Switch to full style
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Da li ste znali za ovo

03 tra 2009, 14:52

jaja

pojma nisam imala da ovo postoji :shock:

Re: Da li ste znali za ovo

03 tra 2009, 14:53

:shock:

03 tra 2009, 15:07

Jesam, čula sam, mislim da sam i vidjela negdje u nekom receptu ili nešto slično, ali sama pomisao na to mi je tako odbojna da nije ni čudo da sam zaboravila gdje sam vidila/čula

03 tra 2009, 15:08

to valjda koriste po slastičarnama :roll:

03 tra 2009, 15:15

Vjerojatno, pogotovo za sladolede i slično. Bljak, ne želim ni misliti na to

03 tra 2009, 15:32

F. U. J.

03 tra 2009, 15:38

odvratno! :shock: :angry

03 tra 2009, 16:02

ne kužim zakaj je ovo odvratno? :dunno

isto tako se prerađuje mlijeko pa nam to nije fuj

03 tra 2009, 17:01

Jel se sjećate Trumanovih jaja? Ja se sjećam da su to stari pričali kako su iz Amerike slali iza 2. svj. rata u naše krajeve, to su jaja u prahu.

03 tra 2009, 17:06

u prehrambenoj industriji je sasvim uobicajeno koristiti jajni melanz ili jaja u prahu. jaje ko jaje, samo nije u ljusci vec u tetrapaku.

03 tra 2009, 17:09

znam da je to uobičajeno, ali meni je bljak!

jednostavno sam navikla na svježa jaja, kao što sam navikla na mlijeko iz boce ili tetrapaka, pa mi je ono direkt iz krave isto bljak.

03 tra 2009, 17:10

tog sam vidla u metrou. i jos je pisalo salmonela free :kima

da mi treba, kupila bi to. al ne znam kaj bi sa cijelom litrom bjelanjaka, nekak mi je to puno za po doma :lol, a zal mi dat pare i pobacat pola (imala bi psihickih problema drzat to u frizideru danima otvoreno)..

03 tra 2009, 17:12

mrava je napisao/la:Jel se sjećate Trumanovih jaja? Ja se sjećam da su to stari pričali kako su iz Amerike slali iza 2. svj. rata u naše krajeve, to su jaja u prahu.

Da,
mm je prije 2 god. boravio u vojnoj bazi,u nedostatku svjezih,kuhinje su servirale takva,kaze nema neke extra razlike.

03 tra 2009, 21:45

Luantaro je napisao/la:ne kužim zakaj je ovo odvratno? :dunno

isto tako se prerađuje mlijeko pa nam to nije fuj

x
i ovo su očito proizvodi za pekarnice, slastičarne, proizvođače tjestenine...nije ni namijenjeno za po doma...

zakaj su jaja u prahu fuj, a pripravci za bebi kašice s bananama, jabukama i sl. u prahu nisu?

03 tra 2009, 21:53

Čula sam za to.
Nisam imala prilike isprobati, a i ne bih ako baš ne moram.

03 tra 2009, 22:13

meni zapravo nije ne znam kako bljak, jer je isto kao i puno hrane koju jedemo, i kupujemo tako prerađenu i konzerviranu i upakiranu
al baš me iznenadilo jer nikad nigdje nisam vidjela da tog ima za kupiti
čula sam jedino za jaja u prahu, ali u ovom obliku ne

još mi kaže frendica da je pročitala da je rok trajanja jako dugačak, ono - kupiš sad i radiš za božić :lol

04 tra 2009, 10:28

Čula za njih (reklamirali su se kod nas u časopisu) al nisam ih nigdje vidla za kupiti..
Znam da uglavnom rade sa "potrošačima na veliko"

I nije mi bljak :dunno stvarno na to gledam kao na bilo koju drugu konzerviranu hranu

06 tra 2009, 12:08

da čula i koristila ali na starom poslu kod svojih u pekari.Nije mi to bljak skroz mi je to o.k. a i skraćuje vrijeme pripreme .Jel možete zamisliti koliko je vremena potrebno da razbijete 150 jaja?previše.Ovak samo odmjerite i to je to :dada

edit:tipfeler

06 tra 2009, 16:03

Qwerty030 je napisao/la:
mrava je napisao/la:Jel se sjećate Trumanovih jaja? Ja se sjećam da su to stari pričali kako su iz Amerike slali iza 2. svj. rata u naše krajeve, to su jaja u prahu.

Da,
mm je prije 2 god. boravio u vojnoj bazi,u nedostatku svjezih,kuhinje su servirale takva,kaze nema neke extra razlike.

:dada najeli smo ih se u ratu u prilicno velikim kolicinama, samo sto ovaj put nisu bila Trumanova vec Klintonova jaja :dada
nisu bas za "omleta" ali su odlicna za kuhanje :dada

24 tra 2009, 14:19

sad sam pogledala link i jedno mi pitanje ne da mira. zašto je lupačica jaja, a ne razbijač jaja ime onom stroju?

24 tra 2009, 15:00

a, bice, da zene vise vole jaja :lol :lol
citala sam negdje o njima, ali koristila nisam.

24 tra 2009, 16:54

koriste se naveliko po hotelima, restoranima i sl.
znam dok je mbrat radio za firmu koja se bavi distribucijom polu gotovih jela, začina , juha i sl. da nisu uspijevali uvest dovoljnu količinu upravo tih jaja.

veliki hoteli i restorani koriste ih radije nego prava jaja jer su sigurna, provjerena i obrađena. nema straha od salmonele ;)
Odgovori