Switch to full style
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Ideje za zakuske

05 lis 2009, 15:37

Treba mi nesto za vegetarijance i nesto za mesozdere...
Odnosno, ne bi bila zakuska,nego celovecernja meza i da se ne drndam mnogo u kuhinji :mrgreen:
Hvala!

Re: Ideje za zakuske

05 lis 2009, 15:43

Evo na sortiranima imaš svašta http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=87&t=46583 :mah

05 lis 2009, 16:05

Julis,nemam pojma o zakuskama ali cim te vidim na receptima mam mi osmjeh na lice navuces :lol
znas zasto jel da? :mrgreen:

05 lis 2009, 16:17

jes jes babalu :mrgreen: znaaam ;)
bice od mene kuvarice, znam :dada

09 lis 2009, 11:36

evo svjeze ideje od mog rodjkasa:
- skuhas smrznuti kukuruz 15 min ohladis umjesas vrhnje
- skuhas mexicki grah, ili kupis onaj u konzervi, smedje ljubicasti, i ljubicasti luk na krugove
- izdinstas mjesano smrznuto povrce i pred kraj stavis cous-cous-a da se prodinsta, dodas malo vode jer on dost popije
- skuhas smrznuto povrce kao za "djuvec" i pomjesas s skuhanom tjesteninom i vrhnjem da se ne osusi
- krumpir salata
- krumpir + incuni ili tunjevina iz konzerve+ lukac, + zelenis neki
- spanish pie
- slana torta (isto je recept na tom linku iz arhive)

09 lis 2009, 12:42

Spanish pie by JednomCuPostatiMama<
><
>2 plasticne case od jogurta
asna, 2 case od jogurta jogurta, 5 jaja, 1 prasak za pecivo, 2 salice ulja, soli, malo tvrdog sira rezanog na kockice, 150 g sunke (prave), 3-4 kisela krastavca, crvene paprike, sampinjona, mrkve, drugog povrca koje imate. (iz tur�ije moze isto oko 400-500 grama)<
>Peci u podmazanom plehu koji je iz pecnice. <i></i>

JCPM sto je ovo boldano?,sori ali vjerojatno dok se sejvalo slova su se pomješala a značenje izgubilo,daj pomozi :oops:

09 lis 2009, 12:47

badada, to je turšija :)
http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=64&t=8944&p=265831&hilit=tursija#p265831

09 lis 2009, 12:49

hm :da?

a dobro,probat ćemo nešto iskemijati :mrgreen:
hvala olja!

09 lis 2009, 12:51

hm, vidiš, ja sam radila tu špansku pitu, ali nikad nisam stavljala papriku iz turšije već svežu, sirovu.
ili bih je jednostavno izostavila :dunno
edit: meni je super kad se stavi malo graska

09 lis 2009, 12:56

Francuska salata servirana u onim jestivim kosaricama + piletina na orly.
Salata od rize sa povrcem + pohane palacinke sa spinatom i slanim sirom.

09 lis 2009, 20:59

papriku i ja stavim svjezu, tj. napravim si nekoliko paketica s na sitne kockice narezanom paprikom, krastavcem, mrkvom i to zamrznem i onda vadim po potrebi. No, kad smo pravili godinama tursiju, znala sam iz nje staviti mrkvu, karfiol i krastavac.

ps: moze li, sandra, ta piletina malo detaljnije :mrgreen:
Odgovori