O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
29 kol 2009, 13:05
Kako je spremate? Mislim, kako tikvice spremate? Jel treba nesto posebno sem cedjenja i soljenja, ili samo tako ih ubacim pa dinstano meso pa opet tikvice?
Prvi put je pravim sa tikvicama, a ne gotivim je bas puno, al ajde...
29 kol 2009, 13:21
Ja ih cak i ne cedim vec ih stavljam onako, samo narezane na kolutove. Mozes ih narezati, malo posoliti i ostaviti da se ocede tek toliko da smeksaju. Pre neki dan sam radila klasiku - red tikvica, red mesa. Nisam zalila jajima, a pred kraj sam samo prelila umucenim kis. vrhnjem

Inace radim kombinacije - krumpir+tikvice, krumpir+tikvice+patlidzan, korabica+tikvica+krumpir, patlidzan+ribana mrkva+tikvica+paradajz, ma, zapravo, radim razne kombinacije sa ili bez mesa - ali ja obozavam tikvice i stavljam ih u sva moguca jela
29 kol 2009, 13:28
znala sam da ces ti da se javis, posto znam kako volis tikvice
ja ih volim isto, ali ne volim musaku sa tikvicama (bar onu koju sam do sada probala kod sveki)..mislim, nije da ne volim, al mi se vise svidja klasicna sa krompirima.
a kad zalijem sa kiselim, jel to isto kao sa jajima+mlekom pred kraj pecenja? ili drugacije nekako?
29 kol 2009, 13:36
pa cesto je zalijem jajima i mlekom ili jajima i kis. vrhnjem pa tako ispecem, ali poslednji put sam samo pred sam kraj onako "premazala" vrhnjem i vratila da se jos maaalo zapece tako.
29 kol 2009, 23:19
juls - umjesto na kolutiće, nareži tikvice uzduž na tanje trake (fete, šnite) i, ako ti se ne sviđa njihov okus, prije slaganja ih ili popeci u tavi ili u pećnici. znatno su ukusnije tada
29 kol 2009, 23:40
a ako hoćeš malo "jaču" verziju, onda ih uvaljaš u brašno i popržiš na ulju prije.
poslije sve normalno, tikvice, meso, tikvice, meso i na kraju zaliješ s vrhnjem i jajetom.
30 kol 2009, 07:54
cula sam i za te varijante pre slaganja da ih proprzim, dali tako same, ili ih uvaljam u brasno ili jaja+brasno, ali me je to jako mrzelo...
ispala je bas extra, iznenadio me prijatan ukus

zalila sam ih vrhnjem i jajima, ali je bilo dosta tecnosti.