O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
03 stu 2010, 10:31
dakle ima li perioda kad nemate volje kuhati iako inace volite,ono ide vam na jetra svaka namirnica , kuhate prek volje i kad vam je rucak ne za ukucane nego za kantu za smece
dakle meni se desava barem dva do tri puta godisnje,em ne znam kaj bi kuhala,em mi ide na zivce ali s obzirom da moram (iako i MM ponekad uskoci) to radim prek volje i na silu i ruckovi su mi odvratni,ok jesu jestivi ali fali nutra dobre volje i jos koje cega!!!
e ja sam trenutno u toj fazi,samo premisljam i smisljam i onda nekaj prek one stvari skuham i idem si na zivce jer nist mi nije kak spada a ne volim pojesti bilo kaj!!!
u potpisu,luda kuharica!!
imate vi krize ili ste uvijek dobre volje spremiti fini obrok?
03 stu 2010, 10:35
kod mene je obratno - dva tri puta godisnje me uhvati volja za kuhanje i radim to s ljubavlju

ostalo vrijeme samo odrađujem.
03 stu 2010, 10:35
Ja sam rođena s tom krizom. I umrit ću s njom.
03 stu 2010, 10:36
Nana1971 je napisao/la:kod mene je obratno - dva tri puta godisnje me uhvati volja za kuhanje i radim to s ljubavlju

x
03 stu 2010, 10:38
Meni nije problem skuhati, nego smisliti ŠTO kuhati.
I tako skoro svaki dan
03 stu 2010, 10:52
Imam krize i erupcije kreative, izmjenjuju se na mjesečnoj bazi
03 stu 2010, 11:02
Nana1971 je napisao/la:kod mene je obratno - dva tri puta godisnje me uhvati volja za kuhanje i radim to s ljubavlju

tako i kod mene
03 stu 2010, 11:04
e
Zadnja izmjena:
jopic2; 29 stu 2011, 16:09; ukupno mijenjano 1 put/a.
03 stu 2010, 11:06

X
03 stu 2010, 11:24

X
Trenutno sam u fazi kad mi i odrađivanje ide užasno na živce, a prije nekoliko dana sam skoro svaki dan kuhala delicije i pekla kolače
03 stu 2010, 11:28
mahima je napisao/la:Imam krize i erupcije kreative, izmjenjuju se na mjesečnoj bazi

XXX
03 stu 2010, 11:55
Ja u takvoj krizi pustim MM da kuha pa me odmah prođe kriza
03 stu 2010, 11:57
Ja prepuštam kuhanje kome god. Samo nek nisam ja.
03 stu 2010, 12:06
U teoriji volim kuhati. U praksi svakodnevno kuhanje i izmišljanje jelovnika mi je ubilo tu ljubav, tako da mogu potpisati Nanu.
One dane kad mi dođe mama i skuha najsretnija sam osoba na svijetu.
03 stu 2010, 12:55
volim kuhati kad imam vremena, najviše je to vikendom
mrzim brzinsko kuhanje preko tjedna i smišljanje jelovnika, pogotovo jer doma ne jedu svi sve
zato je moj odgovor - da, imam kuharske krize
neki put me spasi mama, ponekad rjeđe sveki kad pozove na ručak, neki put uleti pizza, ćevapi ili slično
03 stu 2010, 13:15
ne volim kuhati. najsretnija sam kad nas netko pozove na ručak. ide mi na živce smišljanje jelovnika, priprema, kuhanje, pečenje, pospremanje... nisam uopće osoba od kuhinje.
03 stu 2010, 13:20
folne je napisao/la:U teoriji volim kuhati. U praksi svakodnevno kuhanje i izmišljanje jelovnika mi je ubilo tu ljubav.
Ovako. Sve je to super, ali mi je dojadilo. Kuham skoro svaki dan već 15 godina.
03 stu 2010, 14:32
jako volim kuhati i još više volim kad imam vremena za isto. najviše mrzim kad dođem doma u 6 i onda moram smisliti nešto što moram staviti u roku od pola sata na stol jer su do onda već svi premoreni od gladi.
najveće životne krize sam riješila kuhanjem. sad sam još u to uvela i pečenje kolača. ukućani zapomagaju jer moraju to sve pojesti, ali što ću im ja.
ne ulazim u krizna razdoblja, više se radi o lošem danu ili tako nekako, ali onda me dragi spasi jer nanjuši što se sprema i sam se ponudi nešto skuhati ili donjeti gotovo.
03 stu 2010, 14:35
Natasa36 je napisao/la:Meni nije problem skuhati, nego smisliti ŠTO kuhati.
I tako skoro svaki dan

tako i meni, ja volim skuhati i obično ispadne dobro, ali MRZIM smišljati šta za ručak !!!!
03 stu 2010, 14:36
mirbi je napisao/la:Ja sam rođena s tom krizom. I umrit ću s njom.

mirbi je napisao/la:Ja prepuštam kuhanje kome god. Samo nek nisam ja.

potpisujem mirbi u oba posta
meni je svrha kuhanja samo zadovoljavanje potrebe za glađu
i samim time mi nije uopće bitan ni drag dio svakodnevnice
radije jedem vani
radije odem na sljeme
ma radije bilo što radim
03 stu 2010, 14:59
Uf, ni ja ne ljubim bas kuhanje. Kada smo u Sarajevu tada ne kuham uopste, donose mama i tata, jedemo vani, ma ljepota. Kada smo ovdje kuham ali gledam da je sto jednostavnije i brze. Ovaj zadnji mjesec se potrefilo da je mm puno na putu pa jedva da nesto napravim. Djeca jedu u vrticu, pa im jos dodam nesto sitno kasnije, a sto se tice mene mogla bih zakljucati kuhinju.
03 stu 2010, 15:03
Ja ih imam ovako nekako ko Babalu, možda češće od nje, recimo 1 do 2 dana mjesečno. Iako, ja ne kuham svaki dan, mm kuha cca 2 x tjedno, plus što volim kuharske krize prevenirati jedenjem vani

Kad osjetim da nadolazi a nemam inspiracije, onda najčešće smišljam gdje otici umjesto što skuhati.
Za slatkiše mi je kriza trajna
03 stu 2010, 15:34
imam krize. oooo kako ne! al su mi, kao kod lene, na dnevnoj bazi. a rjesavam ih najcesce ovako kao skorpi
03 stu 2010, 17:35
ne volim kuhati, kuhanje mi je čista nužda a ne gušt, ali mi je zato terapija pečenje kolača i slanih điđa-miđa. pogotovo kompliciranih, ne sjećam se jeli mi ikada išta tako završilo u smeću.
03 stu 2010, 17:39
mirbi je napisao/la:Ja prepuštam kuhanje kome god. Samo nek nisam ja.

x
ne volim smišljati jela, ne volim ići u nabavku namirnica, ne volim kuhati. niti spremati nakon kuhanja.
nisam nešto ni vična jelu. mogu živjeti danima na istom.
al volim pojesti i svašta nešto lijepo - u restoranu.
03 stu 2010, 17:42
mama courage je napisao/la:mirbi je napisao/la:Ja prepuštam kuhanje kome god. Samo nek nisam ja.

x
ne volim smišljati jela, ne volim ići u nabavku namirnica, ne volim kuhati. niti spremati nakon kuhanja.
nisam nešto ni vična jelu. mogu živjeti danima na istom.
al volim pojesti i svašta nešto lijepo - u restoranu.
Potpis do neba. Da mi nema djeteta mogla bih mjesecima živiti na kokicama. Ovako tu i tamo skuham špagete sa šalšom

.
03 stu 2010, 17:52
Natasa36 je napisao/la:Meni nije problem skuhati, nego smisliti ŠTO kuhati.
I tako skoro svaki dan

Vidiš, meni je znak krize ako mi je problem smisliti ŠTO kuhati. Jer je to znak da nemam baš inspiracije i da mi se ne da.

Zato čim ne znam ŠTO kuhati, znam da sam u kuharskoj krizi i onda se niti ne trudim, niti smišljati a još manje kuhati
Za nabavku imam svog logističara
Inače, meni osobno najbolja kuharica koju poznam je moja teta. Naša se cijela šira familija uvrijedi kad mi netjaci tvrdimo da teta najbolje kuha. Kod nje vidis da joj je gust cijeli proces, od nabavke, korištenja već pristunih namirnica i kombiniranja, do same priprave. Al ona kuha na način da bez plana ode u nabavku, pa onda ovisno o inspiraciji kupuje i kuha. Doduše, ona je u mirovini.
03 stu 2010, 17:55
skorpionka je napisao/la:Vidiš, meni je znak krize ako mi je problem smisliti ŠTO kuhati.
uh, bome sam onda stalno u krizi

zapravo, razmišljajući sam došla do toga da je zapravo problem i u tome što su moji klinci izbirljivi i masu jela koja bi skuhala ne kuham jer klinci to neće jesti.