Switch to full style
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

jela sa pilećim temeljcem

10 lis 2011, 21:27

Najčešće jednom ili dva puta tjedno kuham veću količinu juhe od pilećih sitniša (od domaćih pilića) pa tu juhu jedemo obično taj i idući dan. No ostane mi ipak pilećeg temeljca - juhice koju ne dovršim nego ga iskoristim za pileći rižoto. E pa već mi je tog rižota dosta i sad bih neko drugo jednostavno jelo gdje ga mogu utrošiti.
Imate kakav recept?

Re: jela sa pilećim temeljcem

11 lis 2011, 07:38

meni je fina bijela juhica - na malo ulja zazutis jedan isjeckani luk, dodas tri zlice brasna kao laganu zaprsku, na to dolijes juhu i jednaku kolicinu mlijeka (recimo-pola litre juhe, pola litre mlijeka) i na laganoj vatri to zakuhas, uz mijesanje. pred kraj dodas konzervu kukuruza i nasjeckane kobasice ili hrenovke. Kad skines s vatre umjesaj 10 dkg ribanog parmezana. Prefino, vrlo zasitno, skroz jednostavno.

11 lis 2011, 08:19

vedi, za sve što bi inače podlijevala vodom možeš korstiti tu juhicu.
znači, za druge juhe (razne povrtne, guste od bundeve, gljiva...), za razna variva (umjesto vode stavi tu juhicu), za rižota ili samo čistu rižu, za mlince, ječam...

11 lis 2011, 08:55

bas sam i ja htjela ko Sole predloziti da podlijevas i variva i umake

11 lis 2011, 10:35

u toj juhici mozes i zgance ukuhati kao prilog nekom jelu ;)

svugdje gdje bi ubacila vodu, zamijenis juhom
inace, mozed i paradajz juhu napraviti pa umjesto vode, juha ;)

11 lis 2011, 10:43

Ja u sve gdje se podlijeva vodom, stavljam temeljac, osim u ribe naravno.

11 lis 2011, 11:10

Ja isto sve podljevam temeljcem,a kad mi ne treba bas za taj dan ili za sutra,onda ga ulijen u one vrecice za led ili u posudice i zamrznem pa imam kako kocke poslje i dodajem jelima umjesto onih umjetnih i kupljenih :mah

11 lis 2011, 11:19

možeš i tu juhu kao takvu zamrznuti pa samo ukuhaš rezance, nokle ili kaj već

11 lis 2011, 13:30

a mozes i temeljac zamrznuti u posudicama za led pa samo kockice ubacivati onako kako sto solea predlaze

12 lis 2011, 00:02

tnx

13 lis 2011, 14:52

Ćoravi paprikaš (bez mesa): dodaš tom temeljcu kocke krumpira, mrkve, peršina, cvjetaču, brokulu, začiniš
Odgovori