Switch to full style
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Molim dobar recept za pečenu patku

23 pro 2009, 17:14

Prošle godine pravila sam prema receptu s kulinarke, patku u salamuri. Bilo je ok, ali ove godine bih nešto novo.
Pa ako imate dobrihi ideja, samo pucajte... :gladan

Re: Molim dobar recept za pečenu patku

28 pro 2009, 12:56

pekinsku patku :mrgreen: ili crispy duck
Uvijek je hrustava i fina

28 pro 2009, 19:06

Hvala na ideji. :) Kako do Božića nisam dobila odgovor, premazala sam je izvana smjesom smiksanog češnjaka, ružmarina, peršina, vegete, maslinova ulja i crvene paprike, iznutra natrljala solju i ugurala 1 jabuku i 1 kapulu (crveni luk) i mogu vam reći da je bila za prste lizati.
Jedina zamjerka patki je anatomske prirode - imala je oko 3kg, ali od toga smo imali oogromnu koščurinu, a mesa vrlo malo :roll: (od iznutrica smo napravili juhu).
Sljedećom prigodom idemo svakako na tuku. :klopa

28 pro 2009, 22:30

:lol
nije da bas volim pacetinu pa se nisam ni javljala. sjecam se da sam isto preljevala medom, ostalo vise nemam pojma.
ako se opet budem bavila patkom koncentirat cu se samo na prsa :mrgreen:

28 pro 2009, 22:32

korny meni se nekak čini da si sa svim kaj si nabrojala sasvim fino ubila i eliminirala svaki mogući okus i trag patke u tanjuru :lol

ja sam je pekla za božić isto, ali samo sam je natrljala solju i uz nju imala mlince - bila je fina ;)

29 pro 2009, 14:01

A meni ti je samo sol na patki kao da jedem pečenu kokoš iz marketa :D

29 pro 2009, 14:22

:lol
može bit i da je, al mi volimo te kupljene pečene piceke pa nam je i patka bila fina :)

29 pro 2009, 14:39

najbolji recept za pecenu patku je peci je tako da je many s druge strane tel. slusalice od - do :dada .
provjereno.

29 pro 2009, 20:44

A znate li provjereni recept za međimursku gibanicu? Ja bih to za Novu, (već godinama, a sve neki novinski recepti oko mene :lol )

30 pro 2009, 09:12

ja sam radila po ovom receptu: http://www.coolinarika.com/recept/4-u-1 ... a-gibanica

al očito mi je protvan nešto manji (i plići) nego njen pa mi je bilo previše i file i kora. No viškove fila sam zamrznula, a ovo što sam napravila je bilo više nego mljac :dada

30 pro 2009, 15:17

Probat ćemo ;)

30 pro 2009, 19:03

Prijavljujem sjajnu gibanicu, za prste lizat! :zivili

18 tra 2014, 12:25

podižem ovo iz 2009. godine u nadi da neću završiti na gibanici :lol

uglavnom imam cijelu patku od 2,5kg. nas je troje i to nam je puno previše. molim savjete za jedan objed ili za sutra ili - za uskršnji ponedjeljak, a i ostatak kako da najpametnije rastrančiram za u led spremit.

je li se patka paca?
koliko se pece u odnosu na pile ili puricu?

18 tra 2014, 13:07

ja cu samo reci da smo mi unatrag tjedan dana 2x jeli pecenu patku s mlincima. ne znam kako je pecena :lebdi pekla ju moja svekrva. u pecnici uz dodatak krumpira i mrkvice, cijela ofkors. nakon pecenja ocijedis mast i imas mast za nesto drugo. odlicna je :dada uz to smo skuhali mlince i prelili s mascu od pecenja. zelena salata naravno je must have :mrgreen

18 tra 2014, 20:12

ja ju pečem kao i pile ili kokoš ili kokota :) ili kao puricu....znači, dobro ju nasolim, ne pacam ju...to bih radila samo s prsima.
zadnje sam ju pekla obloženu s narančama, bez meda :mrgreen prilog je bila riža i umak od naranči.
znači kg mesa - 1, 20 minuta pečenja. patka je malo čvršča od piceka pa i treba malo duže peči.
možeš ju rastrančairati na prsa i batke s dobatkima. i to je patka :) može se skuhati ostatak u juhi, iako je meni ta juha uvijek nekako ....hm, čudna. navikla sam na kokošju i goveđu. ;)

19 tra 2014, 07:35

tnx Majo

19 tra 2014, 15:12

ispalo fantastično. u led sam vratila krila, vrat i gornji dio prsa, a batke i guzicu sam stavila peci onako u komadu spojeno. u vatrostalnu poklopljenu oko 2,5 sata na 180C. prva dva sata smo okretali i poljevali je tim sokom što je pustila, a zadnjih po ure otklopili. ma :liza

samo posoljeno, nikakvi dodaci, pa ni mast

19 tra 2014, 16:03

:mrgreen nadam se da mast od patke nisi bacila, to je super :liza

19 tra 2014, 19:19

tih zadnjih po ure sam prethodno samo malo prokuhane krumprire prelila s tim i onda zapekla pokraj mesa u poklopcu od vatrostalne :liza

19 tra 2014, 22:45

:5 super.

21 tra 2014, 16:35

Uhh..Nedavno mi je mm govorio da moramo spremiti patku jedan jedan.Nisam bila sigurna u recpepte al vidim da je jednostavno,budem probala ovih dana.

hvala cure :srca
Odgovori