O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
09 stu 2010, 16:36
http://www.coolinarika.com/recept/a-la-ferreroAko vec niste vidjeli ...
Radila sam ju zadnja 2 vikenda zaredom ...
Jako je fina a jednostavna za napraviti
Unijela sam par izmjena ...
- biskvit mi se prvi put ucinio malo suh pa sam ga drugi put namocila s malo mlijeka i ruma...
- i na vrhu sam prelila cokoladnom glazurom pa tek onad posula mrvicama i ukrasila....
09 stu 2010, 16:51
Pa dobro jesi li ti normalna??? Što mi uradiiii, aaaaa
Moram to probati! Mljac.
09 stu 2010, 17:03
u zivotu nisam jela finiju slasticu od ferrero torte iz fancy cake slasticarne. doslovno.
bas cu probati recept
09 stu 2010, 17:06
znam, znaaaam, da to onda nije - to, ali cime bi se mogli zamijeniti ljesnjaci?
nemojte mi samo reci 'orasima' posto ni njih ne podnosim

mozda psenicnim klicama?
torta izgleda preukusno
09 stu 2010, 17:58
Nekad je postojalo nešto što se zvalo Kličko i to je bila zamjena za orah, znam da ga je moja mama jedno vrijeme svuda gurala, slično je orasima ali nije to to.
Mislim da se u ovom receptu ne može zamijeniti ničim, jer kakav bi to ferero bio bez lješnjaka

jedino ih možeš potpuno izbaciti, ali to je onda druga torta.
09 stu 2010, 18:35
da, nažalost, tako sam i mislila
09 stu 2010, 20:46
nisam je radila nikad, moram probati
09 stu 2010, 21:20
Ja sam radila fererro, ne prema tom receptu, nego je moj vrlo sličan. I odlična je, odlična
09 stu 2010, 21:50
a meni ta torta nije sjela. fina je ona ali prejaka. prečokoadna i preteška

i dobro veli anabama definitifno treba doraditi biskvit, malkice ga smočiti.
09 stu 2010, 22:22
olja je napisao/la:znam, znaaaam, da to onda nije - to, ali cime bi se mogli zamijeniti ljesnjaci?
nemojte mi samo reci 'orasima' posto ni njih ne podnosim

mozda psenicnim klicama?
ja sam jednom zabunom u konzumu kupila zamjenu za orahe. ovo zamjena je bilo malim slovima ispisano.

skužila sam tek kad sam otvorila. pisalo je da su prepržene pšenične klice.
09 stu 2010, 22:23
da, da, moja mama koristi psenicne klice umjesto oraha

samo, to onda nije to ako se ne osjeti onaj okus ljesnjaka
09 stu 2010, 22:26
sad bi ti i ovce i nofce.
09 stu 2010, 22:28
da bas

al sta cu kad me sve nesto vuce da stalno otvaram ovaj topic. narocito ovaj komentar od silki
09 stu 2010, 22:52
ovo moram probati
10 stu 2010, 02:21
ovo zvuci jako njami
evo vam jos jedna varijanta, ali ovo su bas kuglice/kockice od ferrera:
You need:
400 grams milk chocolate melts
1 tblsp copha
1 small pkt hazelnuts or almonds
1 jar nutella
Appx 10 wafers
Crushed nuts
Method:
Melt chocolate and copha in glass jug.
Medium microwave (2-3 mins).
Rough crush wafers add to chocolate.
Place 1/2 teaspoon of chocolate mixture in each space of ice tray.
Place nut in each cover with nutella.
Fill with remainder of chocolate.
Sprinkle with crushed nuts on top.
Set in fridge 20 to 25 mins.
Ja ih nisam jos radila, mada imam ovaj recept vec neko vrijeme i mozda cu ih raditi ovih dana.
10 stu 2010, 14:03
Da biskvit treba malo doraditi ... probati cu jos jednom
I ja sam biskvit rezala na 3 dijela, tako mi se vise svida
silki Meni ovo bas lagana torta od cokolade

, inace radim prave teskasice i mogu pojesti 1/4 svake cokoladne torte baz da trepnem
oljaa da stavis przene sjemenke od suncokrteta ili samo grubo nasjecaknu cokoladu (ali to ce onda biti drukciji okus of kors)
19 stu 2010, 22:40
ja cu ovo da se pocastim za svoj rodjendan. a mislila sam obicnu cokoladnu tortu od 500gr cokolade da si napravim
19 stu 2010, 22:43
pitanje - mogu da je napravim u pravougaonom kalupu. da ne bude okrugla? mislim pitanje mi je bez veze, ali moram misliti na to gdje ce da stoji torta dok je ne pojedemo.
21 stu 2010, 22:45
napravila sam je danas, ali je previsoka.
stavila sam 500ml mascarpone i 500ml nutelle i isto toliko lesnjaka.
ovo je samo 1 snita

i da preukusna je. ljesnake sam u rerni pekla, ne przim ih nikad.
21 stu 2010, 23:23
olja je napisao/la:da, da, moja mama koristi psenicne klice umjesto oraha

Ako se na varam postoji umjetna aroma lješnjaka probaj prije nego klice prepržiš pokapati ih sa malo te arome.
23 stu 2010, 16:01
Radila sam ju i svi su bili oduševljeni sa biskvitom i definitivno ću ga iskoristiti za koju drugu kombinaciju.
Ali fila mi je tako bila preslatka i zasitna, slijedeći put ću ju doraditi manje nutele, koju žlicu kakao da malo ublaži slatkoću i bit će super. Svi su komentirali da je fila preslatka.
Zadnja izmjena:
mare10; 25 stu 2010, 04:42; ukupno mijenjano 1 put/a.
24 stu 2010, 01:55
ovo ću probat obavezno
24 stu 2010, 09:14
Ja sam je isto radila, ali u obliku kolača i malo biskvit drukčije i odlično je!
27 stu 2010, 19:18
mare10 je napisao/la:Radila sam ju i svi su bili oduševljeni sa biskvitom i definitivno ću ga iskoristiti za koju drugu kombinaciju.
Ali fila mi je tako bila preslatka i zasitna, slijedeći put ću ju doraditi manje nutele, koju žlicu kakao da malo ublaži slatkoću i bit će super. Svi su komentirali da je fila preslatka.
Moja prijateljica ima sličan recept, ali u filu ide i 4 dcl slatkog vrhnja- mislim da ono razblaži, jer njena definitivno nije preslatka

.
27 stu 2010, 20:53
Radila sam tortu, prekrasna je, al pokušati ću sa dodanim slatkim vrhnjem, hvala
28 stu 2010, 20:43
Fantasy je napisao/la:mare10 je napisao/la:Radila sam ju i svi su bili oduševljeni sa biskvitom i definitivno ću ga iskoristiti za koju drugu kombinaciju.
Moja prijateljica ima sličan recept, ali u filu ide i 4 dcl slatkog vrhnja- mislim da ono razblaži, jer njena definitivno nije preslatka

.
Fantasy

, super ideja za slatko vrhnje. Svakako ću probati, imaš pravo vrhnje će definitivno razblažiti filu.
28 stu 2010, 21:27
Henrietta je napisao/la:olja je napisao/la:da, da, moja mama koristi psenicne klice umjesto oraha

Ako se na varam postoji umjetna aroma lješnjaka probaj prije nego klice prepržiš pokapati ih sa malo te arome.
Olja, ovo je i meni palo na pamet.
Arkana, pa kako torta može biti previsoka? Samo spustiš policu na frižideru malo niže.
A što je ima više, to bolje, pogotovo kad je njami.
01 pro 2010, 12:49
Fantasy

, super ideja za slatko vrhnje. Svakako ću probati, imaš pravo vrhnje će definitivno razblažiti filu.
Ovo je i meni palo na pamet ... drugi put cu probati s vrhnjem....