O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
01 svi 2011, 11:56
znaci, skuvan juce, i nepojeden. to se moze jesti bez podgrejavanja, jel tako? ne sme da se greje koliko znam,ali sme hladan da se jede
01 svi 2011, 12:00
najnormalnije. pa krumpir salata je hladan krumpir, skuhani.
01 svi 2011, 14:24
Ja koliko znam krompir ne valja da se jede drugog dana. I mi ako ga ne pojedemo istog dana bacimo ga.
01 svi 2011, 14:49
ma može se jesti, samo ne podgrijavati.
i u francuskkoj je krumpir pa se jede normalno.
julls, napravi ili krumpir salatu ili onu s majonezom, vrhnjem, mladim lukom i rotkvicama.
01 svi 2011, 22:49
ili napravis njoke
02 svi 2011, 09:44
tocno, ne bi se smio podgrijavati nakon sto je odstajao jer se razvija neka bakterija. Medjutim ako se i podgrije nakon sto je napravljen nece mu nista biti (tipa njoke ili musaka ili tako). I da francusku svi jedemo nekoliko dana pa nam nista zasada nije bilo. Tako da ja mislim da je to s krumpirom nekakva bezveze fama
02 svi 2011, 15:17
eto moram se samo nadovezat na
adorablu - stalno čujem kako se ne smije krumpir podgrijavat i uglavnom se toga držimo zadnjih godina (a zapravo ga jako rijetko i jedemo u zadnje vrijeme), ali ljudi moji kad se ja sjetim koliko puta sam u životu jela podgrijani krumpir - u varivu, nekom kao gulašu i sl, naravno i s blitvom i uglavnom svakako, a nikad nam ništa nije bilo, malo se nekad zapitam - čemu ta bojazan od podgrijanog krumpira? uostalom, i kad se prave njoki i kroketi, on se ohladi pa se opet grije kasnije kad se kuha/prži? eto, razmišljanje samo, ne ohrabrujem nikoga da jede podgrijani krompir
02 svi 2011, 15:21
Zivjela sam u par razlicitih zemalja i svi jedu skuvan krumpir star 1-2 dana pa zagrijan i ne postoji nikakva prica o tome da je otrovan ili stetan. JEdini problem je u tome da vazi pravilo da je neukusan cak bljutav osobito ukoliko se radi o krumpiru koji nije bio skuvan u ljusci .. Ovo je jedna od onih old wives tales..