O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
09 tra 2010, 14:31
Nenadano dobila 2 morske rakovice sa savjetom da to treba odmah skuhati. I tako ja sad imam dvije skuhane rakovice i čekam da se ohlade pa da izvadim meso. Tu je sad problem, nikad u životu nisam to spremala pa me zanima ima li kakva caka kod čišćenja. Uz meso sam mislila napraviti šug pomiješati sa tjesteninom.
Help!
09 tra 2010, 14:43
ring, ja sam ih jela pržene i bile su super!
Meso se nalazi u klještima.
Možeš ih napraviti na buzaru, kao dagnje.
09 tra 2010, 15:24
Taman sam htjela napisati, ali ovaj brački recept je upravo to što sam i ja htjela reći. Rakove ne jedemo često, a na ovaj način baš dođe do izražaja njhiov okus, za razliku od drugih načina kao što je npr. s tjesteninom.
Ja bih ga uvijek na ovaj način spremila (govorim o "bračkom").
09 tra 2010, 18:27
Ljudi moji ja sam definitivno postala fan rakovica
Što se čišćenja tiče, krenula sam sa nogama i sa svakim zglobom je zajedno izlazilo meso. Najveće je razočaranje bilo kad sam digla kapu oklopa, mesu niti traga...yra tu ti dolaziš sa svojim savjetom

Poslužila sam se krajem žličice za dohvatiti meso iz rubova oklopa.
Slažem se da okus više dolazi do izražaja kad je pripremljeno u verziji salate, ovako se u šugu sve skupa izgubilo. Bila bih najradije samo meso malo začinila, ali za dvoje gladne čeljadi su dvije rakovice malo.
10 tra 2010, 14:14
Ispod oklopa ni nema mesa, u sredini, neki vole to što bude unutra, ali ja ne. Ja jedem samo meso iz nogu i kliješta.
10 tra 2010, 22:03
Guljka sad i ja znam

a ja sve kontam, dok sam čistila, kad ovoliko mesa ima u nogama koliko će tek biti u oklopu, kad ono...
10 tra 2010, 22:05
Znaš za drugi put