Switch to full style
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

slanci

19 svi 2010, 22:26

odlučih s vama podjeliti recept, kad su se već moji navukli toliko da više ne mogu gledati ove kekse, možda još netko podjeli moju sudbinu. jer su ultra fini, jednostavni i brzo gotovi.

daklem,

SLANCI
500 g brašna
500 g svježeg sira
250 g margarina
1 pzp

sve sjediniti, rezato oblike premazati jajem i peći 15 minuta.

e sad, kominacije brašna mogu biti vsakakve, može se i smjesu dodati naribani sir, kockice šunke, pancete, začinsko bilje... mogućnosti su neograničene. može se i posuti sjemenkama po želji.

uglavnom, radila ih ovaj tjedan pet puta.

ps. opd ove količine ispadne 80-ak komada. ja vadim krugove čašicom za rakiju, to je idealna mjera za zalogaj.
pps. u originalnom receptu ide omjer 1:1:1, ali meni je to previše margarina, pa sam prepolovila količinu.
može i sa maslacem. s masti provjereno jedino ne valjaju.

probajte :mah

Re: slanci

19 svi 2010, 22:51

Takav recept je vec tu negdje i, vidjevsi naslov i misleci da trazis recept, bas sam ti ga dosla napisati. :)

Bubi ga je stavila ako se ne varam, samo mi to radimo s putrom. :5

19 svi 2010, 23:30

a koliko soli- to mene uvijek muči, kak pogoditi, a to mi je najvažnije?

20 svi 2010, 09:56

na pola kile brasna, kafena zlicica

20 svi 2010, 11:07

Ja imam taj recep valjda već 15 godina (koliko sira, toliko brašna i maslaca) ali su mi premasni, pa putar smanjim. Odlični slani keksići. :)

20 svi 2010, 20:51

i mi pecemo pol kile brasna, pol kile margarina i pol kile sira jako :lol, jako cesto

20 svi 2010, 21:20

Adorabla je napisao/la:na pola kile brasna, kafena zlicica

:dada

21 svi 2010, 22:36

ja sam probala peci slance super ispadnu ,mekani ka i oni iz pekare bas super.. :zivili

22 svi 2010, 12:08

ok, znači peći 15 minuta :up

to me zanimalo, eno ih čekaju ulazak u pećnicu
Odgovori