Switch to full style
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Domaći kruh!

16 ožu 2010, 16:04

Jučer sam konačno napravila svoj prvi kruh,recept je super! htjela bi ga podijeliti s vama,jedino bi ja stavila dvije žlićice soli!
http://www.coolinarika.com/recept/729181

slika kruh u nastajanju!

slika tek pećeni!

slika presjek!

Re: Domaći kruh!

16 ožu 2010, 18:15

Ltl odlican ti je kruh, nego jesi li ti to danas procitala kako ja neznam umjesit kruh ;)

16 ožu 2010, 18:19

Aj reci da imas pekac.
Ajde.

16 ožu 2010, 18:26

LiKmama ,nemam pekać :D
mamma,nije teško ;)

16 ožu 2010, 18:36

:klanja super izgledaju. Meni nikad nisu iznutra tako lijepi (mozda zato sto ne radim bijeli :da?).

16 ožu 2010, 18:37

LiKmama je napisao/la::klanja super izgledaju. Meni nikad nisu iznutra tako lijepi (mozda zato sto ne radim bijeli :da?).

da, ni meni, jer ne radim bijeli-zato je to (tješimo se :lol )

16 ožu 2010, 18:40

uuuuuuuu,spremam se i ja na kukuruzni,raženi, sa sjemenkama,ovo je bio početak! ;)

16 ožu 2010, 19:26

Svaka čast, kruh izgleda "svjetski" :1

Nego, tijesto kad se umjesi se zareže škarama? (Pitanje se odnosi na prvu sliku)

16 ožu 2010, 20:03

LTL, woooow! :shock

16 ožu 2010, 20:48

guljka,ja sam zarezala nožem :)
mrava :kiss

16 ožu 2010, 22:40

mmmm divno izgleda!

ja ga mijesim vrlo rijetko a kad to radim onda radim po receptu j. olivera i obozavamo ga.

16 ožu 2010, 22:41

divim se!

16 ožu 2010, 23:27

Već mi je na oko fin :klanja

17 ožu 2010, 16:04

ja ga mijesim vrlo rijetko a kad to radim onda radim po receptu j. olivera i obozavamo ga

ajde, daj recept. ja imam faze mijesenja kruha (vis mi avatara :lol ) i ostalih pekarskih proizvoda, onako 3x godisnje me ulovi pa volim takve recepte... ne radim bijeli kruh, ali ispadne sasvim ok.

17 ožu 2010, 16:07

i ja radim po J oliveru pa iako nisam Sole cu da stavim recept :mrgreen
300 ml vode
1 jusna zlica secera
2 kafene zlice soli
500 gr (do 550 gr) brasna za kruh (mjesavina ili dodatak semole)
1/2 svjeze germe

Sve skupa zamijesiti u pekacu.
Dignuti, premijesiti, oblikovati, peči.

Ja kruh pečem uvijek u rerni jer ne volim iz pekača (previše mi se mrvi) i na kraju ga premažem maslinovim uljem (nauljim ruke pa premažem rukama). Uvijek radim foccacie samo ne dodajem unutra nista nego cisto tijesto pečem (to bi onda bile šlapice valjda).

17 ožu 2010, 16:32

e, to je to ;) (edit: zapravo i nije to to :lol malo sam ovlas pogledala adorabline mjere, ja radim po ovim omjerima s njegove stranice)

evo i postupak za taj bazni - http://www.jamieoliver.com/recipes/brea ... ead-recipe

prosle godine sam za uskrs po tom radila i sunku u kruhu, stavlila sam i onda ovu fotku

slika

evo, ovo ti je osnovni recept

1 kg ostrog brasna, 625 ml mlake vode, 30 g svjezeg kvasca (ja stavim cijelu kocku, 40 g), 2 zlice secera, 2 zlicice morske soli (1 ravna zlica), brasno za posipanje

tijesto vrlo energicno umijesiti, al ono ful ga razvlaciti (on kaze presavijati, gnjeciti, lupati, gurati.... :lol ) uglavnom, dobro ga izgnjaviti :mrgreen dok ne postane svilenasto i elasticno.

tijesto staviti u zdjelu, gornju stranu tijesta posuti brasnom, prekriti proz. folijom i ostaviti na toplom da se dize, bar pola sata, odnosno dok se smjesa ne udvostruci.

sad ovaj dio sa sunkom
lim namazes, pospes brasnom pa prebacis dignuto tijesto u lim, lagano formiras, na sredinu stavis sunku. pjenasto smuckas jaje i premazes sunku, prebacis jednu stranu tijesta preko sunke, vanjske rubove isto premazes pa preko tog i drugi dio tijesta. rubove s obje strane malo stisnes da se slijepe pa cijelo tijesto izvana omazes jajetom.

stavis peci u toplu pecnicu, na 180°C nekih 35-40 min.

izvadis iz pecnice i prekrijes tkaninom (to je moj sistem, j. oliver to ne spominje, on samo kaze - prebaci na resetku i hladi 30ak min).

a sunku sam koristila kupovnu, malo dimljenu, prosusenu i kuhanu. obicno budu vakumirani komadi.

i jos jedna napomena - ako radis kruh sa sunkom onda vrlo pazljivo odmjerit sol jer vec i sama sunka bude slana.

17 ožu 2010, 16:33

:shock :shock :shock :gladan

Dže me nađe....baš sada kad mi se želudac za leđa zalijepio....

17 ožu 2010, 16:43

solea,njaaaaaaaaaaaam,kakva korica na kruhu,a ni šunkica nije za baciti,stvarno super izgleda! :dada

17 ožu 2010, 16:48

Jaooooo :le kak sam gladna :gace

17 ožu 2010, 22:42

danas sam radila po jednom kineskom receptu,samo što nisam imala dugi i uski kalup pa sam stavila u kalup za torte,onaj najmanji pleh je bio prevelik,drugi put radit ću duplu smjesu!

Kruh je ooodlićan,mekan i sočan!
slika

ovo je recept
http://www.coolinarika.com/recept/dugot ... hong-hljeb
Zadnja izmjena: LTL; 17 ožu 2010, 22:44; ukupno mijenjano 1 put/a.

17 ožu 2010, 22:44

:shock
a šta da ti kažem,znaš i sama sve :1 :kiss

17 ožu 2010, 22:46

Pobogu LTL :shock , od ovih tvojih delicija ne mogu spavati... :lol

17 ožu 2010, 22:51

:zivili :mah

17 ožu 2010, 23:05

ovo je recept kao solein samo što sam nakraju tijesto razvaljala tanko, premazala margarinom, srolala i rezala ružice. još malo pustila da se diže, premazala jajem i posula sezam. puuuuuuuno kalorija, ali je mljac.

slika

17 ožu 2010, 23:08

aaaaaaaaaaaa diiivno!!!! obozavam sezam na pecivima.
ubijate me :lol

17 ožu 2010, 23:10

Pa ja ću poluditi :gladan

....izbjegavaj ovaj topic kad si gladna...izbjegavaj ovaj topic kad si gladna...izbjegavaj ovaj topic kad si gladna.... :znoj

Cd - svaka i tebi čast

17 ožu 2010, 23:15

craizy daisy,predivno,moram probati i ovako :dada

17 ožu 2010, 23:24

Pobogu guljka, pojedi nešto :lol

17 ožu 2010, 23:30

solea,moooolim te daj mi recept za svoj kruh sa šunkom,nikad to nisam radila!

17 ožu 2010, 23:47

ok, negdje sam ga vec pisala, kopirat cu ga to samo dok nadjem ;)
Odgovori