Switch to full style
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

kupovne germknedle

09 sij 2011, 13:22

da li ste vidjele u nekom dućanu germknedle za kupiti?

Re: kupovne germknedle

09 sij 2011, 15:08

Pogledaj u Lidlu.

09 sij 2011, 18:40

Ja ih kupujem u Sparu u king crossu. Pakiranje od 2 kom., oko 20 kn, stoje u onim velikim rashladnim vitrinama. Odlične su. :mah

09 sij 2011, 19:57

A sta je to? :ajme

09 sij 2011, 20:07

ima ih u Sparu.

al puuuno bolje su mi one koje sama napravim :). Probaj, vrijedi svake minute potrosenog vremena ;). Visak knedli mozes smrznuti :). Iako imam neki filing da ces mi odgovoriti kako si vec probala :D

npr. ovo je odlican recept Germknodel mit Vanilla und Mohn. Prije sam radila po nekom drugom, al ovaj je odlican za same knedle, no ovaj umak nije dobar. Umak radim po ovom recept:

Umak od vanilije:
* 3 dl mlijeka
* 2 vanilin šečera
* 100 g šečera
* 1 vanilija
* 2 žlice gustina
* 2 žutanjka
Stavimo kuhati mlijeko u koje dodamo vanilin šečer, šečer i jednu vaniliju iz koje smo sve istrugali. Kad zakuha ubacimo 2 razmucena zumanjka i maknemo sa vatre, dobro pomješamo vratimo na vatru i dodamo gustin i pustimo da zakuha. Maknemo sa vatre i pustimo na toplom mjestu.

09 sij 2011, 21:11

Mirci je napisao/la: Iako imam neki filing da ces mi odgovoriti kako si vec probala :D

:dada ja ih radim doma, po istom ovom receptu.
za kupovne me danas pitao kolega koji je zaljubljen u germknedle i žali se da ih žena ne zna tako napraviti pa jel znam gdje bi kupio. rekla sam da ne znam, ali da znam tko sigurno zna. :lol
danas sam usput stala u lidlu i nemaju. samo obične.
sutra idem u spar u king cross po klopu pa ću usput provjeriti. :klanja
Odgovori