O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
14 stu 2010, 12:30
Curke dal je netko pohao ,batke i zabatke u pećnici samo na papiru za pečenje ,bez ulja?
Svuda piše da ide prvo na par min na vruće ulje, da se ulovi korica ,a tek onda u pećnicu kaj mi nema smisla jel će ionak popit previše ulja pa mogu i nastavit pohat tak ,a i bezveze mi prvo grijat tavu i ulje pa onda pećnicu za 5 komada mesa.
Znači pitanje jel može pohana sirova u pećnicu na papir za pečenje ,i jel valja tak?
14 stu 2010, 12:39
ja samo još malo premažem papir za pečenje masnoćom. korica bude suha, malo drugačija nego kad se peče na tavi, al bude ok.
nekima koji su probali nije fino, mojima je
14 stu 2010, 12:57
ja radim jednako kao danijela - kistom namažem papir za pečenje uljem, na to složim meso (koristim samo file jer nisam sigurna kako bi se batak ili zabatak ispekli) i zatvorim pećnicu
meni bolje, brže i manje smrdljivo od pohanja na tavi
14 stu 2010, 13:05
isto ovako ko cure s tim da ja špricnem malo ulja i odzgo.
i speći će se sigurno, upravo sam izvadila zagrebačke iz pećnice

nije problem
s tim da ja meso ipak okrenem koji put dok je unutra, bude mi bolje
ima razlike od pohanja u ulju, al meni je razlika pozitivna, jako me smeta masnoća od pohanja
14 stu 2010, 13:34
i ja sam pohala samo file, na papiru za pečenje, gore na svaki komad mesa stavim malo putra - to je jedina masnoća, i dovoljno je. nakon nekog vremena ih okrenem na drugu stranu da se zapeče. jednostavno. ne znam kako bi se bataci spekli, iako me zanima
14 stu 2010, 13:36
Zagrebačke sam i ja pekla no nisam batke i zabatke ,pa zato pitam ,bojim se da se ne zapeku izvana ,a ostanu sirovi unutra ,file je puno tanji.
No probat ću pa ćete čuti kak je ispalo.
14 stu 2010, 13:54
teutonija je napisao/la:No probat ću pa ćete čuti kak je ispalo.

to smo, zapravo, čekali da nam kažeš
14 stu 2010, 20:32
sad je vec vjerojatno gotovo

ali ja bih to tutnula u vrecicu, plus jos neko povrce i stavila peci, garant bi se speklo, ne izgorilo
kako su tvoji uspjeli?
14 stu 2010, 20:37
ja sam pohala, ali s malo masnoce. bili su ok.
15 stu 2010, 09:39
Hmmm pohano pa u vrećicu mislim da bi to bilo više kuhano pa bi korica bila onak gnjecava.
Na kraju sam ipak sve ispohala u tavici na ulju

no bili su OK ,stvarno kad smo jeli nisam imala osjećaj da su prepuni ulja ,npr kad smo znali jesti kod sveki čim bi zagrizla curilo je ulje.
Pohala sam prvo u brašno pa u jaje pa u smjesu brašna i sezama i stavila baš na jako vruće ulje pa se naglo napravila korica. Onda smanjila i tak lagano pekla i na kraju stavila na ubruse i dolje i gore i stvarno je bilo super ,korica hrskava, meso sočno.
Mislim da može i tak pošto poham jednom u godini valjda.
15 stu 2010, 15:03
ja poham u vrecici i cesto dodam povrca i nije mi gnjecavo nego bude ok.
Ja opcenito ne poham batake i nadbatake odnosno uvijek to pilece meso em ogulim em poham da skinem s kosti. Bas imam averziju na kosti i kozu
15 stu 2010, 15:07
ja poham samo zabatke i izvrsni su
njih ne moram dodatno mastit, čak i kožicu skinemo.
pečemo ih na 180 45 minuta i onda na kraju još 10 min na 200-tinjak.
batke treba malo namastit, a file pogotovo
16 stu 2010, 11:53
Ma kožicu uvijek skinem ,kaj netko poha preko kožice????????

Znači može u vrećici ,ajd probat ću.
16 stu 2010, 11:57
moja baka je uvijek pohala s kožicom
16 stu 2010, 12:38
Moja mama ama bas sve (i piletinu i junetinu) poha tako da u tavi malo zapece, a onda stavi u vatrostalnu zdjelu (s tim da se ulje iscijedi iz mesa, ne stavlja naravno nikakav papir i ne ulji dodatno),
s poklopcem, i ispece do kraja.
ispadne prefino, korica taman kako treba
16 stu 2010, 15:03
nisam nikada pohala u pecnici

al sad kad vas citam, bas bih uskoro i mogla.
16 stu 2010, 16:09
I mene ste zainteresirali s tim pohanjem u pećnici.
Možda bi mogla i ja krenuti napokon s pohanjem mesa.
16 stu 2010, 19:51
ja batke malo zarežem, po najdebljem dijelu mesa, uzduž, do kosti, tako da razvojim jedan dio mesa, a da opet ostane u komadu.
tako onda paniram i poham. i nema šanse da budu sirovi.
jednako radim i kad pripremam za roštilj.
a i zabatci dobiju isti tretman ako su veliki.
23 stu 2010, 16:09
Stvarno moram probati, zvuči super a nikad čula
23 stu 2010, 17:28
Ja kupujem zabatke ošišćene od kostiju za pohanje. Fino, sočno, mljaaac. Prsa su mi presuha za pohanje, pogotovo u pećnici.
25 stu 2010, 16:28
A jeste probali one Vindijine boce marinirane, ima ih u paketu mislim od 600 grama ili čak 1 kile... ubace se na ulje i voila...
25 stu 2010, 17:18
teutonija je napisao/la:Ma kožicu uvijek skinem ,kaj netko poha preko kožice????????

Znači može u vrećici ,ajd probat ću.
isuse, zar netko skida kožicu pa onda poha????????
25 stu 2010, 19:18
bez koze definitivno i dobro istanjeno cekicem,znaci i bez kostiju i u rerni.
25 stu 2010, 22:33
cure, cure, na hranu se ne bljuje
25 stu 2010, 22:44
bubi, dobro si im rekla!
26 stu 2010, 09:41
Ajd ajd nemojte skakati na svaku ,bljuvanje je ionak figurativno tu.
I zakaj vam smetaju kosti? Nikad mi nije palo napamet skinuti kost s karabatka. Kaj se sve to skupa ne raspadne onda???????
26 stu 2010, 09:54
ja ne skidam kosti, ali kožu obavezno, i većina ljudi koje znam mi se čudom čude

već sam počela misliti da sa mnom nekaj ne štima, sad mi je lakše
Skidam za pečenje, kuhanje, bilo što.
Ako hoću bez kosti, kupim već otkošteno, kao što Rima napisa