Switch to full style
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Kesteni

29 lis 2011, 17:10

Dakle, dobila sam nekoliko kila kestena. :yess Ja ih volim pečene u pećnici, i često ih tako pravim, no ovaj put imam dosta malih i srednjih koji nisu pogodni za pečenje u pećnici. Kuhane baš i ne volim.
Tražim ideje za šta bih mogla iskoristiti te kestene, možda neki kolač ili slično? Šta vi radite sa njima? Ako znate, pišite recepte :)
Plus dobro bi mi došao i kakv recept za domaći kesten-pire :mrgreen

Re: Kesteni

29 lis 2011, 17:31

jel se pecnica isprlja kad ih peces ?? znam treba ih razrezat da ne punknu i naprave dar mar

29 lis 2011, 17:47

Nakon puno pokušaja i pogrešaka, ja ih samo malo oštrim nožem zarežem uzdužno po srednini i oni se rastave na tom mjestu (kora) kad se ispeku tako da ih je i lakše guliti. Pečem in na 200 stepeni oko pola sata, stavim ih u lim za pečenje i povremeno promješam. nisu mi nikad isprljali pećnicu kad ih stavim na taj način. Samo trebaš paziti da svaki bude prerezan, jer ako nije, onda će pući.

30 lis 2011, 23:10

Danas pekla kestene isto na 200 stepeni nekih maksimum pola sata. Ja im napravm krst sa nozem i onda se tako fino ljuste. Kad ih pecem stavim na tavu papir za pecenje. Inace se uopste tava ne prlja.
Odgovori