stavljati s ostalim posudjem :ne
ali, ti global imaju s dvije razl. drske, jedna je ovakva rupicasta (iako nisu rupe) kakve imam ja, a ima i ta s matiranom ruckom bez rupica...
ti nozevi kod nas u kuci imaju poseban tretman, ali zaista su savrseni, kad imas to niti jedan drugi ti vise ne treba, ni za sto

30 ožu 2009, 23:19

U mojoj kući je Dick uvijek bio sinonim poštenog noža. Prodaje ih Metro, a sad sam ih vidjela i u Konzumu.

30 ožu 2009, 23:38

Ja imam Zepterove nozeve i fakat su dobri.. Tri koristim stalno, a dva su mi onak fakat ostra, ti su mi za kolinje :mrgreen:

Ne perem u perilici, niti rezem kruh s njima..(to mi je rekao jedan mesar).. Tata mi ih povremeno nabrusi.

31 ožu 2009, 14:24

e da, i zepterovi su :5

31 ožu 2009, 14:56

Za meso imam pošteni Dick nož, ne režem kruh s njim i stoji mi u posebnoj košuljici jer je fakat oštar. Za povrće imam mali tanki nož za filetiranje s mikro zubcima, a za kruh imam nož pilu i to je to.

01 tra 2009, 13:56

Lena je napisao/la:U mojoj kući je Dick uvijek bio sinonim poštenog noža. Prodaje ih Metro, a sad sam ih vidjela i u Konzumu.

I ima ih za kupiti na Škorpikovoj.Provjerim kak se zove dućan pa javim.
I mok mm je frik za noževe tak da sam mu kupila za rođendan Kai nož/sjekiricu za ohoho kuna.Nož ima posebno mjesto u kuhinji kojem se ja iz podhebavanja obraćam kao oltaru za noževe.Noževi se peru odmah nakon korištenja,sa hladnjikavom vodom i minimalnom količinom deterđent i odmah brišu i vraćaju na oltar. :bonk

01 tra 2009, 14:18

kranjica je napisao/la:
Lena je napisao/la:U mojoj kući je Dick uvijek bio sinonim poštenog noža. Prodaje ih Metro, a sad sam ih vidjela i u Konzumu.

Nema. Se sjećaš da sam ih ja tamo tražila za onaj rođendan pa se ispostavilo da im je to samo zastupništvo i veleprodaja. Jedino gdje sam ih vidjela u maloprodaji je Metro (i to veći izbor) i par primjeraka sad odnedavno u Konzumu.

02 tra 2009, 12:55

Lena je napisao/la:
kranjica je napisao/la:

Nema. Se sjećaš da sam ih ja tamo tražila za onaj rođendan pa se ispostavilo da im je to samo zastupništvo i veleprodaja. Jedino gdje sam ih vidjela u maloprodaji je Metro (i to veći izbor) i par primjeraka sad odnedavno u Konzumu.

Ima ima mi kupili u 9 mjececu kumu za rođendan.Sad idem provjeriti za ime firme.

02 tra 2009, 12:57

http://www.manal.hr/Out/c54.html
Evo link prodaja je gore na katu i sjećam se da je dečec prodavač izuzetno ljubazan. :mah

08 tra 2009, 00:33

Mi dobili Guzzini noževe, stalak sa njih četiri, za kruh, voće i povrće, salame i meso....svi su mi dobri osim ovog za meso.
Za to koristim jedan stari koji je kupljen pitaj boga kada i dobar je skroz.
A što mi se tek stalak paše uz kuhinju, milina :zivili
Odgovori