O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
13 stu 2009, 15:41
kupila jutros na tržnici, očišćeni i krasni.
i sad su u ledu, a nisu se još smrzli do kraja.
koliko ih moram dugo smrzavat da mi ne budu žilavi.
samo nemojte reć cijelu noć jer ćemo onda krumpire jest za ručak
13 stu 2009, 15:43
ja ih smrznem preko noći.
kako ih misliš spremat?
13 stu 2009, 15:53
Ja obično smrznem barem 24 sata. Ako nemam toliko vremena, kupim već smrznute.
Najbolje mi je pak, kad imam novc, kupiti veliku hobotnicu, dati da mi narežu i onda smrznuti. Tada, kada mi treba, samo vadim iz frizera.
Postoji i neka priča da hobotnice omekšaju kada se kuhaju s plutenim čepom, ali to nikada nisam isprobala
13 stu 2009, 15:54
ako imaš ekspres lonac, ne moraš ih uopće smrzavati
samo ih se stavi u lonac na malo ulja pa na ploču. gotovi su (manji do osrednji) cca 30 minuta otkad zapišti i garantiram da ukusnije i mekše niste jeli
13 stu 2009, 15:55
na salatu s krumpirima

ni ne znam ih drukčije spremit

samo bi ih inače nabavila (puno) ranije pa isto smrznula najmanje na jedan dan.
šta da radim, ajoj
to za pluteni čep sam upravo čula od mame i MM je u lovu na čep

ina, nemam ekspres lonac

ja sam promašen slučaj za mrkače
13 stu 2009, 15:56
ina, a jel ih mogu na ulju u običnom loncu pokriveno kuhat malo duže? 45 minuta? bez vode?
13 stu 2009, 15:58
ako ti poklopac dobro drži (nešto ala zepter), možeš baz problema. samo smanjiš temperaturu kad zacvrči i dalje kuhaš na lagano. bez suvišnog dizanja poklopca
13 stu 2009, 16:58
obiteljskim dogovorom donesen zaključak da ćemo ih jest u nedjelju.
danas ćemo lignje s onim silnim krumpirom
13 stu 2009, 17:27
ja ih, isto kao i hobu, bez obzira na pripremu stavim u običan lonac s prst vode na laganu vatru. kuhaju se u moru koje puste bar 30 min. ako ih radiš na salatu ond ih nastaviš kuhati.
za pečene u pećnici, nakon što si ih prokuhala izmješaj ih s krumpirom, podlij s morem koje je su pustili dok su se kuhali i zalij maslinjakom. pokrij folijom i u pećnicu. sat vremena ne diraj ništa. otklopi, ako su mekani otkrij. pospeš sitno rezanom kapulom, onako na rezance i zarešiš krumpir. ja obično skupim muzgavce (ili hobu) na sredinu i pokrijem folijom da se ne suši. kad se kapula i krumpir zareše pospem peršinom i češnjakom i gotovo.
mm obožava muzgavce ili hobu na žlicu. baš sam ih radila neki dan. mljac
13 stu 2009, 17:50
joj silki, mrak

evo, čekaju nedjelju, a MM stiže s oradama