O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
12 srp 2009, 23:22
Znam da sam negdje ovdje citala o pohanim cvjetovima tikvica, ali sad ne mogu naci nista o tome.
Pohaju li se klasicno (recimo jaja + mrvice) ili se urone u tijesto kao za palacinke? Ili mozda pivsko tijesto?
I punjeni cvjetovi? Cime bih ih mogla puniti i kako - cine mi se jaaako krhki i njezni.
Nabrala sam (to izmedju ostalog

) puuunu kesu cvjetova tikvica u maminom vrtu
12 srp 2009, 23:45
nisam znala, ali sam potrazila i nasla na coolinarici
Cvjetove operemo pod laganom vodom i osušimo na papiru.
U međuvremenu spremimo smjesu za pohanje.
U jednu posudu brašno.
U drugu jaje pomješamo s mlijekom i soli. Izmuckamo.
U treću stavimo krušne mrvice.
Ulje stavimo da zavrije.
Cvjetove uvaljamo u brašno—jaje—-krušne mrvice.
pržimo u dubokom ulju
ukupno cca 3 minute.
Odložimo i ocijedimo.
Poslužimo uz fnu domaću majonezu kao predjelo.
jela sam to kod moje gazdarice u dubrovniku i odusevila se, ma koliko izbjegavala przenje i pohanje mmmmmmmm
13 srp 2009, 16:17
Daklemmmmmmm

Pohala sam ih po ovom prvom receptu s Coolinarike (nekako mi je to bilo najjednostavnije i najbrze - zaprljala sam samo jedan sud

) i bile su mljaaac!

Svi cetvero smo ih s odusevljenjem jeli! Cak i starija cura koja inace ne ljubi bas pohane tikvice!
Rekla sam mami da ih ne baca vise nikako
20 srp 2009, 08:05
Ja ih radim u guscoj smjesi za palacinke i nikad ih ne perem nego ih ocistim od raznoraznih bestija i to prstima.
22 srp 2009, 17:38
nina i nika je napisao/la:Ja ih radim u guscoj smjesi za palacinke i nikad ih ne perem nego ih ocistim od raznoraznih bestija i to prstima.
Ovako sam i ja danas - nisam ih prala, nisam ni tucak vadila.
Definitivno otkrice ove sezone
29 srp 2009, 09:49
Ja poham u pivskom tijestu...
...tamno pivo+ brašno + jaje +sol....gusto dovoljno da kad se cvjetovi urone ostane smjesa na cvjetovima...
...smjesu ostaviti jedno 10 min da odstoji prije močenja cvjetova...
...složim obično kopar umak s jogurtom...
...i mljac...to nam je isto bilo otkriće....
29 srp 2009, 10:59
je, je, i meni seka kaze da je mnogo bolje tako razne stvari pohati u pivskom tijestu

moj problem je to pivo u pivskom tijestu. mislim, obicno ga popijemo prije nego sto zavrsi u njemu

al da je bolje - jeste
01 kol 2009, 15:36
Radim ih u klasičnom tijestu za palačinke, ali umjesto bijelog brašna stavljam kukuruzno brašno i malo muškatnog oraščića
11 kol 2009, 12:52
A jel mogu cvjetovi od ukrasnih buča?
11 kol 2009, 13:31
tikva je tikva

, bila ukrasna il ne
11 kol 2009, 18:02
Ja sam probala od velikih, žutih buča - nisu nešto...nekak drugčiji okus imaju...malo žufki...
...ja skupljam od malih zelenih i patišonka...
13 kol 2009, 11:10
tikva je tikva , bila ukrasna il ne
stvarno pitam jer ove ukrasne bučice nisu za jelo pa nekak mislim da onda nisu niti cvjetovi

a pitam zato jer doma imam cijelu jednu ogradu tim ukrasnom bučicama ,pa ima i hrpa cvjetova .
13 kol 2009, 16:15
neznam kakvu ti imaš ukrasnu tikvicu, ja imam patišon i on je jestiv cijeli
ovako izgleda :
http://www.povrce.com/?A=HOB&HOB=stribar&P=gen&TXT=211nadm se da sam pomogla
14 kol 2009, 13:08
Ja imam dugačije ,(mada su mi ove tvoje prekrasne,su puzeće il se penju?)na sjemenu je odmah pisalo da nisu za jelo
Ne mogu naći sliku na netu ,al su malene ,nisu kvrgave ,i zeleno su(odozdo) pa žućkaste odozgora ,oblika kruške.